Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Казна .......

Шумахер претекнал нелегално
- На Германецот му се доделени 20 секунди на севкупното време на трката, со што тој го загуби шестото место, пласирајќи се на 12-та позиција, без бодови. Отстранувањето на Германецот му дава еден бод на Себастијан Буеми на Торо Росо, кој првично не беше во зоната на бодови.

( хехехе браво, знаев дека ќе го казнат ..... )

01 Марк Вебер 78
02 Себастијан Фетел 78
03 Фернандо Алонсо 75
04 Џенсон Батон 70
05 Фелипе Маса 61
06 Роберт Кубица 59
07 Луис Хамилтон 59
08 Нико Розберг 56
09 Михаел Шумахер 22
10 Адријан Сутил 20

Зашто мора секогаш ферари да излезе како победник?!

На видеото што го постирав, се глеа зелено светло, што значи МОЖЕ ДА СЕ ПРЕТРКУВА! Од кај К*Р ги вадат правилава па сеа?!

“if the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal without overtaking."
сигурно не се од сега правилава.јас како неутрален меѓу двајцава сепак се радував на моментот шо го искористи, ама ете имало правила :)

Секое жолто знаме ( SC kola ) значи не треба да се претекнува ..... ама кога е истргнато жолтото знаме ( SC kola ) се вели рестарт на кругот тоест може да се престугнува од нареден крук, а не во кругот кога испаднал жолтото знаме ( CS kola ).

ПЕДЕРСКИ.... Шуми заслужи да биде на 6-тото место. Најчисто и најкоректно го престигна Алонсо, казната му е за лечење фрустрации на ФИА и Ферари.

Како и да е, Монако беше досадна трка. Како што се наредија, така завршија, без поголеми промени во позициите.... Очекувам нешто повеќе од Мекларен на наредната трка :)

Оправдана казната за вашиот тапоглавец, се гледаме во Турција. ПоздраФ. :smir:

Оправдана казната за вашиот тапоглавец, се гледаме во Турција. ПоздраФ. :smir:
Можиш да збораш за инает колку сакаш... на патеката се гледаат шампионите, а не на маса.

Инаку Шумахер го нејќам, најнефер возач во Ф1 е, а јас сум навивач на Мекларен, не на педерската екипа - фракција од Ферари во 2002 под капата на Мерцедес. Ама џабе, вистината е таа, Алонсо направи грешка. Шо требаше Шумахер да прај? Што ако му откажеше на Алонсо болидот на местото каде што згреши? До крајот на трката никој немаше да смее да го престигне? Или сите што ќе го престигнеа, ќе беа казнети со 20 секунди...

Можиш да збораш за инает колку сакаш... на патеката се гледаат шампионите, а не на маса.

Инаку Шумахер го нејќам, најнефер возач во Ф1 е, а јас сум навивач на Мекларен, не на педерската екипа - фракција од Ферари во 2002 под капата на Мерцедес. Ама џабе, вистината е таа, Алонсо направи грешка. Шо требаше Шумахер да прај? Што ако му откажеше на Алонсо болидот на местото каде што згреши? До крајот на трката никој немаше да смее да го престигне? Или сите што ќе го престигнеа, ќе беа казнети со 20 секунди...
Ево пак, картите на маса. Кој ни е крив шо немаме наши шофери таму? Јас како што гледаш, не сум ниту за првите, ниту за вторите, ниту за третите. :smir:
Формула следам со преќини, не ѓи гледав сезоните кога ѓи уништуваа првенствата. Сега се малце поизедначени, само мислам дека уште треба да се работи на правилата. Нема долевање на гориво, па само за смена на гумите се застанува и ако има некоја потреба од помали корекции. Очекувам да се врати долевањето на гориво, па да биде поинтересно. :wink:

На Шуми можат сите душмани само да му се фатат а вие да зборите само од инает.ТОј си е роден првак и така ќе остане.Никој во историјата неможе да го помине а најмалку педерите Хамилтон и Алонсо(по нефер возачи од нив нема).Се ова се прави во корист на Ферари.А Шуми си послаб болид од РБ,Ферари и Алонсо и 3 год пауза се видоа неговите мајстории посебно во претекнувањето на Алонсо.Би сакал оваа година да победат РБ.Нека пукнат Мекларени Ферари и две години со курот в уста.

На Шуми можат сите душмани само да му се фатат а вие да зборите само од инает.ТОј си е роден првак и така ќе остане.Никој во историјата неможе да го помине а најмалку педерите Хамилтон и Алонсо(по нефер возачи од нив нема).Се ова се прави во корист на Ферари.А Шуми си послаб болид од РБ,Ферари и Алонсо и 3 год пауза се видоа неговите мајстории посебно во претекнувањето на Алонсо.Би сакал оваа година да победат РБ.Нека пукнат Мекларени Ферари и две години со курот в уста.
си ја видел табелата, или збориш на памет, како да теразбудиле пред 5 минути?

A ти за инает зборуваш или... каде беа мајсториите на Шумахер во изминатите трки пред монте карло? Сакаш да ти покажам колку има тој освоено бодови а колку остатокот од друштвото?

И никогаш неможеш да знаеш кога ќе излезе некој што ќе биде подобар од Шумахер. Прашање на време е само кога, не дали, пошто секогаш има подобар од најдобриот. Само треба време за да се докаже.

Се радуваше педерче на 2 бода повеќе?Цела кариера си педер и ќе си останиш педер.Радувај се на твојата мизерија

си ја видел табелата, или збориш на памет, како да теразбудиле пред 5 минути?
И што ми кажа со ова.:tapp:Абе луѓе незнам од кога пратите Ф1 и дали ја разбирате величината на Шумахер.Кажими еден возач што го рамниш со Шуми?А Шумахер е крив само што го упропасти како возач Баричело кој секогаш работеше за него а и цело Ферари,тоа им се исплати....Оваа сезона Шуми се врати ради појачавање на гледаноста или слепи сте па не гледате дека оваа година е повозбудливо во Ф1,50% заслуга на Шуми.Некој ќе рече како тоа?-размислете малку.

И што ми кажа со ова.:tapp:Абе луѓе незнам од кога пратите Ф1 и дали ја разбирате величината на Шумахер.Кажими еден возач што го рамниш со Шуми?А Шумахер е крив само што го упропасти како возач Баричело кој секогаш работеше за него а и цело Ферари,тоа им се исплати....Оваа сезона Шуми се врати ради појачавање на гледаноста или слепи сте па не гледате дека оваа година е повозбудливо во Ф1,50% заслуга на Шуми.Некој ќе рече како тоа?-размислете малку.

А ти имаш 12-13 години? Или слеп се правиш? Не почнувај пак да вреѓаш како погоре, Личните фрустрации лечи ѓи на друго место, не тука.

doublefacepalm.jpg

Во моите постови нема никаква навреда према тебе(ако грешам исправиме).Јас лично бев за Ферари поточно за Шуми,потоа и за Раиконен но не ги обожавам како табот,истото е и за Мекларен.Овие 3 год ја пратев Ф1 како во сон,т.е некои поинтересни трки и само на крај да видам кој е шампион.Оваа година е далеку најнеизвесна и затоа ќе ја пратам.Не поради Шуми,кажав зошто се врати тој.

--- надополнето ---

И незнам што ви е финтава наместо Г да пишувате .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom