Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
LoL ! 360 за овие пет години се шитналo со одприлика 50 милиони примероци, Сони помалце има шитнато од 360та додека Нинтендо Вии има шитнато само 100 милиони примероци :pos2: Nintendo says hi :smir:

Нинтендо со контролерот направија боом и се продаваше како алва. Сега некако тапка во место дека се очекува од пс3 мове и натал да се види што како.

Со мове незнам дали ќе може да се игра мултиплеер, ако може ќе треба да се одвојат + околу 100$. Додека кај натал може двајца да играат.

На Е3 ќе се дознае се ама за Натал забрането е снимање и сликање така да само ќе останиме на зборови.

LoL ! 360 за овие пет години се шитналo со одприлика 50 милиони примероци, Сони помалце има шитнато од 360та додека Нинтендо Вии има шитнато само 100 милиони примероци :pos2: Nintendo says hi :smir:

Голем делод тие 50 милиони примероци беа дефектни и беа повлечени.....и не се 50...туку 40 м. а ПС3 е продадена во 33,5 м. имајки предвид дека е една година покасно излезена..360-та нема за што да се фали.

http://www.eurogamer.net/articles/worldwide-xbox-360-sales-hit-40m

dasdet4rfgb.png

сеа сакам Ејпл да направи своја конзола и сите да ги заебе :tv:

Пет од овие 10 игри за икс-от ги има на компјутер.
: )

Голем делод тие 50 милиони примероци беа дефектни и беа повлечени.....и не се 50...туку 40 м. а ПС3 е продадена во 33,5 м. имајки предвид дека е една година покасно излезена..360-та нема за што да се фали.

http://www.eurogamer.net/articles/worldwide-xbox-360-sales-hit-40m

Првата конзола од мајкрософт хбох што беше се продаде 25 милиони,а неговиот противник пс2 над 140 милиони.

100 МИЛИОНИ разлика тоа е ухууууууууу.

Е сега хбох 360-ка е попродадено од пс3 иако е 1 година порано издаден. Ако пс3 имаше успех како пс2 во првите неколку месеци требаше да го надмине хбох 360 и тоа дупло.

Мајкрософт ова што го постигна со хбох 360, не е битно дали на крај ќе биде пред или зад пс3 со продажба тоа е ОГРОМЕН успех за нив.

Како и да е, убаво е да се има избор на пазарот, се сменаа времињата кога беше само PS и само PS.

The Last Guardian :vozbud::vozbud:

LittleBigPlanet 2 Preview:
lbp2d_516x516_111881a.jpg
STUNNING: LBP2's graphics have been improved no end

09/05/2010
THIS is digital puppetry on an epic scale...

... the sort that would make Gepetto rush out and buy a PlayStation 3.

We were treated to a First Play of the mind-blowing Little Big Planet 2 - the follow-up to Sony's smash hit which shifted 3 million units.

As well as picking up 14 game of the year awards in 2008, LBP1 has seen 2.3 million ingenious levels uploaded to the LBP community.

lbp2b_516x516_111781a.jpg
SACK IT TO THEM: With even more customisation LBP2's a blast

And like He-Man on steroids, you have the power in LBP2 - and lots of it.

Not only is it a platform game, but it's now a platform FOR games. Because it's not just levels you'll be creating - this time you build entire games! LBP2 is massive, with an endless scope for players show off their creativity to 1 BILLION internet users.

Stream allows you to keep up with your LBP earth when away from the PS3. You can see a pal's earth, put one of their creations into your play queue, and play it when you get home.

All levels from the original are compatible with LBP2. And they even look better thanks to some up-scaling wizardry from Media Molecule. The re-mastered graphics engine also adds a flawless finish to the artwork, which has different themes from Techno Renaissance to Fluffy Hi-Tech.

lbp2c_516x516_111801a.jpg
FLYING HIGH: New vehicles are just some of the updates in LBP2

The original suffered from the limited amount of non-player characters. This time round though there are Sack Bots. These cute numbers can be customised to your liking and you can also tweak their A.I (microchip adjustable fun) - make your Sack Bot follow, patrol or afraid of heights.

We were also treated to a brain-melting display of new gaming. The 6-axis Direct Control Seat sees the circuit board of your PS3 controller on screen, which you change to suit a wacky vehicle. Basically, you design your very own control mechanism.

And no game is complete without an interactive cutscene. Jump into the director's chair, set your cameras, get some actors (Sack Bots), and add a voice over.

LBP2 is more than just a game. It's a creative tool that serves MILLIONS - a 21st century canvas for 21st century artists.

With such an endless reach, it won't be long after its release in the autumn before someone, using LBP2, creates an entire new genre of gaming.

Е тоа ти Ерт идеја за што ти зборев =) Типциве од Кембриџ стварно добар 2д во 3д штос напраено. Ја гејмав на ПСП-то и интерсна игричка е =) Како и Патапон .

Што е ова преценети игриве вкрај. Барем пола од нив се.
Ова ти е листа кој повеќе платил.

Затоа со конзоли никогаш нема да си имам работа. Кај ПЦ покрај останатото пореално се оценува. Го има и таму ова ама помалку. И неретко знае и инди игра (игра од мало студио) да се појави во вакви листи.

Што е ова преценети игриве вкрај. Барем пола од нив се.
Ова ти е листа кој повеќе платил.

Затоа со конзоли никогаш нема да си имам работа. Кај ПЦ покрај останатото пореално се оценува. Го има и таму ова ама помалку. И неретко знае и инди игра (игра од мало студио) да се појави во вакви листи.

Мало потсетување

БАШ малите студиа направија најголем боооом на конзолите

Геарс оф вар, хало 3, алан вејк, кај пс3 скоро сите екслузивни се од мали студиа.

Сите изгледаат невероватно добро и сите направија растур од продавање.

Мало потсетување

БАШ малите студиа направија најголем боооом на конзолите

Геарс оф вар, хало 3, алан вејк, кај пс3 скоро сите екслузивни се од мали студиа.

Сите изгледаат невероватно добро и сите направија растур од продавање.

Нов бисер.
Да од мали студиа се. И издадени од уште помали издавачи.

Муаботет ми беше дека на таа листата повеќето се комерцијани игри кои не се ништо посебно. Слично како блокбастреите кај филмовите. Немаат нешто забележително оригинално во нив, одат на „проверени“ формули како што е трачај пукај од трето лице. Такви игри не заслужуваат толку високи оцени.
Нормално и меѓу комерцијлните има квалитетни а на листата погоре фалат такви (има некои ама фалат). Мислам која е логиката да не ја стават CoD MW2. Игра со еден од најдобрата синглплеер кампања досега, а и попродавана е од сите погоре поединечно. Затоа Џокер во потписот едно време имаше една зафрканција за Uncharted.
А пак за инди игри на конзоли да не зборуваме. Независните (инди) игри често знаат да испаднат поквалитетни од комерцијалните. Ама на конзоливе нема да успеат многу, ниту кај играчите ниту кај критиката (оти нема кој да плати).

Ете тоа.

Нов бисер.
Да од мали студиа се. И издадени од уште помали издавачи.

Муаботет ми беше дека на таа листата повеќето се комерцијани игри кои не се ништо посебно. Слично како блокбастреите кај филмовите. Немаат нешто забележително оригинално во нив, одат на „проверени“ формули како што е трачај пукај од трето лице. Такви игри не заслужуваат толку високи оцени.
Нормално и меѓу комерцијлните има квалитетни а на листата погоре фалат такви (има некои ама фалат). Мислам која е логиката да не ја стават CoD MW2. Игра со еден од најдобрата синглплеер кампања досега, а и попродавана е од сите погоре поединечно. Затоа Џокер во потписот едно време имаше една зафрканција за Uncharted.
А пак за инди игри на конзоли да не зборуваме. Независните (инди) игри често знаат да испаднат поквалитетни од комерцијалните. Ама на конзоливе нема да успеат многу, ниту кај играчите ниту кај критиката (оти нема кој да плати).

Ете тоа.

Ова се демек ексклузиви на двете конзоли, затоа ја нема MW2, бидејќи и двете конзоли ја имаат. :)

Ете Мац објасни.
се прави споредба меѓу ексклузивците на двете конзоли.
али ко што изминува времето сите ќе станат мултиплатформи.

ај ти Бибиле кажи ми врвна неискомерцијализирана игра, можит?
и жити се не споредувај игра за писи и за конзола, тоа е нонсенс.
ко ја видов Прототајп на писи ми се сврте колку беше бедна.
исто и фудбалите и ГТА и COD и која било друга.
затоа што програмирањето за конзола поише им дозволува на продукциските куќи.

Ај вака да се искажам.
Кога имаме платена критика, оцените се напумпани, преценети, не се остава место тие што не платиле без разлика дали се комерцијални или независни. Нормално независните повеќе страдаат тука.
Кога немаме платена критика, оценувањата се пореални, сите се подеднакви, има место за сите. Добра независна игра има шанси да се појави во топ 10, топ 20, топ 100 листи.

Значи не ми е гајле ексклузиви конзоли и што ли не... Заради тие ексклузиви на конзолите паѓа многу крв. Тоа вклучува плаќање критика наголемо.

Некои други работи.
ај ти Бибиле кажи ми врвна неискомерцијализирана игра, можит?
Еве ти
Darwinia
Synaesthete
Machinarium
Eets
да барам уште?
и жити се не споредувај игра за писи и за конзола, тоа е нонсенс.
ко ја видов Прототајп на писи ми се сврте колку беше бедна.
исто и фудбалите и ГТА и COD и која било друга.
Играње на конзола е подобро... дури и FPS игри како CoD?
Фудбалите се исти (имаш гејмапди за пц еден куп ако тоа е проблемот), ФПС никогаш не требаше да се појават на конзоли, а ТПС зависи од играта. Мене некои од тие ТПС ексклузивите ми изгледаат ептен бедно. А да, Поинт н Клик, стратегии и слично не ни има на конзоли.
затоа што програмирањето за конзола поише им дозволува на продукциските куќи.
лол? Како?

------

работава стана ПЦ против конзолско играње... можи добро ќе дојди ваква тема. Го спомнав заради една работа а дојде до ова.

еј не постирај аркадни, стај некоја 3д шутерска.

конзолата во секој поглед е боље работа, освен се знае за што, Role playing & strategy games.

еј не постирај аркадни, стај некоја 3д шутерска.

конзолата во секој поглед е боље работа, освен се знае за што, Role playing & strategy games.

:tapp: LOL. Брат шо имаш пиено? Читам неколку поста, имаш 1000 бисери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom