Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да го сефтосам новиов наслов на темата и да се убацам во разговор..

Ме фаќа смеа при самата помисла дека ако сакам да играм FPS игрици на сони (еве конкретно за сони 3ка ќе зборам), ќе треба да нишанам со аналозите (аналогните стапчиња, или шознам као се викаат). Сум пробал да играм, ми изгледа ептен дегенски, неможеш да убиеш чоек. Можеби пошто сум навикнат на компјутер 5-6 години со маус. Според мене нема ништо подобро од FPS на РС со маус. FPS за сони = FAIL. Океј, ме сфативте шо сакам да кажам, да не го тупам :)

Стратегии - уште помалку. Искрено, неможам да замислам како би изгледало стратегија на РЅ 2/3 :))

Едино TPS можеби е подобро да се игра на сони, и само тоа. Океј, и спортовиве (фифа, пес, нба, етц), можам да кажам дека е подобро на сони.

Сакам и ова да кажам (без навреда до поседувачите на РЅ3), мислам дека сеуште не се исплати да поседуваш РЅ3-ка, од едноставни причини.

1во, сонито е прескапо (~22к), и искрено не ми се дава толку пари само за игри.
2ро, башка тоа треба да купувам оригинали за да можам да играм. Али запази, 50-60 евра по игра. И што одкога ќе ти се здосади играта по недела-две? Уште едни 50 евра, again?

Секако дека сонито има многу предности започнувајки од графика, па се до online играњето али РЅ3 ти е за оние луѓе со подлабок џеб, што можат да си дозволат, ваков, ќе наречам „луксуз“.

Хех абе пази мене Metal Gear Solid 4, Gran Tourismo 5 и Uncharted ми се повеке од доволна причина за поседување на оваа конзола.

А дали се исплати да ја имаш тоа да, Не се исплати со овај наш стандард. Дали со 12000ден ке можеш да си приуштиш по 1-2 игри месечно?
Еве Мајов излагаат Red Dead Redemption, Lost Planet 2, Prince of Persia, Split Second, Blur....Се јаки франшизи и очекувани хитови...
Закоравен ПС фан ке ви рече "Ауууууу па тоа е се срааање...Од God Of War кога излезе ја неам видено нешто пасол" (нема везе што се работи за copy paste гејмплеј од претходните два дела) и така фанбојот ке си вика се до зима кога ке излезе Gran Tourismo 5 Ке увиди дека играта има зилијони часови гејмплеј ке ја оправда цената од 60Еура за игра и ке ја купи и ке ве труе како била сто пати боља од Forza 3
Xbox гејмерот од друга страна ке си реже игри Нешто ако ептен му се свиди како што мене ми се бендиса Alan Wake ке си го купи и ке си игра..
Не свакајте погрешно ПС3 е далеку подобар хардвер со подобри ексклузиви и све тоа али едноставно финансиски неисплатлив за наши простори

Не сакам ни да зборам за некој кога ке речат ФИФАта на ПС3 има појака графика од таа на XBOX :tapp:... Ја погодија играта за споредување

Еве, збориме за FPS на конзола и PC. Прво еден факт.
Кога Contract J.A.C.K. излезе на конзоли и PC, имаше AUTO-AIM. Бидејќи беше конверзија од конзола.

Кога ShadowRun излезе, PC гејмерите ги згазија оние на Xbox-от. И покрај тоа што платениот едитор на PC Gamer викаше дека "дури поприродно е да се игра на гејмпад отколку маус".
Мислам дека бар тука е јасно, што е подобро. :)

Секако дека вие можете да се навикнете, ама не е тоа...тоа. Маусот е измислен за FPS.

Секако дека вие можете да се навикнете, ама не е тоа...тоа. Маусот е измислен за FPS.
Фала богу. А мене на пример сеуште не ми се верува дека излезе Counter-Strike: Source за Xbox 360 :uvo:. Мислам, ај разбирам за single player игри, али најиграната multiplayer игра која уствари и не е креирана за single player да се игра на џојстик? OMFG!!!
PC од секогаш било најдобра опција, без разлика колку добри игри излегуваат за конзоли.

PS: конзолаши да не се водите вие според дечково? :pos2:

Фала богу. А мене на пример сеуште не ми се верува дека излезе Counter-Strike: Source за Xbox 360 :uvo:. Мислам, ај разбирам за single player игри, али најиграната multiplayer игра која уствари и не е креирана за single player да се игра на џојстик? OMFG!!!
PC од секогаш било најдобра опција, без разлика колку добри игри излегуваат за конзоли.
PC-то од секогаш било поефтина и поисплатлива опција, но НЕ и подобра во поглед на поголем процент од игрите. Кога ќе погледнам какви се ексклузиви има за РЅ3, ми е криво што никад нема да ги пробам..

PC-то од секогаш било поефтина и поисплатлива опција, но НЕ и подобра во поглед на поголем процент од игрите. Кога ќе погледнам какви се ексклузиви има за РЅ3, ми е криво што никад нема да ги пробам..

Поефтина? : )

Try again.

Ај да го сефтосам новиов наслов на темата и да се убацам во разговор..

Ме фаќа смеа при самата помисла дека ако сакам да играм FPS игрици на сони (еве конкретно за сони 3ка ќе зборам), ќе треба да нишанам со аналозите (аналогните стапчиња, или шознам као се викаат). Сум пробал да играм, ми изгледа ептен дегенски, неможеш да убиеш чоек. Можеби пошто сум навикнат на компјутер 5-6 години со маус. Според мене нема ништо подобро од FPS на РС со маус. FPS за сони = FAIL. Океј, ме сфативте шо сакам да кажам, да не го тупам :)

Стратегии - уште помалку. Искрено, неможам да замислам како би изгледало стратегија на РЅ 2/3 :))

Едино TPS можеби е подобро да се игра на сони, и само тоа. Океј, и спортовиве (фифа, пес, нба, етц), можам да кажам дека е подобро на сони.

Сакам и ова да кажам (без навреда до поседувачите на РЅ3), мислам дека сеуште не се исплати да поседуваш РЅ3-ка, од едноставни причини.

1во, сонито е прескапо (~22к), и искрено не ми се дава толку пари само за игри.
2ро, башка тоа треба да купувам оригинали за да можам да играм. Али запази, 50-60 евра по игра. И што одкога ќе ти се здосади играта по недела-две? Уште едни 50 евра, again?

Секако дека сонито има многу предности започнувајки од графика, па се до online играњето али РЅ3 ти е за оние луѓе со подлабок џеб, што можат да си дозволат, ваков, ќе наречам „луксуз“.

Тотално се согласувам со горе наведеното^^ :salut:

Поефтина? : )

Try again.
Па поефтина е. За целосно уживање во PS3 на пример, ти треба конзола која чини 500 евра, 1080p телевизор од 1.000 евра и да речеме 10 игри х 50 евра = 500 евра. Ако сакаш и Full Surround уште 100 евра. Ова евтино да не е случајно?
А за РС... Можеш и со 700 евра да склопиш супер гејминг конфигурација сосем асален монитор.

--- надополнето ---

А кога ќе видиш дека јас на пример играм 80% FPS игри - јасно е дека ми треба РС. Тие ексклузивите за конзоли се најчесто RPG, жанр што мене лично не ми се свиѓа.

Па поефтина е. За целосно уживање во PS3 на пример, ти треба конзола која чини 500 евра, 1080p телевизор од 1.000 евра и да речеме 10 игри х 50 евра = 500 евра. Ако сакаш и Full Surround уште 100 евра. Ова евтино да не е случајно?
А за РС... Можеш и со 700 евра да склопиш супер гејминг конфигурација сосем асален монитор.

--- надополнето ---

А кога ќе видиш дека јас на пример играм 80% FPS игри - јасно е дека ми треба РС. Тие ексклузивите за конзоли се најчесто RPG, жанр што мене лично не ми се свиѓа.

Ако збориме дека некаков телевизор веќе имаш, тогаш PS3 на launch-date ти доаѓа 500 евра, а истиот PC (конфигурацијата према PS3) тогаш беше 1500 евра. Само фората е што сите ние купуваме дел по дел, прво процесор, па графичка, па рам додаваме, итн...па мислиме дека ни доаѓа поефтино.
Со PC има предност, исто така го користиш за работа, сурфање, скајп и слични работи, но хеј, дури и не-квад-кор со графичка-од-25.000 го може тоа.

И не гледајте само на 1 трошење, PC-то што си го купил во 2006та за 700 евра, ќе треба да фрлиш уште 300 евра во 2008ма за графичка, 300 во 2009та за процесор, нешто ситно за рам и слични тракатанци...Константно се замараш со надградби, графички и слични глупости.
Уредникот на Hacker има фино доловено - "Кога PC гејмерот гледа игра во списание, си вика "Абе, ќе ми ја фати ли мене оваа, глеј графикава". Кога конзолашот ја гледа, си вика "Ау топ графика еи, едвај чекам да излезе и да се распалам на неа".

Ако збориме дека некаков телевизор веќе имаш, тогаш PS3 на launch-date ти доаѓа 500 евра, а истиот PC (конфигурацијата према PS3) тогаш беше 1500 евра. Само фората е што сите ние купуваме дел по дел, прво процесор, па графичка, па рам додаваме, итн...па мислиме дека ни доаѓа поефтино.
Со PC има предност, исто така го користиш за работа, сурфање, скајп и слични работи, но хеј, дури и не-квад-кор со графичка-од-25.000 го може тоа.

И не гледајте само на 1 трошење, PC-то што си го купил во 2006та за 700 евра, ќе треба да фрлиш уште 300 евра во 2008ма за графичка, 300 во 2009та за процесор, нешто ситно за рам и слични тракатанци...Константно се замараш со надградби, графички и слични глупости.
Уредникот на Hacker има фино доловено - "Кога PC гејмерот гледа игра во списание, си вика "Абе, ќе ми ја фати ли мене оваа, глеј графикава". Кога конзолашот ја гледа, си вика "Ау топ графика еи, едвај чекам да излезе и да се распалам на неа".
Абе ОК е све ова, али забораваш мал ситен детал :). Пошто ние сме македонци и нели, од мали нозе сме научени дека немаме пари, ко ќе излезе некоја добра игра РС гејмерот вика: "Леле ама е јака, уште утре ќе ја симнам", па сеа дали ќе може да ја игра на Very High или на Low е друг проблем. А конзолашов: "Леле многу е јака играва, ама од кај да најдам 50 евра за неа бе :("

Абе ОК е све ова, али забораваш мал ситен детал :). Пошто ние сме македонци и нели, од мали нозе сме научени дека немаме пари, ко ќе излезе некоја добра игра РС гејмерот вика: "Леле ама е јака, уште утре ќе ја симнам", па сеа дали ќе може да ја игра на Very High или на Low е друг проблем. А конзолашов: "Леле многу е јака играва, ама од кај да најдам 50 евра за неа бе :("

Океј, остај ја PS3-ката, ја земавме за пример во Америка.
Во Македонија Xbox360 и леташ...:)

Океј, остај ја PS3-ката, ја земавме за пример во Америка.
Во Македонија Xbox360 и леташ...:)

Ps3 Во јапонија, америка си го сакаат нивниот производ :)

Него ајде нешто ново доста занимливо

スクープ情報が入ってきた。マイクロソフトのテレビゲーム機『Xbox360』の次世代機の情報がゲーム業界に流れているという。ガジェット通信にもその情報が入ってきたので、未確認情報ながら今あるすべての情報をお伝えしたいと思う。

流れている情報によると、Xbox360の次世代機のドライブはブルーレイディスク対応となり、ソフトウェアはDVDやブルーレイディスクでリリースされるという。また、CPUはIBMが開発したPowerPCになるとの噂。映像出力はフルHD対応で、それらすべての情報は2010年にロサンゼルスで開催されるE3(エレクトロニック・エンターテイメント・エキスポ)で公開される予定なのだとか。

また、Xbox360の次世代機とともに発表されるもうひとつのハードがあるという。それが、Xboxポータブル(仮)だ! そう、マイクロソフトが発売する携帯型ゲーム機である。これもXbox360の次世代機情報とともにゲーム業界に流れており、かなり信憑性が高い情報となっている。それらハードの未確定&未確認スペックは以下の通り。

хахахах

Rumors have started to fly about what features the next consoles from Microsoft will have in store. Early speculation suggests a built-in Blu-ray drive and more.
According to early rumored reports the Xbox 360 successor will have a drive that plays both DVD and Blu Ray with software being released on both formats. In addition to this it will have full HD video support and the CPU will be powered by IBM’s Power PC. It is expected more official information on the console will be revealed at E3.
There is also rumored suggestions of the features the tentatively named “Xbox 360 Portable” will have. It is said to have Microsoft Zune music playback compatibilities and download deliveries and a multi-screen touch panel display.
So far the information is unconfirmed at this stage nor is it official but it does bring up interesting outlooks for the next generation of hardware that is likely to come in the next few years.

--- надополнето ---

Не се сокласувам дека Пц е подобро за гејминг. Конзоливе се на пазар веќе 5-6 години и уште на секоја наредна игра се чудиме на графиката. Пц кога ќе изджиш 6 години со истата конфигурација да ми се јавиш.

[/COLOR]Не се сокласувам дека Пц е подобро за гејминг. Конзоливе се на пазар веќе 5-6 години и уште на секоја наредна игра се чудиме на графиката. Пц кога ќе изджиш 6 години со истата конфигурација да ми се јавиш.

Тоа е зашто никој веќе не прави игри за PC, примарно ако збориме. Реков, тоа е и добро и лошо.
Добро е што сега сите се трудат да извлечат максимум од конзолата и тој хардвер, а лошо е што таа конзола сепак има максимум и игрите, па и не се дотолку појаки во графика од кога првпат излегоа конзолите.
Порано, игра од 2002 на PC и игра од 2006та на PC беа фичо и ферари...:)

Тоа е зашто никој веќе не прави игри за PC, примарно ако збориме. Реков, тоа е и добро и лошо.
Добро е што сега сите се трудат да извлечат максимум од конзолата и тој хардвер, а лошо е што таа конзола сепак има максимум и игрите, па и не се дотолку појаки во графика од кога првпат излегоа конзолите.
Порано, игра од 2002 на PC и игра од 2006та на PC беа фичо и ферари...:)

Графиката е таа што ја гледаме сега, поголеми разлики јас не очекувам. Ќе се гледа на деталност и физика. Со оваа графика ќе си седиме сигурно 3-4 години според мене. А иначе животот на една конзола е отприлика 10-тина години што е и повеќе од доволно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom