Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Види кога ќе извади мајкрософт експузивна брат хбох лета како алва.

Considering Forza Motorsport 3 has sold over two million units since its release in October, news of another entry shouldn’t surprise anyone.

Halo 3 е продадена повеќе од 10 милиони , Геарс оф вор исто така.

Mass effect, left 4 death тоа се се експлузивни што ама БАШ секој ги знае на планетава.

А пример за KILL ZONE 2 јас немав ни чуено ни видено ништо.

И ексузивните на пс3 толку беа излегоа сите овие 2-3 месеци и КОНЕЧНО после 5 години ps3 излезе на прво место во продадени конзоли за 1 месец.

Сону ќе се трудат со тоа украденото од нинтендо вии да направат нешто но тоа е веќе видено. НО натал е тоа е веќе нешто ново нешто што секој сака да го проба, но ќе видиме како ќе се одвиваат работите.

Алан вејк, хало рич (најочекуваната игра), геарс оф вар 3 се САМО 3 кој ќе продадат милиони хбох-ови.
Не е само овој месец. PS3 се продава подобро веќе седми месец... Од пуштањето на PS3 слим верзијата...
http://vgchartz.com/hwcomps.php?cons1=Wii&reg1=All&cons2=PS3&reg2=All&cons3=X360&reg3=All&start=39999&end=40265

За Gran Turismo 5 до сега се потрошени над 60 милиони долари, а и со оглед на времето кое што е потрошено за развој не би требало да има дилеми дека ќе биде ремек дело... Уште ако се земе во предвид дека Polifony Digital стои зад играта... И секако ништо не е чудно со тоа што ќе го темпираат излегувањето на играта пред новогодишните празници со цел да го максимизираат профитот...

Изгледа не си го сфатил муабетот (или пак немаш повеќе аргументи па тераш на сосема нешто друго). Муабетот не беше кој е паметен а кој е глуп, туку секој си го подржува своето со аргументи. Чекај чекај, ова последново што го рече со нови серијали, погледни и во колекцијата на 360ката да видиш колку НОВИ има. Исто и тие ги чекаат продолженијата, Halo Reach, Gears of War 3, итн. Така да не зборувај безвезе. Иначе 50 гигабајтниот блу-реј диск веќе е искористен до максимум со МГС4. А 3/4 со God Of War 3 и Анчартед 2. А тоа со процесорот се пак добри вести. Кога може некоја игра да изгледа толку добро (GoW3) а не го искористува максимумот, не можам да замислам како би изгледала игра која што ќе го искористи максимумот :). :smir:
Секој може да напуни блу реј цд со тоа што ке прави видео клипови некомпресирани ... не се залажувај себе си дека се е до графиката. МГС4 има 30 гб некомпресиран видео материјал па сеа види ти ...
Мац ја незнам ти што збориш а очигледно ни ти незнаеш .... имаш ПС3 ? имаш 360 ? ако немаш не збори напразно тоест и да имаш ти пак збориш глупости ... Ти знаеш за Форца се скенирани колите од А до Ш ? а Ерт ти ако гледаш дали игра подржува ваков контролер или онаков неам коментар ... Полисата Сони е највише да инвестираат во ексклузивите и тука се најаки крај ... иако им треба едно 2-3 години најмалце да напраат за ПС3 со кој за жал сите дивелопери па и тие кој што они ги држат се жалат на комплексноста на ПС3 (тука им се дава рака на Сони) но за жал и Сони не си го знаат ПС3 како што треба ... Пред месец дена цркнаа дебелите ПС3чиња насекаде низ светот и Сони немаше појма што се десила и како да се поправи туку лажеа дека прават пач и дека ке се поправи кај да е тоест коа ке се поправи самото себеси. Ете Мац ако следиш ти толку многу за конзолите ова веке го знаеш. Знам дека можеби сеа ке ми кажувате за РРОД и како мајкрософт се срање што таков пропуст напраиле , али тоа се десило и е порпавено во најголем дел. Шпекулации се сите работи сега Ерт и ти неможеш да потврдуваш тука ... Гирс оф Вор 3 не ни е спомната од Епик студио , иако оваа недела изгледа нешто ке најват истото и со Анчартед 3 и тоа е шпекулација. Тоа што повеке ја задржуваш играта не значи дека е боља ,Мац како што ги спомна Близард ... Они си знаат кај им се парите (Воф 0.о) и знаат дека со Дијабло 3 и Старкрафт 2 нема да се обогатат не секирај и ти ке бидеш мегу првите што ке ги доунлоадриа од торент :smir:.

Секој може да напуни блу реј цд со тоа што ке прави видео клипови некомпресирани ... не се залажувај себе си дека се е до графиката. МГС4 има 30 гб некомпресиран видео материјал па сеа види ти ...
Мац ја незнам ти што збориш а очигледно ни ти незнаеш .... имаш ПС3 ? имаш 360 ? ако немаш не збори напразно тоест и да имаш ти пак збориш глупости ... Ти знаеш за Форца се скенирани колите од А до Ш ? а Ерт ти ако гледаш дали игра подржува ваков контролер или онаков неам коментар ... Полисата Сони е највише да инвестираат во ексклузивите и тука се најаки крај ... иако им треба едно 2-3 години најмалце да напраат за ПС3 со кој за жал сите дивелопери па и тие кој што они ги држат се жалат на комплексноста на ПС3 (тука им се дава рака на Сони) но за жал и Сони не си го знаат ПС3 како што треба ... Пред месец дена цркнаа дебелите ПС3чиња насекаде низ светот и Сони немаше појма што се десила и како да се поправи туку лажеа дека прават пач и дека ке се поправи кај да е тоест коа ке се поправи самото себеси. Ете Мац ако следиш ти толку многу за конзолите ова веке го знаеш. Знам дека можеби сеа ке ми кажувате за РРОД и како мајкрософт се срање што таков пропуст напраиле , али тоа се десило и е порпавено во најголем дел. Шпекулации се сите работи сега Ерт и ти неможеш да потврдуваш тука ... Гирс оф Вор 3 не ни е спомната од Епик студио , иако оваа недела изгледа нешто ке најват истото и со Анчартед 3 и тоа е шпекулација. Тоа што повеке ја задржуваш играта не значи дека е боља ,Мац како што ги спомна Близард ... Они си знаат кај им се парите (Воф 0.о) и знаат дека со Дијабло 3 и Старкрафт 2 нема да се обогатат не секирај и ти ке бидеш мегу првите што ке ги доунлоадриа од торент :smir:.

Брат, видеата се 720п со 5.1 звук и нормално нема да ги компресираат за да изгледа што болје (тоа не можат да го направат на 360ката, капиш?) Ти сам ги кажуваш предностите на ПС3ката :pos2:.

Види, возењето кола со контролер и Волан не е исто како што и возењето авион со контролер и џојстик. Овде ги споредуваме 360ката и ПС3ката. 360ката не подржува други волани освен од Микрософт (кој се UBER-CRAP!).

Тоа со систем-клокот беше голем пропуст, не велам не. Цел ден не можеа корисниците на Launch конзолите да играат (и јас бев еден од нив). Али то е јебига.

Иначе највероватно ќе бидат Геарс оф Вор 3 и Анчартед 2 :). Читај малце меѓу линии :). Не се залетувај толку.

Брат, видеата се 720п со 5.1 звук и нормално нема да ги компресираат за да изгледа што болје (тоа не можат да го направат на 360ката, капиш?) Ти сам ги кажуваш предностите на ПС3ката :pos2:.

Види, возењето кола со контролер и Волан не е исто како што и возењето авион со контролер и џојстик. Овде ги споредуваме 360ката и ПС3ката. 360ката не подржува други волани освен од Микрософт (кој се UBER-CRAP!).

Тоа со систем-клокот беше голем пропуст, не велам не. Цел ден не можеа корисниците на Launch конзолите да играат (и јас бев еден од нив). Али то е јебига.

Иначе највероватно ќе бидат Геарс оф Вор 3 и Анчартед 2 :). Читај малце меѓу линии :). Не се залетувај толку.
Па добро ја нормално ке кажам што е боље на ПС3 не сум ја фанбој кој ке плаче не ме плакаат за тоа да го правам ... Невозможно на 360 ? ЛоЛ Нормално дека е возможно ... 360 има 720п со 5.1 игри само ДВДто го задржува целиот процес. Тоа што може само со Мајкрософт волан е тапа факт. Тоа мегу линии немора да значи ништо ... Епик имаат изјавено дека ГоВ3 ке ја напраат за следната генерација , што немора да значи дека си го смениле мислењето. На крај оваа година повеке ке се посветиме на мулти платформите и moition controllers во која ПС3 ми се најфеил со дилдото која е пљукната копија на Вии додека Наталот е многу поинвентивен али неспособен за многу сериозни игри (барем ја нема да сакам да мафтам ко идиот за да играм) ... П.С. Мац - Just Cause 2 изгледа боље од Alan Wake ? ЛОЛ! :pos2: те молам напушти темава затоа што очајно лош трол си и аргументите ти се за 10 деца ... Татко ми е бољи од твојот ...
П.С. Ерт сега ми текна МГС4 не беше ХД :pos2: еве ти доказ http://www.gamespot.com/pages/forums/show_msgs.php?topic_id=26431146 значи не е 720п туку помалце но на крај нема ја ко тебе сега да ја бешувами играта и да се смеам туку ке кажам дека е одлична и дека графика не е се :smir:

Геарс оф вар 3 за наредна генерација? Не бе излегува Април 2011. На е3 највероватно ќе зуцнат нешто. Ме интересира каква графика ќе и напумпаат.

Хех, не се нервирај де.
Јас и едните и другите ги мразам, јесда Sony малку помалце. :)
Икс-бокс немам, кога сакав да купав во 2006та, спремен бев на 350 евра дадени, за да го земам хакнат. Али хеј, дознав прво дека на таа Arcade верзија нема зачувување, односно доаѓа и без јебена картица од 64 мега за save-ови. И ајт, да им искеширам 35 евра за неа...ок бе.

И после, глеам дека нема HDMi кабел (пази еј, HD конзола) за да ја поврзам на TV-то. Уу јеботе, уште 40 евра само за него, зашто е од Microsoft. А напален бев и од рекламите за HD филмови дека ќе гледам, оп, нема вграден плеер, туку 100 фунти искеширај ти, па гледај.
И нормално, не сум ја овца, земав една Радеонка која и до ден денес ме служи, еве баш AC 2 ја играв досега на Highest при 1680*1050, резолуција за која Иксот и ПиСи 3ката сањаат. :))

И ич не ми е криво што пропуштам, Гирс оф Вор, Forza, Viva Pinata (ви текнува? :)), Halo и другите ексклузиви. Тоа се само игри.
Дрскоста е уште поголема со Live, се плаќа годишно за Gold. Ако Xbox гејмер не видел што е ИНТЕРНЕТ, тогаш нека плаќа бе. :)

Од друга страна, Sony ги мразам зашто премногу висока цена и бапнаа на конзолата и кога искочи немаше апсолутно ништо за да те привлече...Плус, матер ебаа со глупите SixAxis, очаен потег.
Ама пази, има блу-реј, значи цел плеер е и ако имаш појачало, не ти ни треба додатен плеер.
PSN е копија на Live, али бар не се плаќа.
А ексклузивите, е тоа се вика РЕМЕК-ДЕЛО. И цела претходна страна ви ја зборам таа разлика, едноставно целта на ексклузивата е да те привлече да ја купиш таа конзола, а ако ја имаш, тоа ти е како награда што си член на таа елита демек.

Ај еве, кажи една утната ексклузива од Sony?
Јас можам одма да ти кажам една од Microsoft, ShadowRun. Ја ОТЕКОА играта, ја направија ексклузивна за Vista без некоја валидна причина (освен за луѓето да купуваат Vista, гревчиња), бетер од Кантер испадна играта.

Иначе сум ги играл сите кои ги набројав, сеа тоа што не ги имам дома говори нешто. Тие од Xbox-от ги немам зашто и не се дотолку вредни за да ја купам конзолата...хех, а тие од Sony ги немам зашто нема пиратерија уште на 3ката. Појасно е сега? :)

Абе така рекоа ... А Cliffy B. (главен на Епик) на 8 април ке изјави нова игра од Епик студио (нова игра комплетно? или ГоВ3?) И уште една работа за ексклузивите на ПС3. Многу фанбојци мислат дека сите игри на ПС3 целиот ХД детаљ го рендираат цело време но се лажат, тоа се вика smart programing и затоа у прицип им треба подолго време да направат игра за ПС3. Има многу примери за тоа на игри како Анчартед , Килзоне итн... И Ерт само да знаеш дека има повеке sub-HD игри на ПС3 отколку на 360:smir: само колку информација не дека се лоши , тоа може само како што реков ignorant xbot or playslave да каже :wink:.

П.С. Мац - Just Cause 2 изгледа боље од Alan Wake ? ЛОЛ! :pos2: те молам напушти темава затоа што очајно лош трол си и аргументите ти се за 10 деца ... Татко ми е бољи од твојот ...

Хах, не препознаваш иронија? :/
Како може мулти-платформски наслов кој е склопен за 2 години да јаде ексклузива правена 5 години? :))
Не се замарај со Alan Wake, не беше и некоја ексклузива, сега е, Microsoft знае каде играта ќе добие високи оценки ваљда.

Alan Wake was announced at E3 2005. Microsoft partnered with Remedy to release the game for the Xbox 360 and as a DirectX 10-only title for Windows Vista.
By-mid 2009, plans for a Windows version were put on hold. Remedy stated that they wanted to focus on the Xbox 360 version, though they were not permanently shelving the Windows edition. They announced that all plans for a future Windows release lay in the hands of the publisher, Microsoft.
On February 12, 2010, Microsoft announced the game would not be available on the Windows platform, stating that playing on the 360 would be "more compelling."[15]

Тие опасните слики на почетокот се DX10, овие на Иксов не се, така да графиката и нема да биде тоа што требаше наводно. Ќе видиме кога ќе искочи, иако IGN сигурно ќе и даде 10/10, дебилен сајт, лиже гз за да му даваат ексклузивни права на рецензии.
Ќе почекаме ривју од g4tv и giantbomb.

П.с. За ова ти зборам, пијавици јеботе. :smeshko:

ShadowRun

Microsoft received heavy criticism for only providing the total of 4 16-player servers worldwide for multiplayer use which weren't even officially supported, while their use of Games for Windows – Live forced anyone wanting to host their own server to buy credit from Microsoft. Note that this was the first attempt in gaming history to charge for multiplayer hosting while still leaving the actual burden of hosting on the player.

Хах :)

И еве уште една пренапумпана ексклузива која Xbox фанатиците би сакале да ја заборават.
Ninety Nine Nights

Ninety-Nine Nights received mixed reviews from various media outlets. On the review aggregator GameRankings, the game had an average score of 63% based on 81 reviews.[4] On Metacritic, the game had an average score of 61 out of 100, based on 66 reviews — indicating mixed or average reviews.[5]
IGN and GameSpot gave it relatively poor review scores of 5.6 out of 10 and a 5.9 out of 10, respectively. On the other hand, Play Magazine awarded it a score of 90% in its review, while the Official Xbox Magazine gave it a 7.5 out of 10.[1] The Japanese magazine Famitsu awarded the game a score of 31/40 (8/8/8/7).[6]

Ти текнува колку се курчеа со неа? :))

Иначе, не знам зашто си запнал дека сум фанбој, ги немам конзолите и ги мразам и двете на некој начин. Само што Sony после дебаклот полека се врати на старите патеки од времето на Playstation 1, а на другиве не им иде памет.

Каде е времето на Crackdown, една од најдобрите Xbox наслови? :)

Хех, не се нервирај де.
Јас и едните и другите ги мразам, јесда Sony малку помалце. :)
Икс-бокс немам, кога сакав да купав во 2006та, спремен бев на 350 евра дадени, за да го земам хакнат. Али хеј, дознав прво дека на таа Arcade верзија нема зачувување, односно доаѓа и без јебена картица од 64 мега за save-ови. И ајт, да им искеширам 35 евра за неа...ок бе.

И после, глеам дека нема HDMi кабел (пази еј, HD конзола) за да ја поврзам на TV-то. Уу јеботе, уште 40 евра само за него, зашто е од Microsoft. А напален бев и од рекламите за HD филмови дека ќе гледам, оп, нема вграден плеер, туку 100 фунти искеширај ти, па гледај.
И нормално, не сум ја овца, земав една Радеонка која и до ден денес ме служи, еве баш AC 2 ја играв досега на Highest при 1680*1050, резолуција за која Иксот и ПиСи 3ката сањаат. :))

И ич не ми е криво што пропуштам, Гирс оф Вор, Forza, Viva Pinata (ви текнува? :)), Halo и другите ексклузиви. Тоа се само игри.
Дрскоста е уште поголема со Live, се плаќа годишно за Gold. Ако Xbox гејмер не видел што е ИНТЕРНЕТ, тогаш нека плаќа бе. :)

Од друга страна, Sony ги мразам зашто премногу висока цена и бапнаа на конзолата и кога искочи немаше апсолутно ништо за да те привлече...Плус, матер ебаа со глупите SixAxis, очаен потег.
Ама пази, има блу-реј, значи цел плеер е и ако имаш појачало, не ти ни треба додатен плеер.
PSN е копија на Live, али бар не се плаќа.
А ексклузивите, е тоа се вика РЕМЕК-ДЕЛО. И цела претходна страна ви ја зборам таа разлика, едноставно целта на ексклузивата е да те привлече да ја купиш таа конзола, а ако ја имаш, тоа ти е како награда што си член на таа елита демек.

Ај еве, кажи една утната ексклузива од Sony?
Јас можам одма да ти кажам една од Microsoft, ShadowRun. Ја ОТЕКОА играта, ја направија ексклузивна за Vista без некоја валидна причина (освен за луѓето да купуваат Vista, гревчиња), бетер од Кантер испадна играта.

Иначе сум ги играл сите кои ги набројав, сеа тоа што не ги имам дома говори нешто. Тие од Xbox-от ги немам зашто и не се дотолку вредни за да ја купам конзолата...хех, а тие од Sony ги немам зашто нема пиратерија уште на 3ката. Појасно е сега? :)
Чекај малце сеа ми вртиш муабет 360 :pos2:
Прво не се нервирам али не ми се свига коа некој збори неинформиран
Второ ХДМИ кабел не е 40 евра (можеби тогаш) али денес е 1000че...
Трето тоа што немаат Блу Реј плеер се должи на тоа што излегоа 1 год пред ПС3 а Сони и беше еден од кешерите на тој целосен Блу реј проек па ти види .
4то Со Лајв се нуди подобра услуга од ПСН и тоа е факт али пак не е до толку добро да се доплака (али на крај на краишта 50$ за година дена и не е толку мн)
5то Килзоне е лоша ексклузива еве ти одма . Освен добра графика со МНООГУ Блур друго е се тапа . Прича нула , за гејмплејот зе жалеа мн.
Heavy Rain ? За многу е срање али сепак таа игра е ко Гирс love it or hate it ...
На крај гледај ја продажбата , додека Анчартед 2 шитна едвај на 3 милион копии (истото за жал и на Кратос ке му се деси) Хало 3 шитна скоро 10че . Појасно ? :smir:

Абе така рекоа ... А Cliffy B. (главен на Епик) на 8 април ке изјави нова игра од Епик студио (нова игра комплетно? или ГоВ3?) И уште една работа за ексклузивите на ПС3. Многу фанбојци мислат дека сите игри на ПС3 целиот ХД детаљ го рендираат цело време но се лажат, тоа се вика smart programing и затоа у прицип им треба подолго време да направат игра за ПС3. Има многу примери за тоа на игри како Анчартед , Килзоне итн... И Ерт само да знаеш дека има повеке sub-HD игри на ПС3 отколку на 360:smir: само колку информација не дека се лоши , тоа може само како што реков ignorant xbot or playslave да каже :wink:.

Лол, море, скоро сите игри се направени UPSCALE. Скоро сите имаат Native resolution од 540п и слично. Па тоа е поентата бе брат, компаниите кои прават ексклузиви за Сони знаат како да направат игрите да изгледаат убаво. На потрошувачот не го интересира како е НАПРАВЕНО. На потрошувачот го интересира како изгледа нештото. Дали е убаво или не. :pos2:

Се додека изгледа Crystal-Crisp на мојот телевизор, Im happy with it :).

Ете го пак со Хало. Сто пати ти кажа Мац за хало и пак на тоа се фаќа. Ох год.

Чекај малце сеа ми вртиш муабет 360 :pos2:
Прво не се нервирам али не ми се свига коа некој збори неинформиран
Второ ХДМИ кабел не е 40 евра (можеби тогаш) али денес е 1000че...
Трето тоа што немаат Блу Реј плеер се должи на тоа што излегоа 1 год пред ПС3 а Сони и беше еден од кешерите на тој целосен Блу реј проек па ти види .
4то Со Лајв се нуди подобра услуга од ПСН и тоа е факт али пак не е до толку добро да се доплака (али на крај на краишта 50$ за година дена и не е толку мн)
5то Килзоне е лоша ексклузива еве ти одма . Освен добра графика со МНООГУ Блур друго е се тапа . Прича нула , за гејмплејот зе жалеа мн.
Heavy Rain ? За многу е срање али сепак таа игра е ко Гирс love it or hate it ...
На крај гледај ја продажбата , додека Анчартед 2 шитна едвај на 3 милион копии (истото за жал и на Кратос ке му се деси) Хало 3 шитна скоро 10че . Појасно ? :smir:

Не ти вртам муабет, тебе нешто не ти е јасно изгледа.
Кабелот тогаш беше 40 евра, бидејќи е специјален од Microsoft. Мислам дека тогаш (2006та) не работеше HDMi влез, туку преку други влезови идеше, не сум сигурен само, многу факд-ап беше.

Тоа што немаат блу-реј е зашто решија да идат со HD-DVD, нивна грешка, али не можеа да знаат.
Не е битно што се нуди со Live, поентата е дека не треба да се наплаќа. Не е дека неаме сите по $50, чим ние имаме, Америте сигурно имаат, туку тоа што те третираат како дебил. А било 50, а 10, не е битно тоа.
Killzone не сум ја пробал, ниту пак Heavy Rain. Или ти сега читаш на нет за нив?

Втората сигурен сум дека ја немаш пробано, ако ја имаш, пиши подетално за неа.
Нека се шитка Halo де, не е проблем. :)

Ево според википедиа как се движат бројките

PS3

Call of Duty: Modern Warfare 2 (4.74 million approximately)

Gran Turismo 5 Prologue (4.65 million)

Uncharted 2: Among Thieves (3.5 million)

.
.
.
.
God of War III (1 million) некако слабо оди со хитов али има време ќе видиме.

Xbox 360

Halo 3 (8.1 million)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (7.479 million approximately) - Дупло повеќе од пс3 за лајф иако се плаќа!!!

Gears of War 2 (5 million) Исто и 1-от со 5 милиони копии

Fable II (2.6 million) - Бројкава ќе скокне *4 со третиот дел бидејќи се очекува да има целосна подшка од натал.

Ево според википедиа как се движат бројките

PS3

Call of Duty: Modern Warfare 2 (4.74 million approximately)

Gran Turismo 5 Prologue (4.65 million)

Uncharted 2: Among Thieves (3.5 million)

.
.
.
.
God of War III (1 million) некако слабо оди со хитов али има време ќе видиме.

Xbox 360

Halo 3 (8.1 million)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (7.479 million approximately) - Дупло повеќе од пс3 за лајф иако се плаќа!!!

Gears of War 2 (5 million) Исто и 1-от со 5 милиони копии

Fable II (2.6 million) - Бројкава ќе скокне *4 со третиот дел бидејќи се очекува да има целосна подшка од натал.

Ти вака бираш игри? :)
Значи Титаник е најдобар филм на сите времиња. :vozbud:

Пардон бе, АВАТАР!

П.с. Сакаш да ти објаснам зашто првите три наслови на Икс-от имаат толкава продажба или ќе си заклучиш сам? :)

Лол, море, скоро сите игри се направени UPSCALE. Скоро сите имаат Native resolution од 540п и слично. Па тоа е поентата бе брат, компаниите кои прават ексклузиви за Сони знаат како да направат игрите да изгледаат убаво. На потрошувачот не го интересира како е НАПРАВЕНО. На потрошувачот го интересира како изгледа нештото. Дали е убаво или не. :pos2:

Се додека изгледа Crystal-Crisp на мојот телевизор, Im happy with it :).

Ете го пак со Хало. Сто пати ти кажа Мац за хало и пак на тоа се фаќа. Ох год.
Со Upscale-от и не баш , имаш повеке игри кој што се 720п нејтивли. Факт дека 360 има помалце ексклизиви од ПС3 но тие што излегуваат повеке траат и оставиле голем белег во гејмингот (Хало :pos2: Гирс, Форца , Фејбл) додека на ПС3 одсекогаш ексклузивите биле минлива појава која доага ко ураган(overhyped) и после 2-3 месеца се стишува додека после година дена ќутенката :wink:. Хало или Gaylo (закон надимак) го формираше во 2001 мислам тој тип денес кој многу ФПС го прават. Гирс го зема кавер системот од Killswitch и го усоврши и после сите го следат примерот . Додека што направила Анчартед 1/2 ? Килзоне? Хеви рејн ? ... Единствено капа и симнувам на Год оф Вор кој го освежи веке умирачкиот hack & slash тип на игри и го направи зверски назад во 2005. Аууу да и МГС серијалот али тој се протега далеку пред ПС3 да постои :smir: .
П.С. Мац погледај го ова

Ти вака бираш игри? :)
Значи Титаник е најдобар филм на сите времиња. :vozbud:

Пардон бе, АВАТАР!

П.с. Сакаш да ти објаснам зашто првите три наслови на Икс-от имаат толкава продажба или ќе си заклучиш сам? :)

Се надоврзав само на бројките горе иначе ај да кажам пишав во хбох темата ама ај и овде да разјасниме :)

Јас не сум играчиште играм игри со друштво претежно фифа хокеј тенис и такви работи.

Хало 3 ја имам не сум ја играл, ни фабле 2 не сум ја играл, геарс оф вар 1-от не. Двојката ја играв се уфилмав и ми се свиѓа МНОГУ.

Значи не гледам по бројки ама баш ништо, ама сепак чим има толку што ги купиле сепак нешто вредат нели?

Како и да е јас не сум возбуден за алан вејк, ама за фифа ворлд кап сум хујуууу

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom