Вака сега да расчистиме некој работи ОДМА.
GT Prologue - Е нешто како за загревање кое излезе 2008 година некаде појма немам, колку да види народов дека се при крај со Гт5. Е сега ТОЛКУ МНОГУ СЕ ПОСТРАА што ево уште се чека да се заврши оваа гт5 а бог знае и кога ќе излези.
Да се разбериме во симулација со коли не е битно колку детално е направена колата.
И незнам што тресите зелени кога не сте ја ни пробале. И да мислам дека ГТ5 ќе е подобра. Што е нормално кога и се посветува толку време. Него од гт5 нема официјално НИШТО тие што ги даваш клиповите се бог знае од кога и што. Од гт5 само некоја слика е излезена.
Еве да ти расчистам прво јас тебе некои работи, очигледно воопшто не ни знаеш дека постојат.
Прво, ако сака, Sony и Polyphony Digital можеа уште во 2008ма да ја пуштат GT5, како половичен наслов кој ќе го промовира PS3-то базиран на графика. Си видел ти колку коли има во GT Prologue?
Starcraft 2 и Diablo 3 се игри кои ги чекаме 10 години, ама затоа знаеме кога ќе излезат, ќе бидат и повеќе од ѕверски. Да те потсетам, Forza Motorsport 2 излезе прво за X360, доби 8.9 од IGN.
Исти курац беше и со Project Gotham Racing 3, искочи во 2006та, избрзано, собра високи оценки само заради графиката.
Ова е проблем кој Microsoft константно го има со своите наслови, добри се, ама не ДОТОЛКУ добри за да се споредуваат со оние на Sony. Од друга страна, ексклузивите на Sony се во работилница се додека не е време да излезат од неа. Пошто очигледно ти не знаеш (односно дознаваш работи тек откога ние ќе ти ги пишеме, па ќе ги прогуглаш), God of War 2 излезе за Playstation 2 во 2007ма, сам залез на кариера и во екот на PS3.
Што збори дека играта била работена за да биде најдобра што може, а не колку да биде извадена на пазарот што побрзо. Од оние на Microsoft, таков третман има само Halo 3.
Второ, од тркачките симулации, многу е битна графиката. Ако јас ја погледнам Forza Motorsport 3, видам дека не ми нуди ништо повеќе од NFS Shift во графика, не би ме привлекла премногу. Али пази, кога првпат ја играв GT Prologue во 2008ма, вилицата ќе ми паднеше на земја. FM3 не ме привлече воопшто, како што ме привлече GT да купам PS3 само за да ја играм неа.
Значи, муабетот не е дека Forza Motorsport 3 е лоша игра, далеку од тоа. Поентата е дека за секоја ексклузива на Microsoft, Sony има една најмалку 3 класи над неа, во секој ЕБАН аспект.