Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
PS3 Има огромна јачаина ама глупо е што само експизувните игри го искористуваат. Да купам пс3 за само 5 игри во годината што ќе излезат? А што е најтргаично една експлузивна ја одложуваат и по неколку години. Пример Гранд турузмо 5 ја прават 5 години И НИШТО НЕ СЕ ЗНАЕ немаат ни сличе ни трејлер нов дадено ни датум.

Има еден куп слики, еден куп трејлери и еден куп гејмплеј видеа, само што никогаш не си побарал.

PS3 Има огромна јачаина ама глупо е што само експизувните игри го искористуваат. Да купам пс3 за само 5 игри во годината што ќе излезат? А што е најтргаично една експлузивна ја одложуваат и по неколку години. Пример Гранд турузмо 5 ја прават 5 години И НИШТО НЕ СЕ ЗНАЕ немаат ни сличе ни трејлер нов дадено ни датум.

Да ама тие 5 вредат колку сите Xbox и Xbox360 ексклузиви кои искочиле од 2002 година па навака.
И не, не збориме за ти да купиш, бидејќи нема пиратерија на PS3, па немаме рачун ние Македонците, туку за некој Американец еве што да купи...
Ова Xbox-ов почна ептен да наликува на PC со игрите, штанцани наслови до даска, ништо интересно, ништо ексклузивно.

Xbox гејмерите славеа кога дознаа дека DMC 4 ќе излезе и на Xbox 360, а исто беше и за GTA IV. Ебате Halo ексклузивата што ја има, а и Gears of War - најдобар наслов за 2007ма, мало морген, ја играв саат време и не и се вратив повеќе...

Види кога ќе извади мајкрософт експузивна брат хбох лета како алва.

Considering Forza Motorsport 3 has sold over two million units since its release in October, news of another entry shouldn’t surprise anyone.

Halo 3 е продадена повеќе од 10 милиони , Геарс оф вор исто така.

Mass effect, left 4 death тоа се се експлузивни што ама БАШ секој ги знае на планетава.

А пример за KILL ZONE 2 јас немав ни чуено ни видено ништо.

И ексузивните на пс3 толку беа излегоа сите овие 2-3 месеци и КОНЕЧНО после 5 години ps3 излезе на прво место во продадени конзоли за 1 месец.

Сону ќе се трудат со тоа украденото од нинтендо вии да направат нешто но тоа е веќе видено. НО натал е тоа е веќе нешто ново нешто што секој сака да го проба, но ќе видиме како ќе се одвиваат работите.

Алан вејк, хало рич (најочекуваната игра), геарс оф вар 3 се САМО 3 кој ќе продадат милиони хбох-ови.

Considering Forza Motorsport 3 has sold over two million units since its release in October, news of another entry shouldn’t surprise anyone.

Mass effect, left 4 death тоа се се експлузивни што ама БАШ секој ги знае на планетава.

И ексузивните на пс3 толку беа излегоа сите овие 2-3 месеци и КОНЕЧНО после 5 години ps3 излезе на прво место во продадени конзоли за 1 месец.

Сону ќе се трудат со тоа украденото од нинтендо вии да направат нешто но тоа е веќе видено. НО натал е тоа е веќе нешто ново нешто што секој сака да го проба, но ќе видиме како ќе се одвиваат работите.

Алан вејк, хало рич (најочекуваната игра), геарс оф вар 3 се САМО 3 кој ќе продадат милиони хбох-ови.

Брат, како сакаш да слушнеш за КЗ2 ако не се интересираш? Јас живеа, во Струга и врска немам Караорман во која лига е моментално , ете таков ти е твојот муабет. Си прател Е3 настани? Чим зборуваш дека не си слушнал за КЗ2 (а веќе ако се правиш толкав гејмер, треба да знаеш и за КЗ кецот) не си гледал абсолутно НИШТО. КЗ2 го имаше најјакиот трејлер евер (Graphic-wise). Сега иде новиот Е3, највероватно ќе биде претставена Анчартед 3, Килзон 3, можеби Kingdom Hearts, Јак 4 можеби, а да те потсетам дека The Last Guardian (100% сум сигурен дека првпат слушаш за играва, како и за Shadow Of The Collosus и ICO) сеуште е under-development. Така да не се секирај, Сони сеуште имаат доста јаки ексклузиви :).

Со тоа украденото, ќе можат да се играт секакви игри, а со наталот оди играј ФПС игра да те видам. Рошни малце на Youtube Socom 4 with Move, ќе видиш за што зборувам.

Јас не ти зборам кои ексклузиви продаваат конзоли, туку кои вредат да се играат и да се купи конзола за нив. Halo ја имам играно, просечен FPS. Али, копиљаците кои имаат Xbox во Америка се палат на него, зашто не виделе нешто подобро...
Gears of War, монотона и досадна игра.

И од каде тоа дека Mass Effect и Left 4 Dead се Xbox 360 ЕКСКЛУЗИВИ? :vozbud:
Пропуштам јас тука нешто...:)
Forza Motorsport е бледа копија на Gran Turismo и тоа е факт. А PGR 3 и 4?
Си ги играл така?
Можда се добри наслови, али дааааааалеку од доволно добри како GT 4, па и Prologue што биле кога излегле на пазарот.

Исто така, ако ТИ не си слушнал за Killzone 2, тоа е твој проблем. А сите други на кои им паѓаше вилица од фамозниот ingame трејлер на E3 2006, они си знаат што и како била фамата за Killzone 2.

Ај да те видам спомни ја Dead or Alive наспроти Tekken? :)
Или кој ви е еквивалентот на вас X360 fan-boys за Metal Gear Solid?

Зашто никој не ја спомнува најѕверската Xbox 360 и PC/Vista ексклузива од Microsoft - Shadowrun? :smeshko:

Сони уште во 1995та си почна со Crash, Tekken и слични ексклузиви за кои вреди да купиш Плејстејшн. Xbox досега има 2-3 кои нешто вределе, а другите биле исфорсирани и/или откупени.
Ми ја спомнуваш Alan Wake, како демек за Xbox 360 е праена?
Тоа е уште една next-gen fail игра, која е одложувана повеќе и од STALKER, тиње е моментално (бидејќи на времето беше НАЈЈАКА зашто имаше ѕверска графика, сеа ја нема), па Microsoft ја откупи за да ги пали луѓето демек само они ќе ја играат.
Иначе беше мулти-платформ игра, али хеј, ти сигурно и за тоа не си слушнал. :)

Види вака пс3 имаше претставување со мове, додека натал ќе го чекаме. Односно ама баш сите очекуваат да видат што ќе биде. Мове е веќе видено и не е ништо иновативно и интернесно.

А за килл зоне слушнав како не за 1-от дека го испострале, унчартед 3 не ја чекав во скоро време дека прво ќе се снимало филм. Така да накај 2014 највероватно.

Џабе ќе се расправаме кога реалноста е следна. 50% од сопствениците го имаат пс3 заради предходните усеси на пс2 и пс1, 30% го имаат само за експузивните а 20% што го добиле за поклон :smee::smee::smee:

Види вака пс3 имаше претставување со мове, додека натал ќе го чекаме. Односно ама баш сите очекуваат да видат што ќе биде. Мове е веќе видено и не е ништо иновативно и интернесно.

А за килл зоне слушнав како не за 1-от дека го испострале, унчартед 3 не ја чекав во скоро време дека прво ќе се снимало филм. Така да накај 2014 највероватно.

Џабе ќе се расправаме кога реалноста е следна. 50% од сопствениците го имаат пс3 заради предходните усеси на пс2 и пс1, 30% го имаат само за експузивните а 20% што го добиле за поклон :smee::smee::smee:

A 100% од Македонците имаат Xbox 360 заради пиратските игри.
Уште еден факт. :)

А да и друго дадодадам, кога ќе играјм онајн сакам да имам еден куп серверишрата и куп играчишта. А не влегувам на килл зоне 2 навечер во 3 сатот и гледам само 15 души играат :tapp::tapp::tapp::tapp:

A 100% од Македонците имаат Xbox 360 заради пиратските игри.
Уште еден факт. :)

90% игрите изгледаат подобро на xbox.

А да и друго дадодадам, кога ќе играјм онајн сакам да имам еден куп серверишрата и куп играчишта. А не влегувам на килл зоне 2 навечер во 3 сатот и гледам само 15 души играат :tapp::tapp::tapp::tapp:

:pos2::pos2: дете, оди намести ги филтерите во играта. Сигурно имаш оставено Find Games which match my skill level или така нешто беше. :tapp::tapp:. Башка и паметни се ПС3 корисниците, нема една игра ко ненормални да ја цепат 100 години, ќе се префрлат нормално на МВ2, Бед Компани 2, и слично.

Уште да изгледаа 90% подобро на 360ката :).

Башка и ај не дрви го многу, ти не ни можеш да играш онлајн на твојата 360ка roflmao.

Ако некој е толку паметен да споредува како изгледа играта на двата системи, ќе биде доволно паметен да ги спореди ексклузивите кои ќе му се достапни.
Да ги пропуштам God of War 3, Tekken 6, Uncharted и Gran Turismo 5 и да ги сменам за Gears of War, Dead or Alive (:pos2:), Alan Wake и Project Gotham Racing 3...само за некои филтери во графиката во други игри?

Еј види, во Assassins Creed 2 на Xbox-от е поплаво небото, го ЗИАМ!

Иначе, феноменално е како ви викаат од Microsoft, платете игра, платете после за да играте онлајн - и вие играте. :)
Killzone е стара, сега во мода се BF2 и MW2 од тој тип на игри. Али на Xbox ти реков дека има копиљаци, па и да ја играат Halo 3 по 876847878 пат, пак ќе им биде НАЈЅВЕРСКА на свет.

Него, дај бе кажи како да глеам HD филм на Xbox-ot? :)
Како што ја знам, 100 евра плус ќе ме кошта, а плус на она пропаднатиот формат, HD-DVD...:helou:

Шо си се запнал бе со теккен кога ја има и на хбох?

Килзоне 2 ионака беше срање и не се шитна многу - ФАКТ! Заеби ти графика кога играта имаше толку блур ефект напраено да те ослепи ... факт ...
Мац тоа ти што викаш со Гирс ти реков love it or hate it е играта ти тоа што не ја сакаш незначи дека не е добра ... Хало 3 се игра до ден денес додека Килзоне и Резистанс ти се полу мртви ... Ерт провери малце по сајтовите и ке видиш дека АЛан Вејк е више технички помокна од АНчартед 2 факт ... Сега остана уште и графички да биде боља (што и не сумњам , а само ignorant ps3 fanboy мозе да одрекува) глеј слики ...
И двете конзоли се топ и планирам и пс3 да си земам али многу мрзам овака празен муабет од типци кој што немаат ни едно ни друга па серат овдека ...

Килзоне 2 ионака беше срање и не се шитна многу - ФАКТ! Заеби ти графика кога играта имаше толку блур ефект напраено да те ослепи ... факт ...
Мац тоа ти што викаш со Гирс ти реков love it or hate it е играта ти тоа што не ја сакаш незначи дека не е добра ... Хало 3 се игра до ден денес додека Килзоне и Резистанс ти се полу мртви ... Ерт провери малце по сајтовите и ке видиш дека АЛан Вејк е више технички помокна од АНчартед 2 факт ... Сега остана уште и графички да биде боља (што и не сумњам , а само ignorant ps3 fanboy мозе да одрекува) глеј слики ...
И двете конзоли се топ и планирам и пс3 да си земам али многу мрзам овака празен муабет од типци кој што немаат ни едно ни друга па серат овдека ...

lol, абе не се радувај многу со Алан Вејк па да не испадне пак како со Данте'с Инферно . Се сеќаваш? Данте е многу болја, Гад оф Вор ќе сецка ова она, затоа чути си сега, и чекај прво да излезе. :).

Килзон беше срање? :pos2: Се беше играта само срање не беше. Има многу добар и компетитивен мултиплеер. Има супер гејмплеј. Јас не знам шо и фали на играта. Иначе за Хало, како што рече Мац, да не го повторувам истото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom