многу битно е што лугево во македонија заради тоа што се напатени, стануваат се повеке трезвени (во некои случаеви и екстремно нападни) кога проверуваат тоа што им треба на пазарот како се движи со цена, квалитет и долгорочност на инвестиција. ова е поизразено последниве години. кано системот нема да го видите на саем, кано системот нема да го најдете во весник, нема рекалами по телевизи и радија, сем можеби кога се работи за некоја компензација со некој медиум, па да отиде реклама во етер. а зашто? затоа што фирмата кано инжинеринг успешно функционира по принцип на препорака... за мене нај успешно завршена работа е кога клиентот ке биде задоволен од моите услуги. не ми треба реклама тогаш, затоа што тој е подвижна реклама... како што овдека јавно го испоплукаа незадоволни луге господинот цветин, така прават препорака за кано системот во домашни услови. јас несакам да пумпам реклами, се задоволувам и со ова... а просто е како грав, не сум моќен до толку да плаќам реклами по медиуми а и како што реков немам потреба. со реперен број од преку 2000 завршени објекти, тоа се преку 2000 задоволни корисници и од кано системот и од услугите на кано инжинеринг.
кога сме веке кај финансиите.. тоа е причината што воопшто и постои ас термика т.е. леотерм. на времето имав идеја и желба за работа, а господинот имаше пари (и сеуште ги има) во големо изобилие. точно е дека тоа што он го продава сега, е веке застарена технологија која кано еко системи ја исфрли од палетата на продажба за монтажа уште пред повеке години... сегашните системи се даааалеку по усовршени и напреднати од тогаш, а тоа е така затоа што јас сум тој што го прави системот она што е, и јас сум тој што е технички подкован (и не сум надри лекар :nesum
и да, сеуште е скоро двојно поскап од кано... меѓутоа, како што реков... нејсе... нејќам да зборам за таа превара од човек... нека зборат присутните тука, има повеќе членови што монтирале кано систем и нека кажат они зашто кано а зашто не оној другиот... па би можеле успат и да си кажат за потрошувачката...
злочко тенкс, ти си првиот што прозборе...:salut:
--- надополнето ---
Да дополнам само ова: Најштетното греење е таванското греење.
Би те замолил да го објасниш ова. Зошто мислиш дека е најштетно?.... Зрачење некое, или пак затоа што греењето најблизок допир од човечкото тело (логично) има со главата.... !?
еве јас ке одговорам, ако немате против:
природниот пат на топлината е да се крева нагоре. затоа греењето-таванско иако е доста економично, сепак не е баш најдобо, бидејки се појавува една голема диференција на температура помеѓу горната зона на просторот и долната зона на просторот, која итекако е штетна кога човек на пример стои, работи нешто и слично, капиларите и вените на човечкото тело се шират на топло а собираат на ладно. кога зборам за таа диференција, тогаш зборам дека во тој простор може да се појави до 10 степени разлика на стапалат и главата а тоа за човечкото тело е огромен стрес. тоа уствари според лекарите е поопасно дури и од промаја да те бие цело време... но, тоа важи само кога стоиш, или работиш нешто да речеме во кујна или ете се бричиш-шминкаш пред огледало, т.е. кога си исправен. кога седиш не е во толкави размери, а за таванско греење за дома збориме нели. ако пресметаш колку во последно време лугето малку проаѓаат дома, па и тоа време поминато дома, колку се седнати или работат нешто, тогаш и од тука доаѓа заклучкот зашто нема некои посериозни последици појавени во јавноста. ама ако збориме за таванско греење во работни простории-канцеларии, тогаш тука работите се поинакви и сериозно треба да се разгледа под кои услови се користи тоа...
колку за инфо на пример, докторите исто така препорачуват и дека подно греење не е баш нај добро. од истата причина дека вените и капиларите се шират на топло, замислете дека користите подно греење кое развива помеѓу 35 и 45 степени на вашите нозе... температура која треба да биде во лето на цело тело. повторно шок на организмот.. просечна температура од 40 степени на нозе а воздугот е околу 22-23 степени... докторите велат дека по 10 години константо користење на подно греење, веке сте под ризик да ви се појават проширени вени на нозете, а поготово по изразито е за лугето со старосна граница од 40 па нагоре години...
еве како приемр во моето лично уверување е дека јас имам 3 сопствени објекти и 2 кои ги држам под кирија и во ниту еден немам вградено ни подно ни таванско греење иако тоа ми е струка и тоа можам да го работам...