Narode bi sakal da ve zaprasam za eden ponov sistem na grenje so elektrolitni kotlinja, dali se isplati toa ili ne, i kolkava bi bila potrosuvackata na el.energija za toa, zatoa se reklamiraat kako poekonomicni od se iako go pokrenuva struja????
onak imam edno strucno prasanje do tebe vo vrska so temava ,jas imam stance od 65-70 kvadrati ima novi prozori i vrati i koe bi bilo naj ekonomicnoto greenje spored tebe mi treba tvoe mislenje imam namesteno radijatori no se uste nemam grejno telo
i jas cekam odgovor veke 2 nedeli ama izgleda nikoj ne e zainteresiran da diskutirat poveke na temava
ke ме извините, не сум бил подолго време на форумов, некои ситни но битни промени во животов ми направија да немем интернет дома, па ми останува само во канцеларија, а таму ретко се вртам, како сега на пример.
касапче... по втор пат извини, еве ти одговор, а воедно и одговор на салеб:
во секој случај, да не биде реклама меѓутоа кано еко системот е нај економичен систем за радијаторско греење греење. за твојата квадратура (65-70 квадрати) ти се наоѓаш токму на клацкалицата дали да биде кано 1 со 4 киловати снага или кано 2 со 6 киловати снага. тоа зависи од твојот избор на поставените радијатори и цевки, т.е. како е изведена инсталацијата.
прогнозирана потрошувачка за таа квадратура е помеѓу 2,2 до 4,1 киловати на саат односно средина околу 3 киловати на саат. тоа би значело дека при режим на работа од 16 саати на ден ти би потрошил околу 50 (48) киловати на ден, односно по средна цена на струјата актуелна тоа се околу 150 денари на ден, односно околу 4500 денари месечно, за да биде загреано на температура од 21 до 22 степени. за разлика од топлификација на пример, плаќаш слични пари месечно за греење, но ги плаќаш 12 месеци, со сопствено парно плаќаш помеѓу 4 и 5 месеци годишно... и уште подобро, можеш да се грееш навечер, после 9, можеш да го изгасиш парното и да не трошиш ништо кога си отиден на викенд т.е. штедиш...
се друго што понатака те интересира бидете слободни да ме контактирате преку ПП бидејки рамките и правилата на овој форум толку дозволуваат. не смеам да се рекламирам, затоа понатамошните информации со понуди, цени, слики, телефони, веб сајтот и слично ке морам преку ПП да ти ги дадам и на тебе и на било кој да е зинтересиран, бидејки тоа е правило на форумов...
што се однесува до она ДР. Цветин... мило ми е што луѓето и членовите погоре го воочиле каков човек е. баш ми е мило. ианку таа фирма АС ТЕРМИКА е уствари бившото ЛЕОТЕРМ... секој еден што имал со него работа се изгорел... да не зборам повеке, затоа што ке излезе дека ја кудам конкуренцијата, ама имам ствааааааарно многу работи да кажам за него. меѓутоа не сум таков човек и нема да зборам. еве ке оставиме лугето да зборат. тие се нај добар репер за информацијата и вистинитоста.
како и да е, една општо позната работа КАЈ НАС МАКЕДОНЦИТЕ е дека ако за некого имаш лошо да кажеш, секако ке го кажеш нај гласно што можеш за што повеке луѓе да те чујат, а доколку имаш позитивни импресии ќе ќутиш... не ми е јасно зошто, но ете, така е. се надевам дека некој од тука присутните членови на на форумов, кои што имаат монтирано електролитен кано еко систем, ке проговорат зошто баш кано еко, а не ас термика цветин. јас нема да се фалам себеси...