- Член од
- 11 септември 2009
- Мислења
- 323
- Поени од реакции
- 55
На 2 годиниГледам дека сега е качен лимитот на 20 гига. Што треба да направам за да имам таков интернет? Нов договор?
На 2 годиниГледам дека сега е качен лимитот на 20 гига. Што треба да направам за да имам таков интернет? Нов договор?
Од секогаш така било па и Тком на Тел претплатата од 400ден ти зима превреме 1 месец што е чудно тоа?Само да ве информирам ценети форумџии кои се мислите дали да се приклучите на ОНЕ.Сите фирми во Македонија ,во Европа па и во Африка после дадената услуга праќаат фактура со разумен рок за плаќање за месецот за кои клиентот ја добил услугата.Но тоа не е така со ОНЕ бидејки тие се ,,најпаметни,, во цел свет и они однапред ви праќаат фактура за месецот што не ни почнал без да ви дадат никаква услуга они бараат да им платите на ,,ЛЕПИ ОЧИ,,.Затоа се додека ова не се исправи не склучувајте ни еден договор со нив а ИНСПЕКЦИИТЕ нека поработат малку на терен доста спијат по канцеларии.ПОЗДРАВ:nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum:
не знам што да ти кажам за твојов проблем,ама кога ке ти кажат дека алармирале/известиле некои од нивните повисоки „структури“ немој да им веруваш те прават будала во здрав мозок.. :jaj: буни се ако не ја бива работата понатаму речи дека сакаш да разговараш со шефицата или со некој „повисок“ ќе видиш дека одма ќе средат работатаСакам да прашам ако има некој што се префрлил на новите пакети, т.е. од 10 на 20 гига, што се случува со сметките по промената на пакетот.
Значи, на почетокот на договорот Оне испраќаат сметка за 2 месеци, односно претплатата и потрошеното за минатиот месец, и претплатата за наредниот месец. Но, при промена на пакетот, што истовремено значи и продолжување/обнова, продавачката од Оне ми потврди дека повторно ќе дојдат две сметки, но со тоа што претплатата која веќе е платена однапред, фактички ќе пропадне, односно повторно ( по втор пат), ќе треба да платам за истиот месец. Објаснувањето кое ми го даде беше дека биле свесни за тој проблем, и дека алармирале кај повисоките структури, но дека сега за сега нема решение.
Со оглед дека ова ми е сепак многу нелогично, молам ако има некој кој се префрлил, и веќе му дошла сметка за новиот пакет, да сподели дали однапред платената претплата оди во ветер, или сепак прават некакво израмнување. Со оглед дека само што платив 2600 денари сметка за март, кога ми рече дека пак ќе треба да платам за два месеци однапред, а 1300 денари ќе ми пропаднат заради нивна бирократска пречка, се откажав од менување на пакетот, барем засега.
Зошто друже да кукаш, еве ја сум на тој пакет, а пред тоа бев на соло 10 и немав никакви проблеми со он нет сега веќе уан....зависи за кој какоможе,идеш таму и викаш сакам на тој пакет да се префрлам и ке те врзат со нив на уште две години и ке кукаш после
да сезона на симинјање порничи е изгледа:pos2:Да ве прашам нешто, може е глупаво прашањето ама ќе простите.
Дали сте забележале дека последниве 2 месеца (април и мај) сообраќајот како да се троши побрзо?
Прашав уште неколку луѓе и истите ми потврдија дека го мислат истото.