Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Значи ... При популациа од 65 % до 75 % пушачи во оваа држава ... то ти шо го кажа не држи вода . Значи или си егоцентрик или си ФАшист .
Ако се цигарите по 200 денари кутија, плус сите малолетници да престанат да пушат, бројот на пушачите ќе се намали на 25 посто. А правото да ги труеш другите е акт на негрижа. Па види ти сеа.

B

Blacks

Гостин
???
Види очигледно не ви се јасни некои работи, значи ти кога ќе запалиш цигара во јавна просторија значи во јавна просторија мене тоа ми смета, и тој што пуши нема право со димот да задушува други. Го разбираш ова?
А со каминот на твојот сосед можеш слободно да го тужиш тука не се работи за ЈАВНА ПРОСТОРИЈА мислам глупави се споредбиве колку само да се каже нешто, нормално дека за пушачите законов ќе биде дискриминирачки.
Не ти не ја сфаќаш овде поентата.
Кога јас пушам ти пречи на тебе така!?
Не навлегувам во детали овде но со некоја моја постапка сум ти запречел на тебе (во овој случај пушењето)
А мојот комшија со некоја негова постапка ми пречи на мене.(Во овој случај чадот од оџакот)
Твоето право е заштитено со закон а моето не е заштитено со ништо. И јас се трујам и ти се труеш... Ти се труеш од цигарите и не по твоја вина а јас се трујам од оџакот исто така не по моја вина. Зошто јас не сум заштитен а ти си заштитен со закон? Зошто јас да страдам од комшијата само затоа што тој одлучил да се грее на дрва а не на струја а твоето квази право да биде остварено?
Ја гледаш ли сега глупавоста и иронијата во оваа смешка од закон или треба да ти нацртам? (а не сум добар цртач)

Ако се цигарите по 200 денари кутија, плус сите малолетници да престанат да пушат, бројот на пушачите ќе се намали на 25 посто. А правото да ги труеш другите е акт на негрижа. Па види ти сеа.
И комшијата мене ме труе со неговиот оџак па никој не му може ништо.

едит: повеќе пати сум кликнал

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Не навлегувам во детали овде но со некоја моја постапка сум ти запречел на тебе (во овој случај пушењето)
А мојот комшија со некоја негова постапка ми пречи на мене.(Во овој случај чадот од оџакот)
Твоето право е заштитено со закон а моето не е заштитено со ништо. И јас се трујам и ти се труеш... Ти се труеш од цигарите и не по твоја вина а јас се трујам од оџакот исто така не по моја вина. Зошто јас не сум заштитен а ти си заштитен со закон? Зошто јас да страдам од комшијата само затоа што тој одлучил да се грее на дрва а не на струја а твоето квази право да биде остварено?
Ја гледаш ли сега глупавоста и иронијата во оваа смешка од закон или треба да ти нацртам? (а не сум добар цртач)

ПА АКО ТИ Е ТОЛКУ МЕРАК ШО НЕ МУ ГО ЗАТНЕШ ОЏАКОТ НА КОМШИЈАТА? дотогаш барај алтернативен начин за греење

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Mene najinteresen mi e delot so kaznite.
Od 100(ako ja plati na lice mesto) do 300 evra za toj sto go prekrsil zakonot,od 2000 do 4000 evra za firmata i od 500 do 1500 evra za odgovornoto lice koe vo 90% od kaficite i kafanite e samiot gazda.
Kako gi tresat voa evrava - strasna rabota..

Neka mu ja mislat gazdite na kaficive i kafanive.
Eve sansa za site onie na koi imaat nesto protiv nekoj gazda na lokal (ne ve pustile vo lokalot,ne vi se sviga kako se odnesuva,mu mirisaat carapite i.t.n.).

Zimas 100 evra od doma ( prvo gi prezaluvas,se razbira ) odis vo lokalot na doticnata osoba,vikas inspekcija i cim inspekcijata ke strapne vo lokalot palis cigar.Inspekcijata te kaznuva,si plakas na lice mesto so prezalenite 100 evra i go ebavas gazdata na lokalot 2500 do 6500 evra.

:buum:

B

Blacks

Гостин
ПА АКО ТИ Е ТОЛКУ МЕРАК ШО НЕ МУ ГО ЗАТНЕШ ОЏАКОТ НА КОМШИЈАТА? дотогаш барај алтернативен начин за греење
Не сум јас тој што треба да бара алтернативен начин на греење. Читај малце и размозгај ја суштината на дискусијата.. Иначе прати ја темава и не постирај безвезе молим

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Значи ко ке збораме за демократиа ... не збораме за теоретски работи ... туку за моментална состојба ... а моменталната состојба го прави секој оној кој го подржува овај закон фашист .

Волја на народот во демократиа е вољата на мнозинството ... Секој АКТ со кој на мнозинството му се одзема право е ФАШИЗАМ

Ова шо ти ко го кажвам е чиста политичка и социална теориа . Нема тука вртење од околу и други работи ... Само чиста теориа на демократиа .
АКО веке толку го подржувате законот ... па тогаш ваше демократско право е да побарате тој закон да е на референдум и ако МНозинството гласа за него да се оствари . БЕЗ ОДОБРУВАЊЕ НА МНОЗИНСТВОТО СЕКОЈ АКТ СО КОЈ ВЛАСТА ОДЗЕМА ПРАВО НА ПОЕДИНЕЦОТ ИЛИ МНОЗИНСТВОТО Е ФАШИЗАМ

Провери дефинициа за фашизам и ке видиш дека оваа реченица погоре е негова дефинициа .

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Значи ко ке збораме за демократиа ... не збораме за теоретски работи ... туку за моментална состојба ... а моменталната состојба го прави секој оној кој го подржува овај закон фашист .

Волја на народот во демократиа е вољата на мнозинството ... Секој АКТ со кој на мнозинството му се одзема право е ФАШИЗАМ

Ова шо ти ко го кажвам е чиста политичка и социална теориа . Нема тука вртење од околу и други работи ... Само чиста теориа на демократиа .
АКО веке толку го подржувате законот ... па тогаш ваше демократско право е да побарате тој закон да е на референдум и ако МНозинството гласа за него да се оствари . БЕЗ ОДОБРУВАЊЕ НА МНОЗИНСТВОТО СЕКОЈ АКТ СО КОЈ ВЛАСТА ОДЗЕМА ПРАВО НА ПОЕДИНЕЦОТ ИЛИ МНОЗИНСТВОТО Е ФАШИЗАМ

Провери дефинициа за фашизам и ке видиш дека оваа реченица погоре е негова дефинициа .
ти уште незнаеш што е фашизам.
Волјата на мнозинството да ја задоволат својата никотинска завист? Иначе се кладам дека волјата на мнозинството е да си ги задоволуваат своите сексуални потреби на јаки риби. Дали тоа значи дека треба на јавно место и пред сите, и со која и да е риба да го правиме тоа? иако јаките риби ќе се малцинство и тоа не е по нивна волја и ќе се загрозени од другите.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Разбираш дека има судска постапка кривична пријава ако ти пречат постапките на комшијата?
Дај разграничи дома и јавна просторија мислам цело време се вртиме у круг комшијата комшијата ти можеш да тужиш јас кога идам во кафич таму е јавна просторија и не можам јас да се кријам од димот и немој не споредувај глупости пороци со чад од греење, мислам законов е пред објавување во службен и конечно ќе стапи во сила на кој не му се допаѓа може да си пуши дома на улица во кола тоа е тоа.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
ти уште незнаеш што е фашизам.
Волјата на мнозинството да ја задоволат својата никотинска завист? Иначе се кладам дека волјата на мнозинството е да си ги задоволуваат своите сексуални потреби на јаки риби. Дали тоа значи дека треба на јавно место и пред сите, и со која и да е риба да го правиме тоа? иако јаките риби ќе се малцинство и тоа не е по нивна волја и ќе се загрозени од другите.
Гледај за прво немој да нафрлаш реплики од типот „ти уште незнаеш што е фашизам “ пошто за разлика од тебе ЈАс имам полно универзитетско образование и магистерска титула . Значи за разлика од тебе јас излегов од средно пред 10 години ... не пред две . И за раслика од тебе имам доста прочитано за фашизам системи за управување .

Значи тебе на пример дали ти пречи то шо Пример велиме некој Од малцинствата влегува на твое место на факс без приемни и во државна ... Јес да ти си по паметен и дека на приемни изваде 98 бода али сепак , право на малцинство ... Ти си 75 % - 65 % а тие се 25 % ... И само заради тоа твојот интелект и знаење се отпишва а фактот дека тие се малцинство им дава нив подобра шанса во животот ... И зато ке седиш на улица ...

Се надевам дека си доволно зрел / а да ја сватиш метафорава .
И друг пат ... малце почит према постари пошто очигледно немаш никаква .

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Гледај за прво немој да нафрлаш реплики од типот „ти уште незнаеш што е фашизам “ пошто за разлика од тебе јас имам полно универзитетско образование и магистерска титула . Значи за разлика од тебе јас излегов од средно пред 10 години ... не пред две . И за раЗлика од тебе имам доста прочитано за фашизам системи за управување .

Значи тебе на пример дали ти пречи тоа што пример велиме некој од малцинствата влегува на твое место на факс без приемни и во државна ... Јес да ти си по паметен и дека на приемни изваде 98 бода али сепак , право на малцинство ... Ти си 75 % - 65 % а тие се 25 % ... И само заради тоа твојот интелект и знаење се отпишва, а фактот дека тие се малцинство им дава нив подобра шанса во животот ... И затоа ќе седиш на улица ...

После секоја завршена реченица, точката се става после последната буква од последниот збор, односно не се остава место магистре! Патем, магистре, студирам и не седам на улица. А додека националност со пушење цигари неможеш да мешаш. Ти дадов убава споредба каде имаш загрозено малцинство. Не можеш да ме убедиш дека твојата никотинска зависност е побитна од моето здрајве.

Ти ли ќе ми наложиш да ја почитувам твојата цената ТИТУЛА? Со ништо не си повеќе, погоре, попаметен или помоќен од мене. А за годините да не правиме муабет, тие со ништо не ми укажуваат дека си во право.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
После секоја завршена реченица, точката се става после последната буква од последниот збор, односно не се остава место магистре! Патем, магистре, студирам и не седам на улица. А додека националност со пушење цигари неможеш да мешаш. Ти дадов убава споредба каде имаш загрозено малцинство. Не можеш да ме убедиш дека твојата никотинска зависност е побитна од моето здрајве.

Ти ли ќе ми наложиш да ја почитувам твојата цената ТИТУЛА? Со ништо не си повеќе, погоре, попаметен или помоќен од мене. А за годините да не правиме муабет, тие со ништо не ми укажуваат дека си во право.
Ох леле ... дијалектичари ... Ох колку вас само ве има ...
Не барам да цениш титула , мојата титула мене не ми значи ништо , ја посочив за да ти укажам дека не знеаеш се , иако барам да цениш искуство ... И таму каде се потруди да се напраиш голем испадна помал одколку што мислиш ... Пошто и јас на твои години мислев дека се што лета се јаде .
Јас не те трујам ... сам си се труеш . А како што било речено : „ Онај кој верува и на очи е слеп “
нема да коментирам поке на темава ...
Не мислам дека има достоен на неа да го анализира ефектот на она кое се прави ...

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Ох леле ... дијалектичари ... Ох колку вас само ве има ...
Не барам да цениш титула , мојата титула мена не ми значи ништо , ја посочив за да ти укажам дека не знеаеш се , иако порадо барам да цениш искуство ... И таму каде се потруди да се напраиш голем испадна помал одколку што мислиш ... Пошто и јас на твои години мислев дека се што лета се јаде .
Јас не те трујам ... сам си се труеш . А како што било речено : „ Онај кој верува и на очи е слеп “
нема да коментирам поке на темава ...
Не мислам дека има достоен на неа да го анализира ефектот на она кое се прави ...
А луѓе што прочитале две книги и мислат дека знаат се, сепак тие се тие што треба да се приземјат.
И покрај се, ти се замислуваш за достоен за да ми коментираш тука на моите постови? :smir:
А од дијалектиката, иако ја потценуваш, имаш многу да научиш.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
А луѓе што прочитале две книги и мислат дека знаат се, сепак тие се тие што треба да се приземјат.
И покрај се, ти се замислуваш за достоен за да ми коментираш тука на моите постови? :smir:
А од дијалектиката, иако ја потценуваш, имаш многу да научиш.
Твоите постови се порадо не достојни за моето време . Јас го имам живото како учител и книгите како водачи ... НЕам време да читам такви кои штотуку решиле да мислат дека се паметни .
И успат ... не си во право .

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Твоите постови се порадо не достојни за моето време . Јас го имам живото како учител и книгите како водачи ... НЕам време да читам такви кои штотуку решиле да мислат дека се паметни .
И успат ... не си во право .
А сепак ги читаш и твоето драгоцено време го трошиш на нив. Потоа размислуваш што сум напишал и враќаш на нив. Значи дека сепак ми обрнуваш внимание. Ти и понатаму имај го животот како учител и книгите како водачи, но пред се не ги гази другите. Твоите ставови се твоја работа и никој не ти се меша во нив се додека не ги загрозуваш останатите. Твоето право да се труеш е само твое право и никој не ти го одзема, иако самоубиството е најголем грев. Сепак незнам колкав верник си, а пушењето е дефинитивно самоубиство. И друга работа, НИКОЈ не ти дава право да ги труеш другите. Тоа е само негрижа за загрозените, во случајов непушачите. И уште еднаш ќе речам, ТВОЈАТА НИКОТИНСКА ЗАВИСНОСТ ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ НЕ Е ПОБИТНА ОД МОЕТО ЗДРАВЈЕ! Зарем непушачите не се потиснати и дискриминирани од страна на пушачите, како што беше случај до сега. Каде е тука моралот, каде е свеста за општото добро на другите? И како да те почитувам јас тебе, кога ти не ме почитуваш мене и сакаш да ме труеш со дим од цигари?

Секое добро и добра ноќ.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
А сепак ги читаш и твоето драгоцено време го трошиш на нив. Потоа размислуваш што сум напишал и враќаш на нив. Значи дека сепак ми обрнуваш внимание. Ти и понатаму имај го животот како учител и книгите како водачи, но пред се не ги гази другите. Твоите ставови се твоја работа и никој не ти се меша во нив се додека не ги загрозуваш останатите. Твоето право да се труеш е само твое право и никој не ти го одзема, иако самоубиството е најголем грев. Сепак незнам колкав верник си, а пушењето е дефинитивно самоубиство. И друга работа, НИКОЈ не ти дава право да ги труеш другите. Тоа е само негрижа за загрозените, во случајов непушачите. и уште еднаш ќе речам, ТВОЈАТА НИКОТИНСКА ЗАВИСНОСТ ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ НЕ Е ПОБИТНА ОД МОЕТО ЗДРАВЈЕ! Зарем непушачите не се потиснати и дискриминирани од страна на пушачите, како што беше случај до сега.

Секое добро и добра ноќ.
Значи сепак не успеваш да ја видиш големата слика ... Ок твоја работа .
Сепак ... Мене сега ми ја ставиа 6 краката звезда давидова и ме сегрегираа од општеството . КАј да е и тебе ке ти ја клат , дали заради тоа што пиеш , одиш по журки , се дружиш со грешни луге .
Овај закон е само чекор кон таа цел .
Исто како што библиата забранува секс пример бидејки е задоволство . Така и црквата го забранва ... Законот го забранва ...
И така се помалце и помалце се работите кои слободен човек може да ги прави .
И низ индоктринациа и перење мозок се добиваат луге како тебе ... Онакви кои неможат да оделат задоволство од закон .

НЕго земи прочитај да видиш дали чадот од втора рака ( од цигари ) е онолку штетен колку смогот и конзервансите па да видиш дали навистина ова е закон за ти да не дишиш штетни работи или за да се одземе нечиа слобода .

ПС за малце да зборавам ...
те оставам со песна .
ако најдиш превод можда ке ти текни зошто е баш оваа .

Kajgana Shop

На врв Bottom