Последен гледан филм

Статус
Затворена за нови мислења.

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Rush Hour 3. Се изнасмеав, добро филмче, да го гледате!:smir:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302

Закон филм, кој шо го нема гледано, обавезно да го гледа. :vozbud:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Quantum of Solace толку време го чекав на убава снимка и го дочекав, убаво го доловиле мрачниот и психолошки аспект на агентот Бонд, без скриени оружја без многу нпотребни дијалози, целосно предаден на исполнување на одмаздата... од следниот филм веројатно ќе има враќање на нам добро познатиот Бонд :) оценка 9/10

Мора да се шалиш,така?:kesa:

Да речеме дека и тука има врска личен избор,но кога 48/50 луѓе на IMDB не му даваат оценка поголема од 7,а другите двајца му дале 8/10,тогаш навистина мислам дека филмот е тапа.

Прво,сам по себе е тиња,а второ,во споредба со други Бонд филмови,овој како да цели на друга публика.

Јас знам што сакале да направат,и среќа го гледав тоа остварување баш сега.

Сегашните сценаристи на Бонд можат само да учат од овој филм.Акцијата се случува брзо,сцените се од еден агол,и асално се чуствува кога некој крши рака,нога или добива нож во стомак.
Феноменално.

Liam Neeson е она што требало да биде Daniel Craig,дури и кога не зборува,се чуствува неговата болка за одмазда и нетрпеливоста да ги убие сите одговорни.
Но,он не е Бонд,и не треба да се грижи да изгледа кул притоа:)

Мислам дека you can't have it both-ways.
Или ќе идеш на Борн акција,или на Бонд акција.

А новиот Бонд проба некои смешни фузии,и затоа го сереа сите насекаде каде што ќе стигнат.

Taken 9/10
Quantum of Solace (за жал,и покрај интересното име) 4/10

Ако не ми верувате,погледајте го и Taken,ќе видите и сами.
Едноставно,тоа ми беа едни од најбрзите поминати 90 минути :)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
The Silence Of The Lambs

Оценка 9/10, кој сака криминалистички трилери не смее да го пропушти!
IMDB Рејтинг 8.7

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Мора да се шалиш,така?:kesa:

Да речеме дека и тука има врска личен избор,но кога 48/50 луѓе на IMDB не му даваат оценка поголема од 7,а другите двајца му дале 8/10,тогаш навистина мислам дека филмот е тапа.

Прво,сам по себе е тиња,а второ,во споредба со други Бонд филмови,овој како да цели на друга публика.

Јас знам што сакале да направат,и среќа го гледав тоа остварување баш сега.

Сегашните сценаристи на Бонд можат само да учат од овој филм.Акцијата се случува брзо,сцените се од еден агол,и асално се чуствува кога некој крши рака,нога или добива нож во стомак.
Феноменално.

Liam Neeson е она што требало да биде Daniel Craig,дури и кога не зборува,се чуствува неговата болка за одмазда и нетрпеливоста да ги убие сите одговорни.
Но,он не е Бонд,и не треба да се грижи да изгледа кул притоа:)

Мислам дека you can't have it both-ways.
Или ќе идеш на Борн акција,или на Бонд акција.

А новиот Бонд проба некои смешни фузии,и затоа го сереа сите насекаде каде што ќе стигнат.

Taken 9/10
Quantum of Solace (за жал,и покрај интересното име) 4/10

Ако не ми верувате,погледајте го и Taken,ќе видите и сами.
Едноставно,тоа ми беа едни од најбрзите поминати 90 минути :)
Персонално е признавам бидејќи сум фан на делата на Фелминг затоа му дадов бројче и пол повеќе :)

Taken ...моментално го гледам....

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Burn After Reading

Освен фантастичната актерска екипа, друго баш и не ми остави голем впечаток.
6/10

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
24: Redemption (2008)

После долг временски период:vozbud:. Ни Џејмс Бонд, ни Џејсон Борн, ни Џон Меклеин;
Suicide - Jack Bauer.
Филмов дава и те како силна поткрепа на седмата сезона која следи. Она што се дешаваше изминатите сезони во 24, во реалниот свет е дежа ву. Жена претседател на САД - и тоа е можно, и покрај Денис Хајзберт, современиот Обама.

CTU веќе го нема. Хмм, филмот беше некако празен без моите омилени ликови О' Брајан, Бил Бјукенан и Морис. Добро, навикнат сум на промени затоа што кој влегол во серијалот, кратко глумел, освен Џек, кој е единствениот карактер кој се појавува во сите 6 сезони + Redemption.
Според моја претпоставка, дејствието во филмот е некаде една - една и пол година по завршетокот на шестата сезона.
1 и 25 минути ми беа малце:(, камо да траеше повеќе.
Единствено што останува е да го чекаме јануари:pos:

10/10 нормално

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom