Јас лично сум за продажба на Диего , не е толку лош играч колку што беше купен напамет и без никаква цел , чисто колку да се докажат способните луѓе во клубот дека можат да доведат големо име после 2 катастрофални трансфер лета ...
Друго што не ми се свиѓа кај Диего е што е пребавен и кога изведува корнер се плашам дали топката ќе стигне до 16никот ... за неговиот шут со брзина од 0.5 километри на час не е ни потребен збор ... мое мислење е дека никако не му лежи италијанската лига ...
И она најважното , ако се оствари она што се најавува , дека Јувентус ќе се врати на 4-4-2 , Диего тука ама баш ич не се вклопува ... Најдобро за Јувентус би било да се признаат грешките за доведувањето на Диего и Мело и да се продадат. За нив двајца би требало да се добијат минимум 45 милиони евра ... значи да се доведе барем десно крило (за лево сметам на Џовинко ако воопшто му дадат шанса) , по можност Красич кој не е прескап и еден централен везен , откуп на Кандрева или Аквилани кој најверојатно ќе биде продаден од Ливерпул ако стигне добра понуда за него. Убеден сум дека Аквилани со Маркизио би чинеле извонреден тандем во средината и уз 2 квалитетни крила би се добила одлична средина ...
Друго , јас сум за продажба и на сите напаѓачи освен капитенот и да се доведат нови двајца , како што се најавува тоа би биле Џеко и Пацини (за Џеко малку потешко) ...
Останатиот дел од парите да се вложи во одбрана т.е. најголемиот. Стопер , 2 бека и откуп на Касерес кој е универзалец и може да игра на секоја позиција во одбраната по потреба ...
Значи продажбата на овие што ги споменав + тие 80 милиони евра би биле сосема доволни за ваква реконструкција ...
И она најважното ќе го забораев , бидејќи се поизвесно е заминувањето на Џиџи. Читав дека Јувентус бил заинтересиран за Маркети , шо би било огромен кикс , подобро нека го остават Манингер ако веќе се одлучиле за таков чекор. Не постои голман кој може да го замени на Буфон , но веќе кога би морало да се пополнува таа дупка јас гледам само 3 “достојни“ решенија , Адлер , Акинфеев или Лорис ...
Како што читав деновиве , во ваква насока би требало да оди реконструкцијата на тимот летово ... најслаба алка веќе 4та сезона по ред ќе биде тренерот