Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Ајде..., преживеваме.... уффффффффффф
баш буквално така и беше... преживеавте!
инаку многу лошо играте, не знам шо треба да направите за да го смените Чирката... а да не ви беше Киелини,не знам самиот ве спаси на некој начин :pos2:
 

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
баш буквално така и беше... преживеавте!
инаку многу лошо играте, не знам шо треба да направите за да го смените Чирката... а да не ви беше Киелини,не знам самиот ве спаси на некој начин :pos2:
100% си во право, играчов е играч ипол:vozbud: А Чиро каде и да е ќе го сменат:vozbud::juve:
 

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.223
Поени од реакции
8.091
Eх, да не ни е Џорџо кај ќе ни беше крајот. Конечно и ние дочекавме да клукнеме некое зрно. Иако победава е од исклучително значење, играта не ми ветува ништо посебно во продолжение на сезонава. Под итно, мора да се менува нешто, тактика, тренер, играчи, било што ама важно да се смени и тоа од корен. Не ми се верува дека екипа како Парма (добро, признавам дека се солидни сезонава), не држеше во нашиот шеснаесетник и треперевме до последниот судиски свиреж и се плашевме за победата. Тоа не смее да и се случува на екипа како Јувентус, секој можен натпревар екипите играат до крај без респект кон нас. Кој не играше против нас сезонава, само тој не не нападна со сите сили. Наместо вакви натпревари да ги решаваме рутински, ние до крајот стравуваме за резултатот. Со други зборови, играта ни е тиња, на најниско можно ниво. Задоволен сум само од резултатот.
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.654
Поени од реакции
5.338
Киелини, играч на натпреварот. Дефинитивно еден од најдобрите дефанзивци во моментов во цел свет. Одбраната на Јувентус е 2 нивоа подобра кога е тој на терен, и тој има најголема заслуга за освоените 3 поени денеска. Безброј пати посебно во второто полувреме имаше одлични интервенции. Многу е потребен елитен дефанзивец покрај Киелини за наредната сезона, зошто Канаваро е при крај на фудбалската кариера.

Формата на Мело во овој натпревар се движеше во нагорна насока во однос на минатите натпревари, првото полувреме имаше грешки, но второто полувреме го изигра одлично, и се надевам дека неговата форма ќе продолжи да се движи во нагорна линија во понатамошниот тек од првенството.

Но, реално, играта на Јуве не е она што треба да биде. Поулсен и Мело се деструктивци, Маркизио на левата страна, и повторно немаше кој да биде организатор на средината, и се се чекаше на Диего, што е тотално погрешно. Салихамиџич добро изигра, но треба уште да се врати во препознатливата форма, но сепак се врати од долга пауза.

Јуве има доста збиен распоред. Наредното коло во Недела, 10 Јануари, Јуве игра со Милан во Торино, па следува натпреварот од Купот на Италија во Среда на 13 Јануари, па гостување во Верона против Киево на 17. Во 11 дена, Јувентус има 4 натпревари.
 

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.090
Поени од реакции
2.393
Нека ни се честито 3 бода во новата година Киелни две класи подобар заедно од сите играчи шо беа на теренот и да очекуваме реакција на Бетега во наредниот период што следува мислам на смена на тренерот и пристапот кон играта. :wink:
 

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Не знам дали видовте, на крај пред да си оди, дојде еден и му пружи рака на Бетега и му префрли нешто, овој му ја потегна раката и изнервиран го испратија од трибината. 100% сигурен сум дека тоа што го виде Бетега не му се допадна и можеме да очекуваме некоја активност од негова страна.
 
Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
за играта денес и од предходните натрепвари не се разликуваше мора да се доведи друг искусен тренер
 

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Задоволен сум од победата , али никако од играта. Како ли само победивме бог знае ... на среќа. На крај не набутаа у шеснаесетник, нешто што несмееме да си го дозволиме. Можеби Парма не е доволно силна за да даде голови , али видовме како поминавме со квалитетен клуб како Баерн , кога ќе се набиеме у шеснаесетник. Тактика никаква. Секој трча кај што сака. Мело кутриот и тој самиот незнае што прави. ОД што сака да покаже дека вреди , прави детски грешки , едноставно тоа несмее да му се случува на професионалец , се губи на моменти.

Оваа победа несмее да го зафасадира лошиот впечаток за Ферара , се виде и денес дека делува изгубено. Едноставно противникот небеше на ниво. Посилна екипа би не наполнила. Дај боже што побрзо да дојде Хидинг и да го извади максимумот од овој тим , бидејќи Чиро го вади само она минималното , се "задоволуваме" со трошки.

Се покажа денес дека Легро не е за во Јуве. Би било најдобро да се ослободиме од него на крајот од сезоната. Лани и прелани играше доста подобро ... годинава тиње. Али сепак треба да се напомене и дека Манингер можеби сносува вина за голот. Требаше да излезе и да ја избоксува или прибере топката.

За Киелини немам зборови , играчиште , играше и за Легро и за Гросо.
Маркисио беше изгубен , али не е виновен тој за тоа , виновен е Чиро бидејќи го ставил на луда позиција.

Како и да е , најбитно е дека победивме, али мора да се направат некои промени. Најпрво на клупата. Нека учат Блан и Секо од мистер Бетега , како дечиња беа покрај него. Блан се гледа дека нема две чисти од фудбал. Можеби типот е добар на финансиски план , али на фудбалски и катастрофа.
 

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Еве ви го задоволниот Ферара... :wink:

Ferrara: 'I was never worried'


Ciro Ferrara breathes a sigh of relief with today's victory, but insists he was “not worried” at the prospect of the axe.

Juventus seemed ready to bring in Guus Hiddink if there was another defeat at the Stadio Tardini and an own goal sealed their 2-1 win.

“Anyone who works as a Coach is never sure of keeping their job. The victory was important, but I was not worried by the possibility of being fired. I just wanted to resolve our problems.

“Today Juve put in a performance of real character, taking the lead straight away in a balanced encounter. Parma found the equaliser, but we were very concentrated and strong on set plays.

“It was normal that Parma put us under pressure, as they are a strong side and we were reduced to 10 men.”

Ferrara made changes to his side, fielding a 4-4-2 system with Diego supporting David Trezeguet.

“We'll see whether we play like this again. We wanted to keep Diego nearer to the goal and he did create some dangers.

“It was great to have Giorgio Chiellini back, as he is a leader on the pitch and a real champion.”

Juventus have consolidated third place and currently lie in second, though Milan have two games in hand.

“At the start of the season our declared objective was to fight for the Scudetto, but at this moment there are many points between us and Inter.

“We must be able to focus on our own path without thinking about what Inter and Milan do. We've lost a lot of ground due to some defeats in December, though perhaps the Christmas break served to calm everyone down.”
 
Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Protiv Milan bez Caceres:nesum:
Што ќе ни е бе да му ебам тоа глупакот, подобро без него мора секој натпревар жолт картон да добие, а ако не добие жолт тогаш прави пенал или зима црвен картон ГЛУП!
 

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Со оваа одбрана не може,освен Киелини и Касерес другите двајца ко да не играа,Легротаље не ми се верува не ни проба да му влезе у воздушен дуел,Манингер може требаше да искочи али имаше добри интервенции он а Легро цела утакмица беше изгубен,Гросо е жив стуб,па ни еден добар центаршут немаше,треба да учи од Касерес,значи се тргнува од одбраната,ако немаш добра одбрана ќе се тресеш цела утакмица,глеј ги Интер не играат ништо посебно али имаат одбрана и тешко примаат гол нешто што е карактеристика на јуве али оваа одбрана на јуве е светлосни години назад со онаа на Турам Канаваро Замброта
 

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Ајде честито конечно победа !!! и секако 3 бода нови :pos2:
 

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Формата на Мело во овој натпревар се движеше во нагорна насока во однос на минатите натпревари, првото полувреме имаше грешки, но второто полувреме го изигра одлично.
дај не го брани жити се....падна на газ 2 пати и ја изгуби топката,среќа шо парма нема квалитетни играчи да ги искористи контрите кога играчите што треба да ги сечат истите се на газ! овој играч нема да го биде во јуве,можеби во друг клуб ама во јуве сигурен сум дека нема да постигне форма
секоја чест за касерес за борбеноста и агилноста,ама очигледно интелегенцијата му е во минус...веќе го докажа тоа на неколку пати годинава,но секако подобар десен бек јуве нема во моментов...му се восхитувам на залагањето,ама...
 

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Што ќе ни е бе да му ебам тоа глупакот, подобро без него мора секој натпревар жолт картон да добие, а ако не добие жолт тогаш прави пенал или зима црвен картон ГЛУП!
да не сакаш Григера да го гледаш?:)
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom