Кајгана избира: Најдобар филм за 2009

Кој е најдобриот филм кој ја одбележа 2009 година?

• Вкупно гласачи
    354
Епа тогаш само SAW

Другите имаат по нешто добро, затоа ги набројав. Останатите немаат ништо добро... :)

Само првиот дел, друго све е копи паст..Аха и за Fest and furious Мац веќе ти кажа зашто, јас тоа не го нарекувам филм.

АКо сакаш да гледаш добар филм со трчкње, брканици и слично гледај го http://www.imdb.com/title/tt0067927/ Е ОВА Е ФИЛМ!

Според корисниците на Имдб, исто така и според мене:

The best road movie ever made.

Vanishing Point (1971) e култна класика..

Извинете за офтопик.

Составена е листата за гласање од предлозите, можете да гласате. Јас сакам да изгледам уште некое филмче, па тогаш ќе се решам за кој ќе го дадам гласот :)

Не дека другиве филмови не чинеа, туку Taken ми остави најголем впечаток. 10/10, Лиам Нисон одлично ја одигра улогата на Мајлс.

District 9 според мене закон за оваа година, лудило филмче!

Сосема го заборавив TAKEN :nesvest: Нормално гласам за него, иако тој и „Неславни копилиња“. За АВАТАР не гласам затоашто се‘ уште не ми е гледам а знам дека можеби тој ќе ми биде најдобар.

Инаку голема грешка UP што не сте го ставиле, најдобриот компјутерско-анимиран филм на сите времиња. :pipi:

Составена е листата за гласање од предлозите, можете да гласате. Јас сакам да изгледам уште некое филмче, па тогаш ќе се решам за кој ќе го дадам гласот :)
Ставив уште неколку што беа спомнати повеќепати и се едни од подобрите оваа година.:smir:

Листава ептен слаба. Абе Терминатор, Twilight...

Ама ова покажува дека 2009та филмски е релативно слаба. Оваа година немаше ништо што ќе се памти подолго време. Скоро сето реклама. Незнам за Аватар, ама ми мириса на реклама и таму.

Од тие погоре само два-три вредат нешто.

Инаку оваа година излегоа филмови како The Limits of Control на Џим Џармуш, Antichist на Ларс вон Триер, режисери чии филмови не се за сите (и не прават по два филма годишно туку по еден на година две), и кои знаат да ги оценат (филмаџиите) ќе ги оценат високо.

Од двата погоре, го имам загледано 15тина минути на The Limits of Control. И добар прв впечаток.

Avatar дефинитивно, па потоа следат 2012,The Hangover, Law Abiding Citizen, Inglorious Bastards, District 9, Butterfly effect 3 го немам гледано ама сигурно е лудница, е испуштен е само Public Enemies според мене најреалниот гангстерски филм снимен до сега, а може тука да се вметнaт и The Perfect Getaway и The last house on the left трилери со добри пресврти во сценаријата. Терминатор 4 не ми се допадна воопшто, ама ќе видиме што ќе биде од наредниот Tерминатор кој ќе го режира Камерон пак :drk:. Се на се ова беше солидна година на филмски блокбастери и со филм за паметење како што е Avatar кој претставува визуелна револуција и ремек дело од филм.

Public Enemies според мене најреалниот гангстерски филм снимен

Го забораваш Goodfellas? :)

Ама ова покажува дека 2009та филмски е релативно слаба. Оваа година немаше ништо што ќе се памти подолго време. Скоро сето реклама. Незнам за Аватар, ама ми мириса на реклама и таму.

Од тие погоре само два-три вредат нешто.

Еxactly

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom