Кајгана избира: Најдобар филм за 2009

Кој е најдобриот филм кој ја одбележа 2009 година?

• Вкупно гласачи
    354
new_moon_poster_edward.jpg

Мислам дека никој не го спомна! Не очекувам да се избере филмов, ама може да држи конкуренција на поголемите:)

Не бидите циции и пишете барем уште една реченица во постот, а не само да го наброите филмот, нема ефект.

Инаку, не верувам некој да го спомне, не е ни досега спомнат, ама јас ќе си го кажам.
Тоа е следниов Најдобриот татко на светот.

Годинава изгледав околу 150-200 филма, од кои 20-30 беа од оваа година. За среќа оваа година излегоа подобри филмови мислам од претходната (2008), или можеби приближно исто толку, а за жал бројот на навистина квалитетни филмови беше мал. Филмовите веќе се делат на филмови со јаки ефекти и филмови кои вредат.
Без разлика, убедливо мислам дека Најдобриот татко на светот е најдобар филм за 2009та година. Претсавува иронија на животот, го отсликува на вистински начин она што сите сакаме да го правиме потсвесно. Многу црн хумор преовладува овде, и баш претставува една лектира, верувам дека.. нема да мислите дека промашивте 1 и пол час од животот. Плус - Робин Вилијамс, актер над актериштата.
worlds_greatest_dad_poster.jpg

1.World's Greatest Dad
2. Law Abiding Citizen
:mraz:mraz:mraz

1. Inglorious Basterds
2. District 9

И hangover можеби...

The Final Destination.. Чисто разочарување. Нема морбидност, нема приказна, нема глума, едноставно, саат и двајсе минути ефекти. Не заслужува да се вади на репутација. Во споредба со првите делови овој е нула. Тerminator: Salvation.. Исто може и за овој да се каже. Премногу форсиран филм според мене. Премногу очигледен полн со клишеа, и, oh well, ефекти. Saw IV како замислен блокбастер исполни некои очекувања. Вреди да се спомне во трката за најдобар филм.

Law Аbiding Citizen за мене беше изненадување. Ретко давам шанса на ваков жанр но овој беше одличен. Фино осмислено, фино реализирано. Од што беше добра приказната дури и не се забележува Jack Bauer/Bruce Villis/Chuck Norris моментот. World's Greatest Dad e истотака филм кој нема да ви даде да трепнете. Хуморот е доста оne-of-a-kind. Со еден збор, добар филм. Public Enemies, e филм кој е добар или не. Нема средина нема баланс. Или ти се допаѓа или не. Јас го спомнувам во оваа позитивна класификација зошто Johnny Depp и Christian Bale ми беа одлични. Исто ми се допадна и приказната акцентирана на Дилинџер.

Е сега филмови кои ги ставам на средина, односно неможам да ги етикирам се 2012, Inglorious Basterds и District 9. Да не се сфатиме погрешно, повеќе од добри филмови се, но од некој премногу очекував, во некој премногу дупки, но cons настрана, pros има многу. Како прво внесување нешто иновативно, ново и интеересно реализирано.

Овие 10тина филмови направија некој својствен бум. НАЈдобар неможам да одберам.
Да беше, глума, ефекти, приказна ќе издвојував по некој. Сепак сите вредат да се погледнат.

new_moon_poster_edward.jpg

Мислам дека никој не го спомна! Не очекувам да се избере филмов, ама може да држи конкуренција на поголемите:)

На сликава се здробив од смеење :pos:

633839569142980630-twilight.jpg

Инаку, да додадам

law-abiding-citizen-poster.jpg

Мнооооогу добар филм со МНОООООГУ ЛОШ КРАЈ! Нема логика да дојде до тоа.... таков ум, таква снаодливост, се убаво осмислено.... нема шанси така да заврши.... ама ај.

од тие шти ги имам гледано во моментов ми текнува на:2012,Inglourious Basterds,x men- wolverine origins,,my bloody valentine 2009,,District 9,The Hangover... од тие што ги немам гледано а очекувам да ме воодушеват:Halloween 2 h2 2009,G.I. Joe:rise od cobra,Sherlock Holmes,avatar...itn itn itn...

Од цела година ми се собраа одвај едно 150-180 филмови за гледање. Околу 100 беа од 2009 година, еве кои ми оставиле впечаток (позитивен):

Ink
2012
The Box
Inglourious Basterds
Vincere
Vertige
Law Abiding Citizen
Veronika Decides To Die
The Taking of Pelham 1 2 3

анимирани:
Mary and Max
9

Ај да дочекаме и листа, па да го изгласаме нај-филмот за 2009-та.

1. Inglorious Basterds
2. District 9
3.Avatar - најверојатно
4.Zombieland.
5.The House of the Devil.

Една бедна година во поглед на филмови да видиме дали Аватар и евентуално Everybody's Fine ќе сменат нешто, највеќе имам надеш заради Роберт Де Ниро во врска со вториот филм.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom