Кајгана избира: Најдобар филм за 2009

Кој е најдобриот филм кој ја одбележа 2009 година?

• Вкупно гласачи
    354
2012, е моето мислење засега. Но, може да се смени утре со оглед на тоа дека излегува Avatar. :smir:

Го номинирам овој.
public_enemies_poster.jpg

Го номинирам овој.
public_enemies_poster.jpg

Ма и ти си отишол у курац сеа. :)

Што е толку посебен филмов, толку досаден, развлечен, лошо одглумен. Насловот е Public EnemieS, нагласок на "S", а во него реално се збори само за 1 таков човек.

Ова подобро би било да го номинираме во разочарувања на 2009та.

П.с. Кога видов дека си пишал, мислев гарант е за германското дело на Тарантино.

moon-movie-poster.jpg

Можи и Аватар да го додадам во наредните денови. Какви се позитивни работи изначитав, изгледа не биле фрлени толку пари залудно.

Ма и ти си отишол у курац сеа. :)

Што е толку посебен филмов, толку досаден, развлечен, лошо одглумен. Насловот е Public EnemieS, нагласок на "S", а во него реално се збори само за 1 таков човек.

Ова подобро би било да го номинираме во разочарувања на 2009та.
Целата гангстерска багра е во филмов, иако да, акцентот е премногу ставен на Дилинџер. А за досаден, не би се согласил. Не е саде акција филмот, ама тоа што е, добро е стокмено.
П.с. Кога видов дека си пишал, мислев гарант е за германското дело на Тарантино.
Хаха, не е за Тарантино, тој филм ми беше малку чуден. По пореалистични филмови сум, Бастердите не беше таков.
А ако има избор за најфаца за 2009, ќе бидам најголем лобист за Ханс Ланда. :)

District 9, 2012 и Star Trek. Немаше некои јаки уметнички филмови годинава па си ставив научно-фантастични пичкуматер акции.

Имам неколку, али ајде еве ќе го пишам District 9 како најдобар...

Бидејки не сум многу по филмови, па гледав некои оваа година што излегоа, и најдобар впечаток ми остави Погрешно Свртување 3. Едноставно се насмеав од филмот и треба да му променат жарнот од хорор во комедија, :).
Интересен е филмот дефинитивно, а кој го мрази не мора да ме цитира.

Едит: Инаку го гледав и 2012, интересен е и тој филм, може да се каже меѓу фаворитите, ама позади Погрешно Свртување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom