Club Colosseum, сезона 2010/11

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Че оди бе некој на James Zabiella? Или само на андерграунд журки одите, ко на пример PVD, Tiesto,Van Burren и компанија? :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Че оди бе некој на James Zabiella? Или само на андерграунд журки одите, ко на пример PVD, Tiesto,Van Burren и компанија? :)
Има прилично добри шанси ја да идам, пошто знам дека типот е феноменален диџеј.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Има прилично добри шанси ја да идам, пошто знам дека типот е феноменален диџеј.
Јас лично не познавам некој подобро технички поткован од типов. Иначе, Пионир кога ќе извај нов ефектор, прво на овај му го праќа да го тестира, па после се пушта во продажба, или поточно, Забиела кажува, сакам ова ова и ова да има на ефекторов :)

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Јас лично не познавам некој подобро технички поткован од типов. Иначе, Пионир кога ќе извај нов ефектор, прво на овај му го праќа да го тестира, па после се пушта во продажба, или поточно, Забиела кажува, сакам ова ова и ова да има на ефекторов :)
Дечкото е највечи маафака шо постои, али треба да се учи бе у к*рац, башка у петок ќе се заглавуе така да наредна прилика (за година дена) ќе се иде обавезно. :)

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
^КАТАСТРОФА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Катастрофа за тоа што маафака останал да учи и пропушти вечерва или катастрофа за журката ? :)
Иако музиката не беше my cup of tea, доста побавно од она што го преферирам, изданието на Zabiela според она што го слушам/гледам низ јутупц беше на ниво, ефекти и импровизации во погодни моменти, посебно ќејф ми направи прелазот од нормална (тех-хаус?) во d'n'b позадина на неговата трака Tylium (ако не се лажам) и една од последните траки пред бисот што имаше многу добра мелодија со примеси на breakbeat, иако на моменти ја затупуваше, човекот имаше добар сенс и комуникација со публика (што и не е толку сјајна кога не настапува Армин или Гета) па се вадеше навреме.
Ми се допадна журката, останав до крај и ако го занемарам фактот што бев тотално сам (останатите од моето друштво клабери се хаце-трансери), смешни се овие 300 денари што ги даваме за ДЈ-и кои се далеку пореспектирани на пошироката ЕДМ сцена.
На ред е Корстен!

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Журката си беше на место. Отидов таму со преголеми очекувања кои за жал не ми беа исполнети, некои од траките беа прилично досасдни, ама далеку од тоа дека типот направи лоша журка. Се виде дека Забиела има неверојатно добар skill за миксање. Факт за тоа е и дека дури и на крајот на журката јас не можев да престанам да се движам. Башка и моментот кога од досаден downbeat убаци у drum & bass - нешто неверојатно. Баш и не се гледаат/слушаат такви моменти често. Очекував повеќе скречување од него, и да пушта малце подлабока музика преку цела журка, ама овие 2 ги добив само на крајот (што и не е така лошо). Се на се: солидна журка.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Дали има некоја поврзаност на концертот на Мизар и журката на Фери во однос на тоа со иста карта идеш и на двете ? Знам дека нема логика ама слушнав такви гласиниа па ако знае некој нешто ? Според мене е глупо ако е така.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
За Ferry Corsten се знае цената и кога ќе излезат картите?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom