Club Colosseum, сезона 2010/11

Статус
Затворена за нови мислења.
П

Паспарту

Гостин
^^^ Се согласувам. Журката вчера беше екстра, штета само што морав порано да си отидам...

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Следно:

Date: 13.02.2010 (САБОТА)
Start: 23:00
End: 05:00
Place: Club Colosseum

Предпродажба од 01.02.2010 во Југотон , Чув Де Чув и Кафе пабло - 250 Денари

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.487
Поени од реакции
7.978
За журката има посебна тема.

Ќе биде весело. Да не заборавам да ставам во потсетник утре карта да си купам :)

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
Британскиот музички состав "Едиторс", ќе настапат во клубот "Колосеум" на 17 април, а во Скопје ги носат "Литиум рекордс". "Едиторс" се музички состав што го одбележа новиот бран во британска музика во минатата декада. Заедно со "Арктик манкис" важат за бенд кои го креираат звукот на новиот век.
Темниот "инди рок" што го произведуваат често го споредуваат со бендови како "Ехо анд д Банимен", "Џој Дивижн", "Интерпол" и "Ју-Ту".

"Едиторс" во Скопје ќе го промовираат последниот албум, издаден лани во октомври "Во ова светло оваа вечер". Ова издание веднаш по објавата ја освои топ-листата за најпродавани албуми во Велика Британија. Прв сингл од ова издание беше "Папилон" (Папиллон), додека вториот, "Не ја познаваш љубовта" (Ѕоу Дон’т Кноњ Лове), бендот го издаде на 25 јануари. Новиот албум до сега е продаден во повеќе од 500.000 копии и во над милион примероци надвор од Велика Британија.
Овој состав од Бирминген е основан во 2002 година, а го сочинуваат вокалот Том Смит, гитаристот Крис Урбанович, басистот Расел Лич и тапанарот Ед Леј. До сега имаат издадено два албуми кои ги освоија топ листите низ целиот свет, достигнаа платинест тираж и на бендот му обезбедија номинации за престижни музички награди.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
R`n`b confusion
Вашиот омилен подиум успеа да ја издржи целата тежина од гужвата на минатиот петок имајќи стимул од убавата атмосфера.
Затоа оваа недела е уште поспремен за нови погабаритни предизвици..
..бидете дел од масовната посетеност на финиот Р`н`б и Хип Хоп призвук.
Овој петок Dj MAWRTEEN a.k.a Ban Dover (загревање Dj Shorty P a.k.a. Панчо)
Влез 150 ден.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Мора да променат нешо во петоците, во спротивно набрзо ќе им пропаднат журките. Еве мене веќе ми досадија рнб „забавите“ со ДиЏеј Палчо. Истите песни секој петок, истиот ритам секој петок. Кој к*р?

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Мора да променат нешо во петоците, во спротивно набрзо ќе им пропаднат журките. Еве мене веќе ми досадија рнб „забавите“ со ДиЏеј Палчо. Истите песни секој петок, истиот ритам секој петок. Кој к*р?
I know what you mean. Ама кога Панчо го остава Давор да пушта тогаш има поубава атмосфера.
Па и еве менуваат репертоар искрено.. Овој петок Mawrteen, претходниот Zrna.. Оли Доболи..летоска на Dj Sket беше одлично.. лани исто така носеа диџеи од Хрватска, Србија.. па и по некој нигер. :)
Не може да биде исто ко со хаус-техно во саботите :/:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
I know what you mean. Ама кога Панчо го остава Давор да пушта тогаш има поубава атмосфера.
:
Ауу, не се согласувам, Давор кога пушта музика ми се приспива после 5 песни, искрено. Песните што ги пушта Давор, јас по дома си ги слушам, Панчо пушта песни на кои се игра и се поживи. Макар што во последно време стално едното исто е, ама сепак... Давор - не! :ne:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
сите се согласуваат дека е премногу досадно у петокна хип хоп у колосеум... и пак е препуно.. W T F !?

на секој 30ти има по еден што и гра на хип хоп ...

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
сите се согласуваат дека е премногу досадно у петокна хип хоп у колосеум... и пак е препуно.. W T F !?

на секој 30ти има по еден што и гра на хип хоп ...
Е тоа е контрадикторноста :)
Инаку не знам, мене Давор ми е одличен.. Панчо го мрзи во последно време, како што кажав пред неколку поста..
И да, тоа што сега секој игра е факт ...ама КАКО играат друг муабет :icon_lol:
Порано беше ПОИМ и реткост да играш во дискотека на хип хоп.. сега сите се во некој филм :icon_cool

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Е тоа е контрадикторноста :)
Инаку не знам, мене Давор ми е одличен.. Панчо го мрзи во последно време, како што кажав пред неколку поста..
И да, тоа што сега секој игра е факт ...ама КАКО играат друг муабет :icon_lol:
Порано беше ПОИМ и реткост да играш во дискотека на хип хоп.. сега сите се во некој филм :icon_cool
Не гледам проблем тука...секој играњето си го сфаќа на свој начин и го поштуем тоа - макар тоа било и класичното тресење на главата. :pos2:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Не гледам проблем тука...секој играњето си го сфаќа на свој начин и го поштуем тоа - макар тоа било и класичното тресење на главата. :pos2:
Гледам дека си во тек со хип хоп журките во петок, ама нареден пат обрни повеќе внимание на тоа како играат некои wannabe dancers :)
Да имав прилика ќе ги снимав, мајке ми.. прават некои робо-денс движења со рацете. Не дека нема некои на кои капа им симнувам, апа ипак.. индивидуално е сфаќањето околу тоа :wink:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Ауу, не се согласувам, Давор кога пушта музика ми се приспива после 5 песни, искрено. Песните што ги пушта Давор, јас по дома си ги слушам, Панчо пушта песни на кои се игра и се поживи. Макар што во последно време стално едното исто е, ама сепак... Давор - не! :ne:
Затоа ќе си одиш на диџеј Гоце - САФ, четврток - Хавана, петок - Сектор. Пушта песни што ретко кој си ги слуша по дома, за разлика од Палчо чиј репертоар ечи од секоја куќарка во шутка. Давор е океј, ама да ти пушта додека раскреваш по дома или за на денско кафе. :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom