Визи за Косово?

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Македонија треба да воведе ВИЗИ за косовските граѓани?

• Да

Гласови: 53 75,7%
  • Не

Гласови: 17 24,3%

• Вкупно гласачи
    70
Шверцот и криминалот не се спречуваат со воведување визи,тоа е повеќе од јасно,затоа ја отфрлам оваа причина зошто би се вовеле визи за косовските граѓани.И да би имало визи,пак би имало шверц,криумчарење луѓе и др. криминогени дејствија.Визите не го спречуваат тоа,земете ги пример земјите во соседството,Бугарија е јасен пример.Сето е до функционорањето на институциите,контролите и сл.
Ние би загубиле многу повеќе,настрана од сите негативни примери кои некои ги споменаа.Економскиот најважен,многу луѓе од таму користат услуги тука.Пример се здравствените услуги,секоја година трошат околу 30 милиони евра косовските граѓани за таков вид на услуги тука.Економскиот интерес треба да ни биде пред се,па одтаму не гледам ниту повод,ниту логика да се воведат визи за косоварите.

Шверцот и криминалот не се спречуваат со воведување визи,тоа е повеќе од јасно,затоа ја отфрлам оваа причина зошто би се вовеле визи за косовските граѓани.И да би имало визи,пак би имало шверц,криумчарење луѓе и др. криминогени дејствија.Визите не го спречуваат тоа,земете ги пример земјите во соседството,Бугарија е јасен пример.Сето е до функционорањето на институциите,контролите и сл.
Ние би загубиле многу повеќе,настрана од сите негативни примери кои некои ги споменаа.Економскиот најважен,многу луѓе од таму користат услуги тука.Пример се здравствените услуги,секоја година трошат околу 30 милиони евра косовските граѓани за таков вид на услуги тука.Економскиот интерес треба да ни биде пред се,па одтаму не гледам ниту повод,ниту логика да се воведат визи за косоварите.

Жалосно шо не ги глеат работиве исто како ти .
Сега шо нема визи какво лошо има МК од соседите ?

затоа што и албанија се брани од косово, знам дека си свесен колку албанците од албанија си ги сакаат своите истонародници од косово и шарПланина:tapp:

Da mnogu se brani zatoa go izgradi avtopatot...zatoa mu dade na Kosovo edno pristaniste na koristenje!! :helou:

Кон Косово - ДА, кон Албанија - НЕ. Но нажалост ќе мора да се воведат и кон Албанија затоа што тоа не е случај каде ние можеме да избираме, туку тоа ќе мора да биде така заради тоа што ние сега сме на белата шенген листа. Мора да ги почитуваме правилата на ЕУ по оваа основа.

Ќе ти го направам ќејфот-знам дека чекаш....реплика.

Што е Авганистан во азија-Тоа е Косово за балканот и Европа.....а ние сме СОСЕДИ со косово.

Е сега не размислувај...туку капирај.

А јеховини свдоци:wink::pos2:

Dali e Kosovo?????

„Neprofitan” šverc kokaina

Uhapšeni N. S. je preko nevladine organizacije za „pomoć deci” organizovao transport kokaina iz Bolivije ka Srbiji

Istraga zbog šverca kokaina

Osumnjičenima za šverc kokaina iz Paragvaja u Srbiju, istražni sudija Okružnog suda u Beogradu odredio pritvor do 30 dana.

Urugvajci strahuju od odmazde "srpske mafije"

Vujanović, Pavlović i Bulatović terete se za zločinačko udruživanje i nedozvoljenu trgovinu drogom međunarodnih razmera....
"Anastadidi Martinsik", kako su mediji u Urugvaju preneli njegovo ime, uhapšen je na jahti "Maui" u luci Santjago Vaskez u trenutku dok se na tom brodu nalazilo oko 2.174 kilograma kokaina

Zaplena pola tone kokaina od srpskih državljana u Argentini

desk - 26. novembar 2009. u 07.24
2009_11_26_koka2.jpg

Argentinska federalna policija zaplenila je u predgrađu Buenos Airesa 492 kilograma kokaina u kući u kojoj je boravila grupa osoba iz Srbije i Crne Gore, a to je učinjeno u nastavku zajedničke akcije srpske, američke i bezbednosnih službi zemalja Latinske Amerike

Гласав да заради тоа што има преголем шверц од таа страна.
Не мора да е строга контрола, може некако да се направи со олеснителен режим!

Мое мислење!:toe:

Море, како се нижите на овој мојов...

Тешко твоите што одгледале... Не море, и тие се сељаци како тебе...

Нема разлика, меѓу сељак во лептир машна, и сељак во бечви. Сељак си е сељак. А ти си само еден сладок, сељак со покакани гаќиња, и светликаста лептир машна.

Кој знае што сурат носиш, и ти ... Судејќи по тоа што го носиш во главата... :wink:

Абре гургут, ти си имал 17 години бре.
Ех, гледаш успеа да ме искомпромитираш. Повлекувам зборој и пост, а и дел од репутацијата.

Она битното, останува. За вака да не-мисли еден млад гургут, не си крив ти, туку криви се твоите дома, шо те ранеле со такви идиотштини, секој, секој, секој ден... Ај во ЕУ, можи ќе ви дојди умот, на вас, идиотите, од сите краеви на СВЕТОТ.
Значи те ранеле со ЛАЈНА, со арома на НУТЕЛА. :)

Поврзи некоја реченица граматички јбг... :pos2:
Во еу нема да влеземе... Од прва вака на среќа го реков ова.:tapp: Што значи ќе мора да ги слушате нашиве „идиоштини“ или мојве, а твоите или вашите паметни изреки запишувајте ги , дане ги заборавиш утре па како ќе му реплицираш на некој „идиот“ како мене :pipi:.

Предлагам да им воведеме шумска виза (шумарина)... бидејќи повеќе ги користат шумските патишта.:toe:

Svercot so droga i oruzje ne se odviva na legalnite granicni premini...
Onie sto pljackat banki isto taka ne ja minuvat na legalnite premini , problem imame so divite granicni premini a ne legalnite...i tuka treba da se vodi borbata...

Ako pobara EU da im vovedeme vizi,ke im vovedeme,ako ne,nema..
Nie nemame ama bas nikakva pricina toa da go napravime na svoja raka.
"Blace " e najprometniot granicen premin vo Makedonija.Eden kup Kosovari idat vo Makedonija,najcesto zaradi shoping,poseta na rodnini i prijateli,biznis,lekuvanje i sl.
Ako vovedeme vizi samo ke im ja iskomplicirame procedurata za vlez vo Makedonija na ovie kategorii gragani i tolku...
Drugite raboti koi se spomnuvaa vo prethodnite postovi - svercot,kriminalot i sl. ke si ostanat isti.

Jas mislam deka ako vovedeme vizi za Kosovo najmnogu ke se raduvaat decata sto ziveat vo pogranicnite oblasti.:smir:

Mora да се стават визи за косовските и албанските грагани....сакале или не сакале, ако Македонија се најде на белата шенген зона

што се однесува до мене , јас би изградил и кинески зид :vozbud:

Нема потреба за визи, сепак ако од нас се обидат да отидат во странство, ќе им се бара пасош.
Така да дипломатски превирања од овој тип не се воопшто потребни.

exlexmk,пријави го:smir:
Инаку јас мислам дека треба визи да им туриме,има доста промет на луѓе,па тоа би било добар начин да ги потшишаме малце и да го надополниме буџетот за некоја илјадарка:wink:Не верувам дека некој ќе се буни или дека ќе му смета,тоа е НАШЕ право дали ќе ставиме или не,никој нема право да приговара....

exlexmk,пријави го:smir:
Инаку јас мислам дека треба визи да им туриме,има доста промет на луѓе,па тоа би било добар начин да ги потшишаме малце и да го надополниме буџетот за некоја илјадарка:wink:Не верувам дека некој ќе се буни или дека ќе му смета,тоа е НАШЕ право дали ќе ставиме или не,никој нема право да приговара....
Imam be, jas. :helou::helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom