Дали би го испушиле...

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
За кој кур некој би пушел 40 џоинта дневно??? Дури и најголемите рекреативци пушат највеќе 3 џоинта (еве 5 да земеме преку сила), ама тоа се луѓе што имаат добри извори на марихуана за да можат да си дозволат такво нешто. Всушност, за кој кур некој би пушел и 40 ЦИГАРИ дневно??? Тоа веќе ИЧ не можам да го сфатам. Намерно да се трујам затоа што "ми било убаво". КАКО НЕ! Порано и јас бев рекреативец и користев еднаш месечно или еднаш во 2 месеца (зависи како ќе ми се погодеше). Никогаш не сум пушел цигари и нема да пушам затоа што од секогаш ми пречеле цигарите (ИЧ не можам да ги поднесам), а за ова другово официјално сеуште не сум откажан, ама сум на голема пауза (веќе 5 месеци неам пушено). И колку за споредба - НЕ ме фаќа криза како повеќето пушачи на цигари. Едноставно си имам речено дур ми трае семестар ќе си бидам чист. Тек после тоа може ќе се опуштам. :salut:
Za tasak sarma kejf. :toe:
Ne bese fintata u toa dali ima nekoj potreba od tolku dzointa ili cigari dnevno, nego sto i kolku e stetno, onaka, obicen test preku realna komparacija..... pak velam, koga ke se najde masko sto bez problem ke ispusi 40 (ete be neka bidat 30 :) ) dzointa na den, ke moze da otvorime diskusija okolu toa dali e ponestetna od cigarite ili ne, se do togas, NE.:toe:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Ne bese fintata u toa dali ima nekoj potreba od tolku dzointa ili cigari dnevno, nego sto i kolku e stetno, onaka, obicen test preku realna komparacija..... pak velam, koga ke se najde masko sto bez problem ke ispusi 40 (ete be neka bidat 30 :) ) dzointa na den, ke moze da otvorime diskusija okolu toa dali e ponestetna od cigarite ili ne, se do togas, NE.:toe:

Ај ти испи 10 литри вода за 10 минути.

Ако преживејш јас без проблем пушам 40 џоинти.

:tapp::tapp::tapp:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ај ти испи 10 литри вода за 10 минути.

Ако преживејш јас без проблем пушам 40 џоинти.

:tapp::tapp::tapp:
Vidi go ovoj drugiot sea.... i, mislis me zezna a? :tapp::tapp:

Ne e fintata sea da najdes kakov i da e proizvod i da opnes tamu nekoe vreme za konsumacija na odredena kolicina od toj proizvod, tuku poentata bese sporedba megju cigarite i travata, posto i dvete se vo slicna sostojba i na ist nacin se konzumiraat.
Toa so vodata ke mozes da mu go plesnes u faca na nekoj koj sto ke ti tvrdi deka recimo alkoholot ne e posteten od vodata. Jasno?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Прекинете со муабетите за дрогата! Темава е за цигари:правила:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Vidi go ovoj drugiot sea.... i, mislis me zezna a? :tapp::tapp:

Ne e fintata sea da najdes kakov i da e proizvod i da opnes tamu nekoe vreme za konsumacija na odredena kolicina od toj proizvod, tuku poentata bese sporedba megju cigarite i travata, posto i dvete se vo slicna sostojba i na ist nacin se konzumiraat.
Toa so vodata ke mozes da mu go plesnes u faca na nekoj koj sto ke ti tvrdi deka recimo alkoholot ne e posteten od vodata. Jasno?

Поентата ми е дека се е штетно ако претераш и нормално е да не пушиш трева колку шо пушиш цигари и зато не прај глупи споредби.

Плус друг е муабето, секој знај во живото каков компромис да си напрај задоволство/здравје и си го прај. Тука нема дискусија сопствена одлука е, ама ко ќе смета на некој друг тука веќе се отвора дискусија.

Е сеа да не ја должам оти нема крај, кој да седи дома и кој да излегва можи да објаснуваме цел ден. Според мене можам да ти кажам како ми одговара, ама то не значи дека одговара за сите.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Поентата ми е дека се е штетно ако претераш и нормално е да не пушиш трева колку шо пушиш цигари и зато не прај глупи споредби.
Pa normalno e de. Zs? Pribidejki postetna e. :toe:

Плус друг е муабето, секој знај во живото каков компромис да си напрај задоволство/здравје и си го прај. Тука нема дискусија сопствена одлука е, ама ко ќе смета на некој друг тука веќе се отвора дискусија.
Takje e.

Е сеа да не ја должам оти нема крај, кој да седи дома и кој да излегва можи да објаснуваме цел ден. Според мене можам да ти кажам како ми одговара, ама то не значи дека одговара за сите.
Takugjere takje e.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
јас одамна имама сериозна намера да ги оставам цигарите али не заради законот туку заради тоа што почнаа да ми пречат и заради тоа шо му ебаваат матер на мојот буџет. Секако, јас моето откажување го искомбинирав со зачленување во планинарско друштво со цел да не накачам 15-20 кила како што знам.
највеќе се радувам што кога ќе ги откажам ќе дишам:)))

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Споредбава не ти е реална...исто како да споредиш пиење 2 литра пиво и 2 литра ракија во ден...од пивото нема да има последици а од ракијата...:tapp: а и двете се пијат на ист начин како што и марихуаната и тутунот што се пушат...:toe:

Секој поединец може сам да си реши колку како и што и да си преземе одговорност околу евентуалните последици.Тоа е единствен начин.Ова со државната интервенција `заради наше добро` е стара финта за собирање поголеми даноци,акцизи и казни.
Или политичарите ги фаќа алтруистичен период (во констелација со соѕзвездијата или нешто слично) па ете сега се грижат за нашето здравје..не ќе да е тоа сепак...

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Споредбава не ти е реална...исто како да споредиш пиење 2 литра пиво и 2 литра ракија во ден...од пивото нема да има последици а од ракијата...:tapp: а и двете се пијат на ист начин како што и марихуаната и тутунот што се пушат...:toe:

Секој поединец може сам да си реши колку како и што и да си преземе одговорност околу евентуалните последици.Тоа е единствен начин.Ова со државната интервенција `заради наше добро` е стара финта за собирање поголеми даноци,акцизи и казни.
Или политичарите ги фаќа алтруистичен период (во констелација со соѕзвездијата или нешто слично) па ете сега се грижат за нашето здравје..не ќе да е тоа сепак...
Ако мислиш на пушачите, НЕ. Ама за непушачите до некој степен мора да се согласиш или пак за пушачите шо сакат да пушат помалку.

S

smart ass

Гостин
СПЕЦИЈАЛНО,Практично... Лаб-от е јако импровизиран

Еве колку количина катран има во 400 кутии цигари....па израчунајте си али немајте мака....мене гајле ми е оти и непушачите умираат така да јбг...таа е а и никотинската зависност е јака....јас 4-5 часа без никотин одма станувам нервозен се еволуирам хаха

А и видеото кажува дека типот најверојатно правел кристал....па немал работа и му текнало...ии ајдеее за цигаритее..

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
У да ти ибам.... шо му е на овој бе... пушам од седмо оделение односно од 13 години.. значи до сеа тоа се вкупно седум години... сум глеал реклами за откажување од цигари сликине шо ги ставаат по цигарине у странство какви не ти болеси и нишо не ме загрижило до сеа.. ама видеово беее...:nesum::nesvest: не сум пробал до сеа да се откажам али и да пробам знам дека нема да ми иде баш најдобро.. а се изнервирам одма цигара палам.. а у последно време на ден ми иде поише и од кутија шо и сам се загрижувам...

Инаку што се однесува до законот чисто сумљам дека ке го спроведуваат... или ако воопшто биде тоа ке бидат два месеца преку сила... немате појма колку газдите на дискотеките кафичитеи рестораните и др објекти ке изгубат од промет... а и народов богами не верувам дека така ке се откаже... на крај краева шо к*рац ги продаваат цигариве.. ако се штетни не ги продавај.. нема никој да купува нема никој да пуши.. чиста работа...

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Дискриминација!!!:costumed2

Дискриминатори!!!:costumed2

Права за Пушачите!!!:costumed2

Kajgana Shop