Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Da, ke se otkazam.... ama ne od cigari, tuku od se kade sto e zabraneto pusenje.
Da se otkazam od cigari!!!! Pa ne sum ja mentalen be, fala Bogu zdrav sum, dobro stojam so akalot...
proverete vo oficijalniot recnik na makedonski jazik, sto se podrazbira pod hrana, da ne smenile nesto i tamu ova aslacive.
Da se otkazam od cigari!!!! Pa ne sum ja mentalen be, fala Bogu zdrav sum, dobro stojam so akalot...
Abe druze, ko sto zapnal ovoj crni gvujo, i ko sto imame cerek pismeni inspektori, ke protolkuvaat zakon ko ke im prdne, i vodata ke ja smetaat za hrana, demek vnesuvas nesto vo organizmot....Абе Македонија... лепота е. Све се знае, само тоа што треба, никој не знае. Штосот е уствари што...
...Од 1 јануари стапува во сила Законот за заштита од пушењето, според кој се забранува пушење во одредени јавни простории, рекламирање на цигари, а се уредува и заштитата од штетните дејства на пушењето тутун и други производи од тутун врз граѓаните, како и зачувувањето на здрава животна средина.
Согласно Законот, јавни простории се објекти за воспитно образовна дејност, здравствени објекти и социјални установи, отворени и затворени простории во кој се одржуваат спортски натпревари и културни манифестации, собири и приредби, јавен превоз на патници, објекти во кои се произведува, служи, продава или конзумира храна како и други простории како сали, канцеларии, чекални и ходници.
Вторите два пасуси зајмени од тука
Во превод, кафичи, дискотеки, барови, пабови, биртии кај шо нема ќебапчиња и се пушта турбофолк а се регистрирани као пивници, пивници, и све остало шо иде со алкохол... фрај. Рајот на турците... само без девиците, дефинитвно.
proverete vo oficijalniot recnik na makedonski jazik, sto se podrazbira pod hrana, da ne smenile nesto i tamu ova aslacive.
Koj okey ke se vrti bateeeeee....Секој декември истиот муабет.....:pos2:
И лани ова време напишав.....ако не даваат пушење по кафаните, ќе се преориентирам на чајџилници, па нек дојде таму инспектор...:helou: