Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
German cable companies get 1 Gbps with DOCSIS 3
Видеото подоле објаснува што се добива со имплементација на Docsis 3.0 и какви све нови услуги ке можат кабелските оператори да нудат на своите клиенти после имплементацијата. Акцентот ако приметите е да се понуди поквалитетно видео до корисниците а не само побрз интернет.За секоја пофалба е инвестицијата на Телекабел и очекувам многу брзо ке имаме понуди(и реклами) за HD ТВ и видео он деманд пошо сигурно ТК инвестира за да конкурира на 3МАХ а не само за да добиеме побрз спеед-тест.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
Се кладам дека нема да пуштат 100 гига даунлоад за 500 денари од Април :vozbud:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Денес тапа...Извадив ДУРИ 5 мегабита на спидтест а уствари немам ни 3 реално, едвај отвара сајтови, некои не ги отвара воопшто...Се јавив, ми рекоа дека имале некои софтверски проблеми, ќе сределе. Прашав и за DOCSIS 3.0 ми рекоа дека се работи на тоа цело време ама дека сеуште немаат имплементирано секаде.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
Денес тапа...Извадив ДУРИ 5 мегабита на спидтест а уствари немам ни 3 реално, едвај отвара сајтови, некои не ги отвара воопшто...Се јавив, ми рекоа дека имале некои софтверски проблеми, ќе сределе. Прашав и за DOCSIS 3.0 ми рекоа дека се работи на тоа цело време ама дека сеуште немаат имплементирано секаде.
Кај мене ужас е ништо не отвара.Се жалат и од Кејблтел и други оператори некој голем проблем е незнам што е проблемот.Инаку Телекабел никоаш немаат докрај се имплементирано.Секогаш "се работи"

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Кај мене ужас е ништо не отвара.Се жалат и од Кејблтел и други оператори некој голем проблем е незнам што е проблемот.Инаку Телекабел никоаш немаат докрај се имплементирано.Секогаш "се работи"
Мхм, сеуште е тиња, ептен е лошо. Иначе мислам дека ќе го средат ова до крај..

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Деновиве има кратки прекини, ја средуваат мрежата, како што приметив буквално до разводна кутија.

Инаку, нетот кај мене е стварно држечи сега:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
1 Април и нема ништо сменето со интернет пакетите.Очекував плус 30гига ама нишо :angry2:

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
1 Април и нема ништо сменето со интернет пакетите.Очекував плус 30гига ама нишо :angry2:

Е нема сменето ништо,дури и само како првоаприлска шега :toe:

--- надополнето ---

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Да ги пофалам идиотиве,неам никаков проблем со интернетот,фул брзина супер лаг,ме воодушевуваат.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
Не се фер што не дигаат повеќе од 50 гига.Кејблтел од јуни ќе ги дигне брзините на 10мбпс со повеќе даунлоад
http://cabletel.com.mk/offer.php?id=64

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
брзината е за пофалба во последно време.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.374
брзината е за пофалба во последно време.
Да ама пак неможе човек на раат да седи на јутјуб.Сигурно нагло почнале да се префрлаат на други оператори па се растеретува

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Не се фер што не дигаат повеќе од 50 гига.Кејблтел од јуни ќе ги дигне брзините на 10мбпс со повеќе даунлоад
http://cabletel.com.mk/offer.php?id=64
:nesvest:

ццц ми се смачи веќе да пцујам

не вреди

браво за cabletel :aplauz:

а јас мартот штеди штеди не се штеди

до 20 ти, во месецот на жената стигнав до 50 гб и си реков да му удрам на трошење (иако само 10 дена беа во прашање) па така за 10-на дена стигнав на крајот на 250 гб (од кој 26 гб порничи) :vozbud: и сега од ум ќе го извадам и се плашам да не ми зариби :pos:

имаше ден кога потрошив 18 гб со се ју туб се разбира

ако вадев од 1 ви за 30 дена 400 гб ќе ги свиткав како ништо а можи и повеќе

јбг со 300-400-500 кб, а од замунда со 620-650 кб вадев и не оди како подмачкано

некогаш од кикесторентс вадев со 20-30 кб и околу 3 гб ги вадев за 11 часа :nerv: можи дека помалку сидери имаше или дека серверот им е џенем

значи се подобрија малку оти лани или преклани мислам последен пат кога платив 1500 ден и се опуштав само после полноќ имаше максимална брзина а сега гледам цел ден е максимална

и друго шо тестирав

истовремено кога вадев филмчиња и на деск и на лаптопот брзината не се делеше оти нели различни ИП имаат

то е со таква брзина а и не знаев поќе шо да вадам

ама да е оптички 10 тб малку ќе ми бидат

затоа ако не 200 барем 150гб да даваат за 500 ден
а за брзината мене ми е сеедно оти преку УСБ од модемот не крева поќе од 650 кб или 5,5 Мбпс

гледам од овој месец еднаш ми мери 13 Мбит на спид тест (порано и 26) ама знам дека не е вистинска

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
:nesvest:

ццц ми се смачи веќе да пцујам

не вреди

браво за cabletel :aplauz:

а јас мартот штеди штеди не се штеди

до 20 ти, во месецот на жената стигнав до 50 гб и си реков да му удрам на трошење (иако само 10 дена беа во прашање) па така за 10-на дена стигнав на крајот на 250 гб (од кој 26 гб порничи) :vozbud: и сега од ум ќе го извадам и се плашам да не ми зариби :pos:

имаше ден кога потрошив 18 гб со се ју туб се разбира

ако вадев од 1 ви за 30 дена 400 гб ќе ги свиткав како ништо а можи и повеќе

јбг со 300-400-500 кб, а од замунда со 620-650 кб вадев и не оди како подмачкано

некогаш од кикесторентс вадев со 20-30 кб и околу 3 гб ги вадев за 11 часа :nerv: можи дека помалку сидери имаше или дека серверот им е џенем

значи се подобрија малку оти лани или преклани мислам последен пат кога платив 1500 ден и се опуштав само после полноќ имаше максимална брзина а сега гледам цел ден е максимална

и друго шо тестирав

истовремено кога вадев филмчиња и на деск и на лаптопот брзината не се делеше оти нели различни ИП имаат

то е со таква брзина а и не знаев поќе шо да вадам

ама да е оптички 10 тб малку ќе ми бидат

затоа ако не 200 барем 150гб да даваат за 500 ден
а за брзината мене ми е сеедно оти преку УСБ од модемот не крева поќе од 650 кб или 5,5 Мбпс

гледам од овој месец еднаш ми мери 13 Мбит на спид тест (порано и 26) ама знам дека не е вистинска

богами испод 200 300 гига не треба муабет да се прави,што е малку малку е, денес потрошив само 10 гига а каде е први

Kajgana Shop

На врв Bottom