па не е битно дали се истите или не си имат проблеми јас знам како им е пошо и јас го имав порано истиот проблем но сега се одлични си го средија и ноќе дење 8MB/s е нетот, а може и до виндоусот да им е пошо чудно е шо кај мене веќе 2 месеци не се има дешено проблем ни down time ни да е спорАј тишина ... не ми кревајте галама по сабајле ... чудни е што стално само едни исти се жалат и стално мистериозно им се зезнува и поправа ... дури досасни сте!
Мене ми личи многу нормално ...
еве ја мерев у 1 сат попладнеПа нормално дека ти е добро у 3 и 20 вечер, ај пробај пак поручек или вечер накај 8-9 види дали е исто.
Незнам друже кај тебе аке е ОК кај мене не е, ме дупи вака интернетот уште од кога е ставен, највероватно ќе го откажам.London_boy.;4039152 [/COLOR напиша:еве ја мерев у 1 сат попладне
http://pic.mk/images/222221295612195.jpg
Обично кога нешто не чини се јавуваш во техничка а се провери: сигнали, линкови, корисничкото пц и сл....Незнам друже кај тебе аке е ОК кај мене не е, ме дупи вака интернетот уште од кога е ставен, највероватно ќе го откажам.
ако добиеш врска,побрзо лото ќе добиеш...Обично кога нешто не чини се јавуваш во техничка а се провери: сигнали, линкови, корисничкото пц и сл....
да^ На Телекабел си ?
Можеш да поднесеш приговор во Агенција за електронски комуникации и ќе напишеш дека не го почитуваат договорот и ќе го наведеш ова тука што го кажа во тој приговор.Повеќе информации за ова ќе најдеш на www.aek.mkЈас имав проблем со интернетот и телефонот на Телекабел од нова година наваму, интернет и телефон преку ден немав воопшто, а доаѓаше со слаб сигнал само навечер, после неколку јавувања дојдоа од Телекабел и увидоа дека комшиите се приклучиле на диво и ставиле некоја шкарт скретница која не може да спроведе доволен сигнал за интернет и телефонија, бидејки комшиите кај идае за неколку дена пак ке се приклучат на диво и повторно ке настанат истите проблеми прашањето ми е:
Дали Телекабел има право да превземе некакви законски мерки против дивопреклучените, бидејки неможе поради нивен кејф да имаат последици оние кои плакаат
Јавниот дел на мрежата е во сопственост на Телекабел, според тоа сметам дека за секое нејзино оштетување/злоупотреба и слично Телекабел би можел да ги контактира безбедносните органи за да интервенираат и додатно соодветно да се покренат и пријави за кривично дело.Јас имав проблем со интернетот и телефонот на Телекабел од нова година наваму, интернет и телефон преку ден немав воопшто, а доаѓаше со слаб сигнал само навечер, после неколку јавувања дојдоа од Телекабел и увидоа дека комшиите се приклучиле на диво и ставиле некоја шкарт скретница која не може да спроведе доволен сигнал за интернет и телефонија, бидејки комшиите кај идае за неколку дена пак ке се приклучат на диво и повторно ке настанат истите проблеми прашањето ми е:
Дали Телекабел има право да превземе некакви законски мерки против дивопреклучените, бидејки неможе поради нивен кејф да имаат последици оние кои плакаат