На рутерот му се доделува надворешната IP адреса, така да не.епа вака да прашам,сакам да зимам уште еден пц,имам телекабел,па дали ке може преку wireles ruter да поврзам 2 пц и тие 2 пц да имаат различна Ip adresa значи да не биде иста ип адреса на 2 пц нека пише некој што има искуство со ова.
Moze. Samo treba da se podesiНа рутерот му се доделува надворешната IP адреса, така да не.
Неможе со тој тој модем е само за АДСЛ.Друг е модемот за кабловски интернет.Едно прашање,имам рутер Speedport W 503V кој ми го дадоа кога си ставив нет од Т-хоум,е сега дали ќе може да ме поврзат од овој модем на телекабел пошто планирам да се преместам...или ќе треба да зимам нов од кај нив?
NOrmalno deka ke ti dodeli 2 IP adresi inace ne bi bil ruter ako dodeli ista SAmo so tie ke bidat lokalni IP koi ne iskacaat na internet neso kao 192.168.0.1 i 192.168.0.2 a prema nadvor pak ke imas edna Ip.епа вака да прашам,сакам да зимам уште еден пц,имам телекабел,па дали ке може преку wireles ruter да поврзам 2 пц и тие 2 пц да имаат различна Ip adresa значи да не биде иста ип адреса на 2 пц нека пише некој што има искуство со ова.
Izgleda moze, procitaj tuka posledniot post.Едно прашање,имам рутер Speedport W 503V кој ми го дадоа кога си ставив нет од Т-хоум,е сега дали ќе може да ме поврзат од овој модем на телекабел пошто планирам да се преместам...или ќе треба да зимам нов од кај нив?
Неможе модемот од Т-Хоме за Телекабел сосема различни приклучоци.Не правете забуниNOrmalno deka ke ti dodeli 2 IP adresi inace ne bi bil ruter ako dodeli ista SAmo so tie ke bidat lokalni IP koi ne iskacaat na internet neso kao 192.168.0.1 i 192.168.0.2 a prema nadvor pak ke imas edna Ip.
Kazi za so ti trebaat 2 razlicni IP. Za rapidshare ili za so ti treba ?
--- надополнето ---
Izgleda moze, procitaj tuka posledniot post.
За регионот мислев - регионот кој што го опфаќа Телекабел со прокриеност вон Скопје, т.е. другите градови кај што има Телекабел. Обично надвор од Скопје ги нема во толкава мера проблемите, така што воглавно е подобро.ама финтата е да имам 3 различни ИП - иако повеќе сакам да имам динамична ИП
а до пред неколку месеци ИП адресите ми се менваа на неколку дена
а ако земам рутер некогаш, десктопот пак ќе ми биди поврзан преку УСБ (се надевам дека ќе бидат различни ИП адресите) а на десктопот да качи 8 Мбит треба формат на ПЦ-то оти има вируси
а кој е тој мој регион? не сум од СК јас
ама работата е да немам кабли затоа сакам рутер да земам,мрежна имам на десктопотЗа регионот мислев - регионот кој што го опфаќа Телекабел со прокриеност вон Скопје, т.е. другите градови кај што има Телекабел. Обично надвор од Скопје ги нема во толкава мера проблемите, така што воглавно е подобро.
Ако сакаш да имаш јавни адреси на компјутерите земи 4-5 портен 100Mb/s свич, купи мрежна картица ако немаш за десктопот, земи кабли и штекни сВе. Ако е исто како и во Скопје можеш да штекнеш до 3 компјутери.
|
modem
|
switch
| | |
PC1 PC2 PC3