Bidikov
Server guru
- Член од
- 25 јануари 2005
- Мислења
- 2.680
- Поени од реакции
- 693
Значи програмскиот пакет (збирот од сите програми) се одобрува од СРД по доставување на документација за право на реемитување на наведените канали .... тргањето на некои канали кај нас е најчесто поради надворешни влијанија (последен пример е мислам со ПИНК) кој настанува кога правниот носитек на правата за реемитување го известува СРД кој пак на оние кои го имаат наведениот канал во програмскиот пакет им наложува да го тргнат/заменат со друг ...Хмм..Мислам дека додавање или бришење на програми од понуда е одлука на операторот,а Совет за радио дифузија е тој што треба да каже дали тој канал може да се емитува и слично.Не сум баш сигурен...Незнам стварно вака телевизијата е глупа,телевизорот со месеци не сум го вклучил:pos2: Откако ги тргнаа Discovery каналите веќе не се сеќавам кога телевизија сум седнал па да загледам нешто.Мислам дека Discovery каналите треба да ги вратат и да додадат барем неколку.Пример како BBC Entertainment,Euro News,Metropolis,History Channel и слично.Досега да имаше можност да се има телефон+интернет одамна ќе исфрлев кабловска ама неможе.А да заборавив да напоменам видов дека претплатата за кабловска е 350 во Скопје.Ако им е за тоа поскапување за 20-60 денари не е многу така да ако ја средатат понудата со новитети за повеќето би било прифатливо.Во Скопје нудат 65 канали во Штип 59.И ние сакаме повеќе канали :back:
Сепак за ова предлагам да отвориме башка дискусија во соодветниот форум каде би ја продолжиле дискусијата ..