Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Па, да, веројатно 6120/6122.. само на кои благодети мислиш? На сегашните модеми тек сега почнуваме да им искористуваме 1/3 од капацитетот :)
Па мислам на брзини од 440* мегабита :) Сакам и да знам дали ќе треба да се доплати за користење на DOCSIS, кои ќе бидат цените и слично? Bidikov ?

*Болдираново да не е грешка некоја Bidikov? 440 мегабита е многу...

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Па мислам на брзини од 440* мегабита :) Сакам и да знам дали ќе треба да се доплати за користење на DOCSIS, кои ќе бидат цените и слично? Bidikov ?

*Болдираново да не е грешка некоја Bidikov? 440 мегабита е многу...
Ај размисли малку, зарем вистина мислиш дека ќе ти ја пуштат таа брзина? Тоа е само максимална можна, тебе нема да ти направи никаква разлика.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ај размисли малку, зарем вистина мислиш дека ќе ти ја пуштат таа брзина? Тоа е само максимална можна, тебе нема да ти направи никаква разлика.
Абе јасно ми е мене тоа али самиот стандард EuroDOCSIS 3.0 е брз, па сакам да отворам дискусија која би била брзината што би ја добиле...односно Bidikov да ни каже :)

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Кај мене последниве денови брзината не е ок. На торенти максимум 300 KBps, ама најчесто просекот е околу 200 KBps. Многу често и варира, паѓа некогаш до 50 KBps па пак се наголемува, ама сепак е многу далеку од 4 Mbps, а камоли 8 Мbps.
Кај мене првите неколку денови од месецот брзината беше нестабилна, но сега е супер! Баш сношти симнував филм од аренабг со 450 KBps, но брзината на торентите зависи од самиот торент и од каде се симнува.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Абе јасно ми е мене тоа али самиот стандард EuroDOCSIS 3.0 е брз, па сакам да отворам дискусија која би била брзината што би ја добиле...односно Bidikov да ни каже :)
Па во првиот пост од странава имаш една табела со максималните можни брзини.

--- надополнето ---

Кај мене првите неколку денови од месецот брзината беше нестабилна, но сега е супер! Баш сношти симнував филм од аренабг со 450 KBps, но брзината на торентите зависи од самиот торент и од каде се симнува.
Кај мене беше добра брзината на торентите пред транзицијата, од zamunda и torrentleech со 470 КBps отприлика и беше стабилна. Сега постојано варира од 100-400 KBps, некогаш паѓа и до 20, некогаш скока и до 500, ама просекот е околу 100-200 KBps.
А има и кај мене пуштено 8 Mbps, ја постигнав таа брзина кога пробав да снимам нешто microsoft со DownThemAll, околу 1 MBps. Само тоа еднаш се случи, веројатно била растеретена мрежата во тој период.

Во кратки црти, после промените стабилноста и максималната брзина кај мене се полоши, ама ајде го зголемија лимитот на 50 GB, па не се жалам многу.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Па во првиот пост од странава имаш една табела со максималните можни брзини.

--- надополнето ---

Кај мене беше добра брзината на торентите пред транзицијата, од zamunda и torrentleech со 470 КBps отприлика и беше стабилна. Сега постојано варира од 100-400 KBps, некогаш паѓа и до 20, некогаш скока и до 500, ама просекот е околу 100-200 KBps.
А има и кај мене пуштено 8 Mbps, ја постигнав таа брзина кога пробав да снимам нешто microsoft со DownThemAll, околу 1 MBps. Само тоа еднаш се случи, веројатно била растеретена мрежата во тој период.
Контрадикторен си...Прво викаш дека нема шанси да ги добиеме максималните брзини, сеа ми викаш глеј го MAX-oт. Би требало ТК да си знаат колку ќе пуштат, ако ме разбираш :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Контрадикторен си...Прво викаш дека нема шанси да ги добиеме максималните брзини, сеа ми викаш глеј го MAX-oт. Би требало ТК да си знаат колку ќе пуштат, ако ме разбираш :)
Нешто не се разбираме изгледа :), ТК моментално пуштаат по 8 Mbps на приватни корисници. Дури и со EuroDOCSIS 2.0 можат да се постигнат брзини од преку 50 Mbps, ама што е тоа битно кога модемите ни се ограничени на помала брзина.

Е сега за бизнис корисници веројатно ќе има и побрзи пакети, моја претпоставка 10-20 Mbps, а ако имаш некои врски веројатно може и нешто повеќе :), ама сигурно нема да биде ни приближно до 440 Мbps.

Значи да разграничиме, можната максимална брзина која може да се постигне со различните стандарди е една работа, а на колку ќе ти го ограничат модемот е друга работа.

Член од
1 февруари 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
Дечки како стоите со латенција во игри? Последен пат кога проверив беше ужас, затоа и се откачив од ТК. Како е сега?
За играње не е сеуште, не е стабилен има околу 20~ jiter што не е за пофалба... а за торентот и мене ме заебава брзината варира ненормално од 50 до 450 а на моменти и 700 оди..

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
За стално ли ке останат 50гб ? :)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Не бе па и ти, ни пуштија да се порадуваме на кратко 2-3 месеци, па после ќе го вратат по старо, шо ти е..
Јас како што знам ќе остане на 50GB, нема да го вратат по старо.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
deneska netot e bull...

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Абе зошто не работи проверката на сообракај на сајтот на ТК?? или до мене е нешо? ко да е заглавен бројачот :D

Kajgana Shop

На врв Bottom