Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Miki1 the comic relief na podforum religija!
Ada, Corbadzi, so dolzna pocit, kako sega da ne si terame seir?
Ајде Лет3, не го дрви без потреба, оти преку к.. ми е и од тебе и од Гарфилд, кои иако добивте одговор, ја „затупивте„ темата во бесцелни дискусии. Од твојов последен пост, сега ти ја пренасочуваш ТВОЈАТА тема не од тоа кој бил 12-от Апостол, туку сега одеднаш ти стана многу битен муслиманскиот став дека Св. Ап. Павле проповедал нешто поинаку од Христа Бога.
Да,да...
Еве мене, на пример, „никад„ не би ми паднало на памет дека од 12-те израилеви племиња, саде еден јудеец бил именуван како „Кифа/Симон„, така?
МИки ... Кифа во превод значи карпа ... не е име а од бандата на Јешуе само еден го викале Карпа .
МИки ... значи прелистав преку 700 страни литература сношти на темата кој е кифа ... И вервај ме дека нема прв или втор еден е .
Лет3, ај сега, обиди се да ги направиш следниве математичките операции:извод, интеграл и диференцијал па „највероватно„, со таа виша математика, ќе ти успее (конечно!) да откриеш кој бил/е 12-от Апостол, иако прашањето веќе е одговорено.
Аманте луѓе Божји, еве јас, најголемата беда на форумов, немам поим ниту кој е Кифа, ниту кој е Петар, ниту кој е Павле, ниту знам да бројам, ама дајте одговорете му на чоеков:
Кој бил 12-от Апостол на кого му се јави Хритос кога воскресна?
Аманте, дајте помогајте за „случајов„...
Мене, ова, како христијанин аматер, ми се чини дека било жесток влог. Дабидеш апостол или да останеш, мање-више, ништо посебно во една вака голема работа.Каде, туго, wot, виде коцкање, како што ние го разбираме и кое се смета за порочно?
Ждрепка влечеле, не стаавле деца и жени ко влог.
У секој случај, никаков недоличен пример нема у посечениот дел.