Ел Класико : Барселона - Реал Мадрид 1:0

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување

Koнечен епилог од натпреварот

• Победа на Барселона

Гласови: 142 59,2%
  • Нерешено

Гласови: 25 10,4%
  • Победа на Реал Мадрид

Гласови: 73 30,4%

• Вкупно гласачи
    240
Статус
Затворена за нови мислења.
Даворче злато уште комплекси? Јеботе дај помина тоа, оваа сезона имате конкурентен тим пак ќе стигнете до полуфинале.:back:

Иначе и лани беше сосема истото класико на Камп Ноу. Реал не успеа да ги искористи шансите, и потоа стигна казната. Тоа е тоа, кој е психички спремен ќе победи, не е овде само фудбалот.

Абе Дудек го тешеше на Роналдо, го нема веќе Руни како рамо за плачење.

:pos2::pos2:

Аман со тоа конкретно и со тоа некористење шанси.

Прво, се глеа дека сте пазеле секој збор што го гукна овој од Алфа сераторот-коментатор, пошо со тоа конкретно ме окречавте со две раци вар. Реал конкретно се обиде да даде гол, ама Реал како Реал, пацери до крај! Роналдо и неговите другарчиња промашуваа чисти ситуации, дузина по ред.

Второ, што вие очекувате да користат шанси реалци кога посед на топкат а беше во моменти над 60% во корист на Барса. Реалци не стигнаа да ја допрат, а и со нивната самозаљубеност (леле колку сме убави и силни), немаат концентрација да завршат акција со гол!

Барса не одигра на ниво, ама си ја форсираше играта и успеа да ја наметне на шминкерите, и фала богу дека ќе тепаат.

Добро, ако сметаш дека силата е 6-2 среде Бернабеу, точно ја немаат. Ама дека имаат игра и тим што ќе го плескаат Реал, имаат. Па на толку пара и на толку играчи, да не се може топка да завртиш.... Џабе е.

И пак, не е работата до шансите, туку до посед на топка. Барса контролира игра, подава смирено, и го наметнува својот стил. Можеби не да даде 5 гола, ама таман како да победи. А Ибра е онака бољи играч од Роналдо, Хигуаин, Раул и слични фаци. Едноставно е ПОДОБАР, сакале или не.

И верувај, и среде Бернабеу ќе го папате од овој тим. Дополнително ќе се уигруваат, ќе се подготвуваат само за вашиот тим, специјално да ве издрват прописно среде Мадрид.

И навистина не знаете да губете, навистина сте плачковци.

Брат,ја сум за Челси..ако не примети досега.
Али Реал го поштуам и сакам одсекогаш..
Биди искрен.
Барселона играше подобро од Реал?

Даворче злато уште комплекси? Јеботе дај помина тоа, оваа сезона имате конкурентен тим пак ќе стигнете до полуфинале.:back:

Иначе и лани беше сосема истото класико на Камп Ноу. Реал не успеа да ги искористи шансите, и потоа стигна казната. Тоа е тоа, кој е психички спремен ќе победи, не е овде само фудбалот.

Ah ostaj go Davor ti....toj e traumatiziran...i site znaeme kakov kompleks ima...toj se vika....

ANDRES INIESTA!

Не би рекол. Лани Барса имаше безброј шанси кои не ги искористи, а Реал освен онаа на Дренте немаше ништо друго. Оваа година е далеку од тоа, Барса имаше 2-3 шанси, исто како и Реал, што според мене значи дека оваа година гледавме различно Класико.

Што збориш бе фљамур?
Озбилен си?
Ај види групите ЛШ да ги поминете и немај гајле..

Возбудлива утакмица,многу поинтересно беше одкако Барса доби црвен...се отвори играта,а тоа што го направи Ибра и се очекуваше,штета што Реал не постигна 1 гол ќе беше уште поинтересно,како и да е Барса докажа дека игра најдобар фудбал моментално,а вечерва блескаа Пујол и Меси,а и кака не изигра лошо!респект за меси,чудо од фудбалер е,мајстор!:vozbud:

Не би рекол. Лани Барса имаше безброј шанси кои не ги искористи, а Реал освен онаа на Дренте немаше ништо друго. Оваа година е далеку од тоа, Барса имаше 2-3 шанси, исто како и Реал, што според мене значи дека оваа година гледавме различно Класико.

Pa morase ova godina da bide malce potesno...i dvata kluba raspolagaat so odlicni igraci da ne recam najdobrite na svet se kaj nas i vas!

Без навреда и дисриспект до фановите на реал, ама како неутрален ќе пишам само дека, реал уште многу години треба да весла за да ја стигне барса...џабе 948372947294792734927 фунти...без срце игра...
секое добро...
Ајде пријателе, сеа ти фино лепо ти да ми објасниш како се игра од срце?
Ја незнам кога последен пат видов ваква борба од Реал, се заебаваа? Дрвеа кур цела утакмица и чекаа да поминат тие глупи 90 мин ? Или се бореа ко лавови за секоја топка напаѓаа создаваа шанси и све остало. чекам да ми одговориш !!!

Очекувано Барселона победи. Убав натпревар, се денес убаво, само моине слабо и послабо и најслабо.

Што збориш бе фљамур?
Озбилен си?
Ај види групите ЛШ да ги поминете и немај гајле..

Da be shkop!

Sigurno se molis da ne se padneme pak vo LS... :)

Nasata odbrana znacitelno e pocvrsta od erata na Rajkard...sega mnogu posigurni sme nazad...Pique prerasnuva vo golem fudbaler...

A Puyol...ne treba da se trosat zborovi...EL CAPITANO!:barca:

Брат,ја сум за Челси..ако не примети досега.
Али Реал го поштуам и сакам одсекогаш..
Биди искрен.
Барселона играше подобро од Реал?

Секако дека игра подобро од Реал. Самиот резултат кажува, самиот посед, пасовите, фактот дека играше без еден играч од средината и пак успева да игра свој стил.

Барса играат многу уникатен фудбал, за кој е потреба концентрација надчовечка за да се земе топка.

По се изгледа уште се палите на брзи контри и пробиви на Роналдо како ѓаволот да го гони. Џабе е тоа, со такво играње не се зема поен против Барса.

Јас го почитувам Реал како тим, но самата надменост на играчите, нивната летаргичност на терен и немотивираност ме иритираат. Дополнувајќи ги коментарите на некои форумџии, ептен газат по живец.

Инаку, секое добро, се надевам дека ја сфативте мојата поента.

наредниот пат барса мора да игра со 9 играчи затоа што реал не можеше да ја победе ни со 10:vozbud:

Што сакаше да кажеш со ова ? Дека барса е појака од реал, така ли?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom