Man-ce-ster
fanatic
- Член од
- 2 јануари 2009
- Мислења
- 1.524
- Поени од реакции
- 707
Do koga ke trae ovaa epidemija???? Prolet , leto ????
Ili do koa ke go prelezime site gripot??
Брат ова да не е од димните што бевме на утакмица со ренова,хехе се шалам ова станува сериозно со грипов секој ден умира некој мора да се затворат училиштата.Станува многу загрижувачки ова бе :nenene:
Како што ме стегаат градиве од време на време а и сум настинат само го чекам моментот да се најдам на последна страна на некој весник:uvo:
Мора да почне од 17 ти иначе вака ке има многу зртви,а тој министерот рекол дека уште нема доволно заразени за да се прекине насатавата богда чува он чека 1000 души да умрат па да ја прекине,после сакаш со вакви размислувања во Е.У.Џабе се надевате, едно сто пати повторија од министерство дека распустот нема да започне порано или пак да трае подолго.
Не е проблем само одењето во школо, што ако нема настава, да не ќе седите дома? Сигурно дека нема, туку повторно ќе се искача по дискотеки и кафичи каде што има дупло повеќе луѓе отколку во школо, затоа распустот нема логика.
Жалам, ама така е:nesum:
Е ова бог да чува, немало доволно заразени.Мора да почне од 17 ти иначе вака ке има многу зртви,а тој министерот рекол дека уште нема доволно заразени за да се прекине насатавата богда чува он чека 1000 души да умрат па да ја прекине,после сакаш со вакви размислувања во Е.У.
Значи пошо се инаетиме ај малку математика.Џабе се надевате, едно сто пати повторија од министерство дека распустот нема да започне порано или пак да трае подолго.
Не е проблем само одењето во школо, што ако нема настава, да не ќе седите дома? Сигурно дека нема, туку повторно ќе се искача по дискотеки и кафичи каде што има дупло повеќе луѓе отколку во школо, затоа распустот нема логика.
Жалам, ама така е:nesum:
Dobro prashanje iako tesko da se odredi. Denes cuv deka navodno vo Zapadna Evropa situacijata veke se "stabilizira" no vo Istocna Evropa tek e na podvig. Izlgeda deka site ke treba da go prelezime kako sto mi stoi rabotava ili da se vakcinirame. Koga ke se stopli vremeto ke nema tolku zaboleni no mislam deka sepak ke go ima.Do koga ke trae ovaa epidemija???? Prolet , leto ????
одма препишуваат. ни испитуваат ни ништо. Ми рекоја дека од битола немале специјални возила за да испратат брисеви во Скопје. Абе кадеееееее:nenene: прво ко разбрав дека тамифлу ми препишале ми се крена косата, ама кога ми објаснаа, се смирив малцеTi kazaa li so potocno imas ili nema vrska sekoj so e griposan odma mu prepisuvaat tamiflu?
Fala za informacijata. Znaci ne e loso da se ima edno pakovanje tamuflu vo gepek ne za drugo ako se pocustuva nastinka odma da se zeme edna doza.одма препишуваат. ни испитуваат ни ништо. Ми рекоја дека од битола немале специјални возила за да испратат брисеви во Скопје. Абе кадеееееее:nenene: прво ко разбрав дека тамифлу ми препишале ми се крена косата, ама кога ми објаснаа, се смирив малце
Fala za informacijata. Znaci ne e loso da se ima edno pakovanje tamuflu vo gepek ne za drugo ako se pocustuva nastinka odma da se zeme edna doza.
на сите ни даваа по 10 апчињаа, 5 дена по 2, едно на сабајле, едно на вечер...Незнам колку ова би одело така лесно, гепек дозирање. Тамифлуто се одредува според килажата, колку сум јас запознаена и дозата ја спремаат медицински лица кога има потреба.
Не е аналгин тоа па да ни дозволат залихи да се прават дома.