Смртни случаи од грипот А (Х1Н1) во Македонија

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Do koga ke trae ovaa epidemija???? Prolet , leto ????
Ili do koa ke go prelezime site gripot??

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Станува многу загрижувачки ова бе :nenene:
Како што ме стегаат градиве од време на време а и сум настинат само го чекам моментот да се најдам на последна страна на некој весник:uvo:
Брат ова да не е од димните што бевме на утакмица со ренова,хехе се шалам ова станува сериозно со грипов секој ден умира некој мора да се затворат училиштата.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Џабе се надевате, едно сто пати повторија од министерство дека распустот нема да започне порано или пак да трае подолго.
Не е проблем само одењето во школо, што ако нема настава, да не ќе седите дома? Сигурно дека нема, туку повторно ќе се искача по дискотеки и кафичи каде што има дупло повеќе луѓе отколку во школо, затоа распустот нема логика.
Жалам, ама така е:nesum:

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Џабе се надевате, едно сто пати повторија од министерство дека распустот нема да започне порано или пак да трае подолго.
Не е проблем само одењето во школо, што ако нема настава, да не ќе седите дома? Сигурно дека нема, туку повторно ќе се искача по дискотеки и кафичи каде што има дупло повеќе луѓе отколку во школо, затоа распустот нема логика.
Мора да почне од 17 ти иначе вака ке има многу зртви,а тој министерот рекол дека уште нема доволно заразени за да се прекине насатавата богда чува он чека 1000 души да умрат па да ја прекине,после сакаш со вакви размислувања во Е.У.:toe:

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Мора да почне од 17 ти иначе вака ке има многу зртви,а тој министерот рекол дека уште нема доволно заразени за да се прекине насатавата богда чува он чека 1000 души да умрат па да ја прекине,после сакаш со вакви размислувања во Е.У.:toe:
Е ова бог да чува, немало доволно заразени.
Онака само за според во Германија од 80 милиони народ има околу 100 жртви од грипот, а кај нас 12.

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Чекајте бре вие рано е за распуст кога ке умрат 2-3000 тогаш може...лугетро се разболуват со се појак интензитет а ониладат се пу да ви ебам и држава и све

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Значи пошо се инаетиме ај малку математика.

Колку дена одиме на школо?
5 во кафич од друга страна 2(за викенд)
Колку време седиме таму?
во кафич 2 до 3часа,во школо 7.
Колку луѓе има.
Во кафич има 100 до 200 луѓе,освен дискотеките ама тие на прсти се бројат,од друга страна и во помаливе градови нема школо со помалце од 1000 ученици.

Значи не велиме дека ако има распуст скроз ќе го снема грипот,ама бројот на заболувања ќе се намали-многу!
Е сега во врска со тоа дека нема да се случи распуст за тоа се согласувам,на никој не му е гајле или не знаат како да се понашаат во вакви ситуации некое од овие две потполно ирелевантно за нас.
И да-не ми е гајле ако треба и во јули ќе одам на школо само нека ја стават под контрола епидемијава додека можат!

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Do koga ke trae ovaa epidemija???? Prolet , leto ????
Ili do koa ke go prelezime site gripot??
Dobro prashanje iako tesko da se odredi. Denes cuv deka navodno vo Zapadna Evropa situacijata veke se "stabilizira" no vo Istocna Evropa tek e na podvig. Izlgeda deka site ke treba da go prelezime kako sto mi stoi rabotava ili da se vakcinirame. Koga ke se stopli vremeto ke nema tolku zaboleni no mislam deka sepak ke go ima.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
Ti kazaa li so potocno imas ili nema vrska sekoj so e griposan odma mu prepisuvaat tamiflu?
одма препишуваат. ни испитуваат ни ништо. Ми рекоја дека од битола немале специјални возила за да испратат брисеви во Скопје. Абе кадеееееее:nenene: прво ко разбрав дека тамифлу ми препишале ми се крена косата, ама кога ми објаснаа, се смирив малце :)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Брисеви земаат само во Скопје и тоа кога си веќе со тешка клиничка слика, не кога ти сакаш или матичниот лекар од друг град туку кога ќе најдеш расположен инфектолог во државна.

Тамифлу даваат и кога си само со симптоми, во малку потешка состојба зошто несмеат да ги чекаат резултатите па да реагираат. Резултатите од брисот знаат да потрајат и до 7 дена, а тоа е многу чекање да се реагира со терапија за некој кој е позитивен на свински грип.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
одма препишуваат. ни испитуваат ни ништо. Ми рекоја дека од битола немале специјални возила за да испратат брисеви во Скопје. Абе кадеееееее:nenene: прво ко разбрав дека тамифлу ми препишале ми се крена косата, ама кога ми објаснаа, се смирив малце :)
Fala za informacijata. Znaci ne e loso da se ima edno pakovanje tamuflu vo gepek ne za drugo ako se pocustuva nastinka odma da se zeme edna doza.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Fala za informacijata. Znaci ne e loso da se ima edno pakovanje tamuflu vo gepek ne za drugo ako se pocustuva nastinka odma da se zeme edna doza.

Незнам колку ова би одело така лесно, гепек дозирање. Тамифлуто се одредува според килажата, колку сум јас запознаена и дозата ја спремаат медицински лица кога има потреба.

Не е аналгин тоа па да ни дозволат залихи да се прават дома.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
Незнам колку ова би одело така лесно, гепек дозирање. Тамифлуто се одредува според килажата, колку сум јас запознаена и дозата ја спремаат медицински лица кога има потреба.

Не е аналгин тоа па да ни дозволат залихи да се прават дома.
на сите ни даваа по 10 апчињаа, 5 дена по 2, едно на сабајле, едно на вечер...

Б

Бат Елохим

Гостин
па затоа после луѓето умираат од компликации...:toe:
и мислам ... не слушнавте дека и 2 родилки умреа за една недела??? катастрофа...
со пневмонии ни испитување ни бутур бап тамифлу.... а ако немаш ништо или имаш црвено грло - антибиотик. секоја ни чест на лекарите...

Kajgana Shop

На врв Bottom