Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Ima i tuka podrzuvaci na likot i delatana Mladic i Karadzic.
Има и во гејлада подржувачи на истите тие што ги ништеа нивните „предци“...

... поентата ми е дека твојот „со-народник“ или „со-мисленик“ (како и да сте поврзани) плива на суво со тоа што го кажува. Биди добар „со-whatever“ и кажи му да не се бламира.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Vajnosta ja pridavate vie ,ne nie.. faktot sto so vsi4ki sili se machite da izkarate Bulgaria kako nekakuv demon na zloto govori sam za sebe si..
javno bulgarite sa vi najgolemia nepriatel ta najmnogo plukate poniv .
Ikoga se sloji nekoa slika ili polojtelen material-oni vednaga se brshat.
Ne e vajna vistinata-vajno e makedoncite da mislat sto vo Bulgaria e zigania,mizeria i se krade ot sutrin do ve4er:pipi::smir:
za mene site ste isto g.vno...iskreno me zabole za bolvarite,srbezite i gejcite,sedite si na strana ,jas se kladam ni eden Makedonec nema ni da ve spomne no vas ve cesa supceto ....epa tuka sme da ve pocesame:sekss:

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Koj na tera da go priznajme kosovo ka znajme uti i nie vo drzaavta go imme kosovo poleka po poleka rabotte sa otpletkavat na balkanut nisto cudno sega i zapadna makedonija da sa otcepe sogledano spored izjavte i barajnta na ljockite letto brkaa federacija sega ti izjaavat uti albancite kje flezat vo eu i nato bez makedonija cuknajte tie tikvite malko !

A inace nekoi smesni raboti so gi procitah na pravta strana kao demek nie kje im majme veto na srbija daj bidejte malko porealni i ne melejte prazna slama uti srbija i site zemji od regionut so isklucok na albanija se nogo ponapred od nas samo ka kji vidis oti vo Srbija prosecna plata e 400 evrotinki a makedonceto rmbe za 150-200 evrotinki se ti e jasno i se mi e strah da ne bide kuti na cacko daj da skoknum do Nis da si zavrsum nekoja rabota dodeka i za srbija ne ni trebat vizi.
А пред признавањето на Косово???

Или сега че се прајме на будали дека се започна со тоа ебано Косово!

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Ке обjасниш ли за што се работи?
Сакаат да присвојат се што е македонско: историја,култура,црква,народ,име,јазик.:toe::toe:

И после речи дека не сте мизерија......со дошол во Скопје а се возиш во јавен превоз...:pos2::pos2::pos2:

Замени го зборот..заедно.... со зборот..паралелно....
ООо бе они најдоа да зборат до пред 10 години за вас бевме измислени.Среќа што ЕУ и НАТО не уништија со 2001 и политичари што имаме лопови инаку уште ке бевме пред вас :tapp::tapp::tapp:

?

..........

Гостин
Koj na tera da go priznajme kosovo ka znajme uti i nie vo drzaavta go imme kosovo poleka po poleka rabotte sa otpletkavat na balkanut nisto cudno sega i zapadna makedonija da sa otcepe sogledano spored izjavte i barajnta na ljockite letto brkaa federacija sega ti izjaavat uti albancite kje flezat vo eu i nato bez makedonija cuknajte tie tikvite malko !

A inace nekoi smesni raboti so gi procitah na pravta strana kao demek nie kje im majme veto na srbija daj bidejte malko porealni i ne melejte prazna slama uti srbija i site zemji od regionut so isklucok na albanija se nogo ponapred od nas samo ka kji vidis oti vo Srbija prosecna plata e 400 evrotinki a makedonceto rmbe za 150-200 evrotinki se ti e jasno i se mi e strah da ne bide kuti na cacko daj da skoknum do Nis da si zavrsum nekoja rabota dodeka i za srbija ne ni trebat vizi.
Плачко Косово беше покраина во склоп на Србија со повеке од 90% албанско население.......:toe:

Ако ти е па толку убаво во србија оди живеј таму .....нема на никој македонец да му недостига уште една продадена и задоена душа по турбофолк и црвена звезда ако снема во македонија....ај гитла..

Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
Âbe torko uti sum nadvor od makedonija gi donesuvam ovie zaklucoci. Inace dodeka tatkomu na ovoj premierov na gaylada skrisno go molese cickoto cobe da ne ne priznava pod ustavno ime utredenta sepak ne priznaa pod MAKEDONIJA.I ako znaes makedonija najgolem trgovski i ekonomski partner i e republika Srbija i zato ne melete bidejki ako se rasturat ovie odnosi kade kje odat makedonskite proizvodi i kako kje opstane i onaka slaboto mak stopanstvo moze so pobratimite albanci sto sakaat da si ja zemat zapadna makedonija a ti mocko sigurno si skopski bujlas bidejki vie najnogo skokate protiv grcija a sekoj vikend ste vo solun na soping im go lizete na gjupcite a nemate pojma ako gaylada gi zatvori granicite od sto kje jadi leb juzna makedonija nemate pojma oti juzna makedonija zavisi od gaycite, ama za vas e lesno spiete na drzavni jasli i kur (so izvinenije) ve boli za drugite gragani. Pozdrav

задоена душа по црвена звезда
A da kako sto ti imas pravo da navivas za stranski klubovi kako Mancester, Celzi Barselona, Real, Inter, Milan, Arsenal i red drugi mojot izbor e Balkanski tim so tradicija zarem e greska ili zlo da se naviva za balkanski tim potocno tim od sosedna zemja ili vo svetot postojat samo evropskite ?

Плачко Косово беше покраина во склоп на Србија со повеке од 90% албанско население.......:toe:
A utre ili zadutre kje go velis li istoto koga zapadna makedonija kje se otcepi od MAKEDONIJA kje velis li deka toa bila Pokraina so 90 % albansko naselenie i deka ima pravo da se otcepi i da formira svoja drzava ili kje te boli i kje velis ne e pravedno sto svetot gi priznava a dobro znaes deka taa teritorija ti e i istorisko i religiozno vazna ?

?

..........

Гостин
Според ова што си го изнапишал значи треба да се предадеме така......

Секоја држава зависи од трговска соработка со друга држава тоа е нормална работа и се случува низ цел свет ...па и грција зависи од македонските туристи и србија зависи од дел од македонски производи...

но како што гледам тебе повеке те боли за србија од колку за Македонија така да излишно е да ти објаснувам како стојат некој работи....
а ти самиот немаш ни чуство за национална припадност во конфузија си не знаеш ни самиот кој си што си и каде припагаш....

п.с ....јас навивам за Барселона која е светлосни години посупериорна од ебаната црвена звезда што игра таму во некоја Ш лига:pos2:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.809
Поени од реакции
12.298
A utre ili zadutre kje go velis li istoto koga zapadna makedonija kje se otcepi
Што македонци ќе бевте бре, се изнаситивте со отцепување и парчосување на Македонија. Аман најдете друг пример, овој више е преку онакво.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Што македонци ќе бевте бре, се изнаситивте со отцепување и парчосување на Македонија. Аман најдете друг пример, овој више е преку онакво.
Од Македонија веќе се отцепени делови од пред 100 години и некој го поддржал и признал како дел од територија на нашиот окупатор тоа одамна и сеуште го поддржува.

Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
па и грција зависи од македонските туристи
Hihi drugarce tuka si malku greska, Vo grcija ima turisti od cela evropa najmnogu Poljaci, Ungarci, posle ima isto taka mnogu od Ceska Srbija Germanij vo posledno vreme i Francuzi koi poveketo vleguvaat preku Italija takada grckiot turizam ne e zavisen od Makedonija so ovaa ne sakam da kazam deka makedonskite turisti ne odat na odmor vo grcija tuka ne se tolku brojni kolku sto se ovie drugive inace sto se odnesuva do mene jas posledno kade bi odel na odmor bi bila grcija. Ova ti go velam bidejki ziveev vo pogranicen region teos blizu Granicniot premin bogorodica.

а ти самиот немаш ни чуство за национална припадност во конфузија си не знаеш ни самиот кој си што си и каде припагаш....
Inaku jas znam kade pripagam i nikogas ne sum se sramel od toa sto sum koj sum od kade sum i sto imam kade i da me prasale od kade sum sekogas gordo odgovaram od MAKEDONIJA i deka sum MAKEDONEC samo sto razlikata e deka jas ne gledam slepo i ne sum voden kako ovca od strana na vlasta.

Drugarce toa ti e najsvez primer koa kje poglednes sto baraa nasite "POBRATIMI" albancite niti sum za parcejne na makedonija nitu podrzuvam takvo.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Ќе го смени името ко ќе ги бербатосваш гаќите дури спиеш.

Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
јас навивам за Барселона која е светлосни години посупериорна од ебаната црвена звезда што игра таму во некоја Ш лига:pos2:
Za tvoja informacija Zvezda gi rasturase site ekipi od balkanot a i e sampion na evropa i svetot vo 1991 ovaa sezona e prva vo esenskiot sampionat takada ne e tolku ebana kako sto mislis ti a sigurno i tatkoti navival za nea. i btw sekoj si ima pravo na izbor .

Ќе го смени името ко ќе ги бербатосваш гаќите дури спиеш.
Mene taka mi mirisa drugarce a referendumot sto se sprema se sprema za podocna vinata da ja prefrli na narodot za na nego cist da mu bide obrazot tuka ako ne bese grujo kje bese nekoj drug bidejki makedonskata politicka elita ne e silna da snosi odgovornost za nesto tuku sekogas vinata ja prefrla na drug.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
eeee edno vreme dedo mi parce praese, po 5 zeni na den .... ama sega go nema poveke,
a za drugiot del do referendum tesko deka ke dojde, licno ne veruvam

Kajgana Shop

На врв Bottom