Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Ние сме милион пати поблиску од вас до НАТО и ЕУ, повеќе реформи а убавината на Белград и НовиСад осликува само тоа дека во Југославија само таму се вложуваше. Ама шо се секираш, живеј со мислата Србија до пацифика.
Подобри сте во тоа што повеќе ве ебаваат бриселците.

п.с. Србија не ни сака да влезе во нато и за разлика од македонија таа се бори за своето.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Србија има разбирање за ставот на Грција по прашањето за името на државата чиј главен град е Скопје
Оваа тралалајка од министер не знае што збори.....

Уште утре ќе испрати некој службен допис до нашата влада на кој на чело ќе стои ..

До владата на Република Македонија...:vozbud:

Толку од нивната подршка на Грција:pos2::pos2:

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Од сабајле кога ја прочитав информација тука на Кајгана, па се до сега се нерввирам. Не ме нервира толку ова зошто стварно не треба ништо да ме изненади од Србија туку од србомаништава што шетаа по нашава света земја и што јада г...а за Македонија. Погодете од три пати што велат србоманите кога ќе им кажеш - Абе Србија ја поддржува Грција и мислат дека тоа што они го прават е разумно. Велат - Арно ни се прае. Добро бе јас стварно не можам никако да сватам - како бре не ви е срам, КАКО?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Е ај сега.......кој став го застапува србија.......абе раштимани се...

"Подржавамо уставно име Македоније"
19. новембар 2009. | 20:40 | Извор: Бета
Београд -- Србија је признала Македонију под њеним уставним именом и тај став се неће променити, рекао је Борис Тадић након разговора са македонским предеседником.

У заједничком саопштењу предесника Македоније и Србије, Ђорђа Иванова и Бориса Тадића наводи се да су председници поновили међусобну подршку за европске интеграције и иницијативу Грчке да све земље западног Балкана постану пуноправне чланице ЕУ 2014. године. Тадић је навео да је Србија признала Македонију под њеним уставим именом и то се неће променити.

Председник Тадић је поздравио присуство државних и црквених званичника Македоније на сахрани српског патријарха Павла.

Председници су охрабрили наставак црквеног дијалога у циљу решавања отворених питања што је од великог значаја за даље унапређење традиционално блиских односа два народа.

На састанку је констатовано неслагање око питања статуса Косова.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Подобри сте во тоа што повеќе ве ебаваат бриселците.

п.с. Србија не ни сака да влезе во нато и за разлика од македонија таа се бори за своето.
Да да, Србија не сака да влезе во НАТО бидејќи НАТО влезе во Србија уште кога ја бомбардираа :pos::pos::pos::pos:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.488
која влашка чета бе цинцар ??? доста пробуваш да омаловажиш народ и земја од која лебот го вадиш...

слушне ме штерјо... да славиш дигање на востание и ден на пораз се две различни работи.....

и цинцар уште една работа, МАКЕДОНЕЦ, ке бидеш кога ке бидеш во наша положба и ке издржиш..антички или не тоа ти нема никогаш ни да знаеш ни да биднеш...
Не сум ни Влав, не се нервирај и не дели етикети. Питу Гули е влашко име, и се кладам дека во неговата чета имало повеке Власи него Македонци. Никаде, ако ги прочиташ мојте постови нема да најдеш омаловажување за Илинденците, напротив, али ако некој се вреѓа од истината за подоцнежната и понова Македонска историја јас не можам тука ништо да направам, не можам да лажам.

Иако не е во ред да се ситиме на туѓата несреќа, неможам да прогледам низ прсти кога гледам ваква “самокритичност“, кога се работи за нашата историја.

Не очекував нешто вакво од тебе, никогаш не сум сакал да си контрираме меѓусебно, меѓутоа чинам возрасен си и знаеш што пишуваш, макар било тоа последица на провокација. Немаш оправдување за потценување, особено кога тоа е неосновано.

Воопшто не ме интересира Косовската битка и што славеле Србите, меѓутоа да речеш дека Илинденското востание со кое е прогласена првата Македонска Народна Република требало да се гледа како пораз е срамота.

Ние го славиме денот на почетокот на востанието, а не денот на неговото задушување!

Општа пропорција на противничките сили што се бореле е: 1 востаник против 15 Турци, а особено во Кичевската околија, 1:25, во Охридската 1:22, во Битолската 1:15, во Леринската 1:13, во Костурската 1:7.

Или во бројки приближно, 20.000 востаници против 300.000 турски аскер+платеници!
Јас никаде во моите постови не кажав ништо лажно или грешно. Ако сум кажал, посочи ми ја лагата или грешката и ке се поправам и извинам.

Се слагам со славењето на востанието како израз на желбата за самостојност на Македонскиот народ, али во Крушево барем пола од востаниците биле Власи и тоа е факт.

Јас востанието иако како што кажав го почитувам како СИМБОЛ, морам да кажам дека е неуспешно не затоа што е угушено или што кратко траело, туку затоа што од слаба организација не се дигнала цела Македонија туку еден мал дел (свака част за бројките на востаниците ако се точни, и те молам пиши каде ги најде за да прочитам повеке, зошто стварно ме интересира, не се зезам) а остатокот чекал да види што ке се случи.

Јас еве освен што сум наречен Србин со мал полов орган од еден форумџија, сега сум и цинцар, само затоа што ја кажав вистината? Дали подобро е вака: „Срби педери не мрзат маму им!!!!“ сега Македонец сум?

Во секој политика а посебно во меѓународната НЕМА ПРИЈАТЕЛИ И НЕМА НЕПРИЈАТЕЛИ, ИМА САМО ИНТЕРЕСИ. Во наш интерес беше да го признаеме Косово (ваљда, се надевам нема да ни се врати на ист начин па еден ден некој да признава независен Тетовско - Гостиварски регион) а нив во интерес им е да им се умилкуваат на Гејците заради каква таква подршка).

Кога нашиов народ напатен ке го свати ова и ке прекине на власт да става ретардирани, неизживеани, исфрустрирани лопови (зборам за сите овци, и за СДСМовците и за ВМРОвците) можеби ке можеме да почнеме да не се нервираме за небитни работи и ке почнеме да работиме на вистинските проблеми.

Мир.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
За да не отварам нова тема ќе се надоврзам на оваа. Пред само 24 часа Јеремиќ изјави дека Србија ја подржува Грција во спорот со името, а денеска Тадиќ изјавува дека Србија ја признава Македонија под уставното име. Српска работа!

20.11.2009 09:11

Борис Тадиќ

Србија ја призна Македонија под нејзиното уставно име и тој став нема да се промени, изјави српскиот претседател Борис Тадиќ по вчерашната средба со нашиот претседател Ѓорге Иванов во Белград.

Двајцата претседатели во заедничко соопштение ја повториле меѓусебната поддршка за европските интеграции и ја поддржале грчката иницијатива сите земји од западен Балкан да станат членки на Европската унија во 2014 година.

Иванов и Тадиќ го охрабриле црковниот дијалог меѓу Српската и Македонската црква, со цел решавање на ова отворено прашање.

Претседателите на Србија и Македонија го констатирале и различниот став по прашањето на независноста на Косово, но и заедничкиот интерес за стабилноста на регионот.

Да да, Србија не сака да влезе во НАТО бидејќи НАТО влезе во Србија уште кога ја бомбардираа :pos::pos::pos::pos:
:vozbud::pos2::pos2::pos2::pos2:
Така си е, имаш поенче за оваа реченица!

Член од
15 октомври 2009
Мислења
249
Поени од реакции
16
заради тоа што Македонија го подржа Косово... затоа србија( со мали букви !! ) ... затоа е на страна на грција ( со мали букви и ова !!! )

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
хахахах смешно :tapp:

п.с. Уште не ми пишавте што е подобро во македонија од србија.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
хахахах смешно :tapp:

п.с. Уште не ми пишавте што е подобро во македонија од србија.
Што е подобро?
Србите се многу горд народ и секогаш губат од својот инает а немој некој да ми кажува дека не сакаат да влезат во НАТО, тоа се само приказни за мали деца!
Ако е во Србија толку подобро зошто не одите таму да живеете, зошто го дишете Македонскиот воздух?

O

Out Boy

Гостин
А ние што чекаме да кажат српските власти? Благодариме што го признавте Косово, ве поддржуваме за името?

Ха! Лудило.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
А ние што чекаме да кажат српските власти? Благодариме што го признавте Косово, ве поддржуваме за името?

Ха! Лудило.
А дали ние треба да им заблагодариме што го убија министерот за внатрешни работи Јордан Мијалков?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Тоа и беше поентата на западот, Балканот да го разбијат на мали државички кои ќе се мразат една со друга се до нивното дефинитивно исчезнување.

Замисли Хрват и Србин најголеми непријатели, зошто ?
Затоа што Хрватот по сила на приликите примил католичка вера.
Па они постојано имаат граѓанска војна а не меѓунационална.

Македонец и Бугарин.
Едниот си останал на традициите и името овој вториот ги има истите традиции само земал име од таа страна на црното море и ако може очи ќе си копаат 24 часа на ден.

А кој напредува на Балканот ?
Албанците, Грците и Турците ?
Зошто ?
Многу голем филозоф треба да си за да дадеш одговор на ова прашање.
:tapp::tapp::tapp: Во право бил Шешељ бе.Покатоличен србин открив дека сум:tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom