Modern Warfare 2 Multiplayer Guide

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Каде да ги најдам новиве мапи, пошо ерори ми се дешаваат?
Шо да праам? Гледам исто други се жалеле на истово, па дали го решиле проблемот?

И дали ако си го сменам Никој со тоа шо е alterIWnet_configure, ќе ми се изгуби левелот или нема врска тоа?

muzata

Gunner
Член од
22 декември 2009
Мислења
81
Поени од реакции
3
Конечно искочи мултиплеер кракот, и можеме да играме онлајн!
Само следете ги инструкциите, и за неколку минути веќе ќе можете да влезете во игра! Да започнеме ..

1. Инструкции за инсталирање на кракот:
1) Симнете ги потребните фајлови, тука.

мене не ми ја отвара страницата - problem loading page.
некако ако можи да го добијам линкот :D

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Како што веќе знаете, играта е емулирана, т.е. кракната и може да се игра без никакви проблеми, на интернет. Единствен проблем е тоа што сме кнап со играчи, па знае да се случи и воопшто да нема играчи, само по 6-7 во еден gamemode. Сепак, ретко се дешава ова. Емулаторот е направен да не ги меша играчите со оригинална игра и оние што играат преку AlterIWnet, и затоа се дешава ова со играчиве. Али со тек на време ќе се врати. Сега, незнам колкава ќе е заинтересираноста, но, можам лесно да исконтактирам со администраторот на сајтот (бидејќи и јас сум дел од AlterIWnet тимот, поточно во одделот за техничка поддршка), да отвориме и наш, македонски, регионален форум на сајтот. За да се оформи ваков форум потребни се 10 играчи. Доколку се оствари ова, ќе треба некој друг да застане на модераторското место бидејќи јас сум веќе во одделот за техничка поддршка.

Ќе ставам неколку брзи линкови за полесно да се снаоѓате.

- Линк до форумот;
- Како комплетно да ја инсталирате играта заедно со емулаторот;
- За оние со брз интернет, Како да бидете добар хост;
- Команди за внесување во конзола;

За да го промените името, отворете го alterIWnet_configure.ехе и тука впишете си го никот.

Единствен проблем претставува тоа што има многу хакери, скоро во секоја игра можат да се најдат. Многу е иритирачки, неможе да се игра. Нас ни е кажано да пробуваме да ѓи фаќаме, со тоа што им ја дознаваме IP адресата и никот, и потоа ги банираме, но доколку не сум хост ова претставува проблем бидејќи нема начин како да се дознае IP адресата на играчот.
За да го искорениме ова, моментално работиме на нов release (нов пач) кој ќе содржи friend-invite систем, Anti-cheat систем (тука е крајот на сите хакери), и In-game console. Прилично интересни содржини со кои, се надеваме, ќе има многу повеќе играчи. Ќе излезе за некоја недела, поточно крајот на Јуни.

Едит: На форумот може да се најде торент од целосно инсталирана игра, подесена, ready-to-play, без singleplayer. Само симињаш и играш. Торентот е околу 6GB а може да се најде во "Downloads" подфорумот. И, бидејќи погоре некој праша дали се губат левелите ако го смениш името од alterIWnet_configure.ехе програмчето, потврдувам дека статистиката останува иста, не се губи ништо.
Исто така, за играње не ви е потребен Steam, само ја упалувате играта од iw4mp.exe и играте.

Од мене толку сега за сега, ако имате било каков проблем, не отварајте тема на форумот, прашајте ме мене, ќе пробам да ви помогнам. Поздрав.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Конечно направив видео од игрицава, некој tactical knife montage со малце користење на Р90 :)
Ќе ставам линк од видеото, па можете да ѕирнете :)

Поздрав :)

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Фициани дај бе што праат хостовите, ќе направам една nuke и веднеш ме какаат. 4 пати денес ми направија така. Затоа најубаво e на ПС3 , неможат да те кикнуваат :)

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Некој спомна бесплатен Steam...па има бесплатен или ? На alter.net не е баш бесплатен.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Фициани дај бе што праат хостовите, ќе направам една nuke и веднеш ме какаат. 4 пати денес ми направија така. Затоа најубаво e на ПС3 , неможат да те кикнуваат :)
Многу јак си бил... или преку care package? Како и да е, на оригиналната нема конзола неможи да кикниваат таму.

Некој спомна бесплатен Steam...па има бесплатен или ? На alter.net не е баш бесплатен.
Кога имаше бесплатен викенд можеше играта да се симни и да игра на легитимен начин бесплатно 4 дена. Ако ја сакаш сега...... торент. а Можиш и да го почекаш следниот бесплатен викенд кој претпоставувам ќе го пуштат со Resurgance DLC кој излегува на 6ти јули. Значи или овај или следниот викенд можеби ќе бидат бесплатни.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
5 часа се обидувам да ја направам , стегнувам на COD multiplaeyr и ми даva ерор и вели : Steam must be running to play this game....
Одам во Steam има Add game што да ставам ? Отидов во program files , па во CODMW2 ја штиклирав iw4mp и add game и потоа не знам...Оххххх

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Многу јак си бил... или преку care package? Како и да е, на оригиналната нема конзола неможи да кикниваат таму.

Кога имаше бесплатен викенд можеше играта да се симни и да игра на легитимен начин бесплатно 4 дена. Ако ја сакаш сега...... торент. а Можиш и да го почекаш следниот бесплатен викенд кој претпоставувам ќе го пуштат со Resurgance DLC кој излегува на 6ти јули. Значи или овај или следниот викенд можеби ќе бидат бесплатни.
Како може на care package nuke да ти се падне ??? :S Имам искуство на PS3 сум 10th prestige .... :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Како може на care package nuke да ти се падне ???
Ете може. Еднаш мене ми се падна така и два пати имам јадено така (батката немаше ни 25 а пушти нуклеарка).
Имам искуство на PS3 сум 10th prestige .... :)
Ај кога ќе направат приватни на пиратскава ќе се провериме. Си ги начекал нубови некои таму, пц и пс3 не е исто.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
5 часа се обидувам да ја направам , стегнувам на COD multiplaeyr и ми даva ерор и вели : Steam must be running to play this game....
Одам во Steam има Add game што да ставам ? Отидов во program files , па во CODMW2 ја штиклирав iw4mp и add game и потоа не знам...Оххххх
А кој ти рече дека треба Steam да се има за да се игра играта? Погоре во постот што го пишав имам ставено линкови за брза навигација и снаоѓање. Таму можеш да видиш како комплетно да ја инсталираш играта со емулаторот. Имаш и ready-to-play торент, само мултиплеер, све подесено и спремно за играње.

Има дури излезено модови за играва како Promod, iSnipe..

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Имаш и ready-to-play торент, само мултиплеер, све подесено и спремно за играње.
.
Го download , extract му направив , ставив ник на Altarnet configure... , и ми дава ерор вели :

System.IQ.FileNotFoundException:Could not find file 'main\iw_22.iwd'.d
File name: 'main\iw_22.iwd' at System.IQ._Error.WinIOError(Int32errorCode,String mybeFullPath) at System,IO.FileInfo.get_Lenght() at VerifyMW()

Kajgana Shop

На врв Bottom