Modern Warfare 2 Multiplayer Guide

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Не работи баш беспрекорно, знае да се сруши или да те исфрли од лоби ама не е проблем. Пак ќе пуштиш и ќе влезиш во игра. И плус ова е бета верзија на кракот.

Иначе не е P2P систем оти тоа е неизводливо од две причини:
-Кракерот неможе тоа никако да го направи, тоа може само тој што ја прави играта.
-p2p за фпс игра е смрт. Пинг ќе има 1,5 секунда.

Ете пред малце влегов на една партија и сите имаа висок пинг (една цртичка) само хостот имаше 4. За среќа вака само еднаш ми се случи досега.
Прочитав на форумот во FAQ.

Since this is a Peer-to-peer (p2p) game, which means every player is a host. If either you or the selected host did not extract his files properly, for instance if he placed the "From-New" files on an old installation, you will get this error. The only way to fix it is for everyone to use the exact same files.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Батали што пишува, неможи едноставно...
Ако беше п2п немаше да се случи она шо ми се случи, еден со нормален пинг сите други со висок.

.....
Абе сега го прочитав она подобро. тоа п2п се мисли дека не е со посветени туку дека е вака со автоматско најдување на хостот. После види шо пишува, „If either you or the selected host did not extract“.

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Дечки, ја направив и јас играта, само не ја играм преку стеам.

Само ги копирате фајловите, и пуштате преку iw4mp.exe :smir:

Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
Кога ќе пробам да влезам ме исфрла и пишува Main/iw_22.iwd is different from the server. Да не треба некој пач да инсталирам ?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Кога ќе пробам да влезам ме исфрла и пишува Main/iw_22.iwd is different from the server. Да не треба некој пач да инсталирам ?
Ако го имаш 195 пачот, ондак треба да го инсталираш MW2Client-from-new.7z. Не верувам дека го имаш 195, пошто е прилично нов. Ако имаш свежа инсталација на играта, т.е. постар пач треба да го инсталираш MW2Client-from-old.7z кој автоматски ке те апдејтува до 195. После инсталирај ги мапите и кракот, и играј.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Иам проблем.Новите мапи:Storm,(таа со снегот),Overgrown,Crash ми ги пушта а на таа што е Bailout нејќе и нејќе само некој еррор мава :(.Пробав тоа со мапите се да реинсталирам и пак ми праи?Чаре :\?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Иам проблем.Новите мапи:Storm,(таа со снегот),Overgrown,Crash ми ги пушта а на таа што е Bailout нејќе и нејќе само некој еррор мава :(.Пробав тоа со мапите се да реинсталирам и пак ми праи?Чаре :\?
Ти крашува играта? Или само ерор? Јас пробав во Private match да ги стартувам мапите и се беше во ред, али не сум ги пробал online.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Играта се руши на мапата Crash. :icon_lol: Еве пред малце и мене ми се сруши.

Изгледа се руши на сите овие додатните од ДЛЦ што се. Треба Бас да го поправи кракот.

Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
Ако го имаш 195 пачот, ондак треба да го инсталираш MW2Client-from-new.7z. Не верувам дека го имаш 195, пошто е прилично нов. Ако имаш свежа инсталација на играта, т.е. постар пач треба да го инсталираш MW2Client-from-old.7z кој автоматски ке те апдејтува до 195. После инсталирај ги мапите и кракот, и играј.
Аj ако можеш прати ми го по ПП пачот

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Мене престана да ми работи, значи нормално идам find game и си врти низ пинговите без да го покаже тоа горе trying to find game 0/0(или кој било друг број од десно).Наместо тоа иам Trying to find other 7 playerѕ или како и да беше, ќе стигне до 150мс и после не мрда.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Нова верзија на кракот излезе затоа. Сите симнете ја новата.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Линк на пп. TPB не работи кај мене.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Еве и линк од нивниот форум каде што можете да најдете инструкции за тоа како да го средите мултиплеерот, а и многу други информации.
Не работи овој линк веќе, има НОВ. Патем, искочена е 1.3.37 верзијата, update-увајте за да можете да играте.

Член од
20 мај 2008
Мислења
357
Поени од реакции
99
Ја го немам средено уште мултиплеерот не можам да го најдам кракот а тој линк на првата страна не работи ако може некој да ми даде линк за симнување .... фала однапред

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
престана нешто да ми бара плеери?некој сличен проблем?излегол нов крак?нека пише некој

Kajgana Shop

На врв Bottom