Ова е грешка која јас многу често ја правам во врските. Едноставно не се карам... Имам ваљда некоја фобија дека ако повишам тон или ако се срчкам дека ќе ми раскине и едноставно многу работи ги чувам во себе и кријам дека ми е тешко заради некоја постапка, само за да не се навреди или било што... И тоа дефинитивно ми била најголемата грешка и сите ги советувам кога нешто им смета да се караат, ма ако треба и најжустро, зошто после караница и после жестоко карање, со ладни глави може да се најде компромис од кој и двете страни ќе бидат задоволени. А не постојано да се вели : Да бе, да, така е, во право си, како ќе кажеш, се согласувам и слично. Тоа е една од најкардиналните грешки, затоа што никој не сака на долгорочен рок некој што му оди по газот. Од лично искуство си кажувам, значи.2.Кога партнерите не се караат, тоа е љубов
Расправиите и кавгите се дел од човечките односи, па така и во љубовните врски.Преку кавгите често можете да ја зацврстите врската, затоа што на тој начин се решаваат проблемите и се бара решение за истите.
Точно дека не треба сите работи да ги чуваме во себе, ама па и не премногу и секојдневно да се расправаме. Зошто тоа се знае каде води.зошто после караница и после жестоко карање, со ладни глави може да се најде компромис од кој и двете страни ќе бидат задоволени. А не постојано да се вели : Да бе, да, така е, во право си, како ќе кажеш, се согласувам и слично.
Фала Богу. Мислам одење во екстеми е најлошото нешто за една врска. Конкретно зборев за моментот и заблудата дека ако никогаш не се караш, ќе бидеш среќен и ќе имаш убава врска. Тоа е далеку од вистината, ако двајца никогаш не се караат, значи дека едниот нешто преќутува.Точно дека не треба сите работи да ги чуваме во себе, ама па и не премногу и секојдневно да се расправаме. Зошто тоа се знае каде води.
Исто (повеќе или помалку) грешка во љубовта е напињањето и досаѓањето секојдневно, независно дали од машкото или од женското.
И ако цело време се согласуваат меѓу себе пак нешто не чини, бидејќи ај што врската станува монотона, згора на тоа сигурно едниот од партнерите нешто си премолчува и простува, ама па тоа придонесува за некогаш страстите да експлодираат, и да настане "големата".Фала Богу. Мислам одење во екстеми е најлошото нешто за една врска. Конкретно зборев за моментот и заблудата дека ако никогаш не се караш, ќе бидеш среќен и ќе имаш убава врска. Тоа е далеку од вистината, ако двајца никогаш не се караат, значи дека едниот нешто преќутува.
Не постои врска без љубомора , а љубов уше помалце ... Природно е да се јави љубомора , ако не се јави никад значи дека не се замараш и дека не ја сакаш . Нормално не зборам дека треба да се претерува , ама ок е некад да бидеш љубоморен :nesvest:Најголема грешка е кога се има љубомора.Се додека љубомората е присутна ќе има карање во врската и сомнежи.
Друже љубомора сакал нејќел постои секогаш и ке постои. Во милиони се кладам дека и ти некогаш си почуствувал љубомора. Бидејќи не е возможно ако некоја стварно ја сакаш и премногу ти значи воопшто да не си љубоморен.Најголема грешка е кога се има љубомора.Се додека љубомората е присутна ќе има карање во врската и сомнежи.