Аватар - најскапиот филм во историјата!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.161
И јас го прегледав авата на скринерот уште еднаш. Сликата е речиси стакло и е подобра од сите верзии на филмови што испаѓаат по 700мб. Самиот скринер тежи околу 2 гига но има добра резолуција 720x384. Звукот не е совршеен но е јасен и добар и иако нема подршка за сураунд сепак меоте двд даде почист и подобар звук од оној во Рамсторе каде беше навистина беден. Што се однесува до слика доволно е голема за да може да се прати и на голем екран како 52 инча и без да изгледа матно. Контрастот е добро среден.
A зошто ми објаснуваш како јас да го немам гледано истото?
Исто како да е топикот NOKIA а ти ми објаснуваш за благодетите на NOKLA.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
дечки во киното во Рамстор или кое било кино во Скопје Аватар проекцијата е во 3Д или не е?

и кога има проекции на филмов и во кое кино не можам да најдам по нетов?

и ние од другите градови да дојдеме и да го видиме саглам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
дечки во киното во Рамстор или кое било кино во Скопје Аватар проекцијата е во 3Д или не е?

и кога има проекции на филмов и во кое кино не можам да најдам по нетов?

и ние од другите градови да дојдеме и да го видиме саглам.
3D проекција ВО МАКЕДОНИЈА надевај се твоите внуци да дочекаат да гледаат :)

Инаку во Скопје во Рамстор го има секој ден по 3-4 пати.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167

како и што си мислев
ок фала :smir:

ама ми се доаѓа во Скопје да го гледам во кино како и да е, а не компјутер како и што го гледав

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
И ако јас серам, тоа е зашто ти го прифаќаш фактот дека "ок е да се има филм со ефекти, а без приказна". Со ваков став, не е далеку моментот од Idiocracy, кога сите ќе гледаме гз на кино екран, а ќе се утепуваме од смеење.
Да си ми жив и здрав. Веќе имаме големиот брат , жаре бербер и слични идиотски емисии, зошто да нема и идиотски филмови во кои дури и немаше логика целата приказна, ама битно имаше ефекти. Само чекам кога ќе почнеме сите да пиеме Brawndo , бидејќи има електролити. А инаку точно е дека од Холивуд освен секс и срање приказни не можеш ништо да очекуваш, Господарот на Прстените кога излезе имаше најдобри ефекти па беше правен надвор од Холивуд. Што ќе биде причата во вториот и третиот дел на Аватар не знам. Чекај да пивнам уште некое електролитче и да го погледам Боки 13 :helou:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314

Ајкула 3 играше во Вардар 1 киното во 3д лично го имам гледано со наочари..Зашто Аватар не е донесен во 3д само нашиве знаат...:smir:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Баш поради тоа што толку го фалеа, не очекував ништо посебно.
И бев во право. Ништо посебно, според мене.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ајкула 3 играше во Вардар 1 киното во 3д лично го имам гледано со наочари..Зашто Аватар не е донесен во 3д само нашиве знаат...:smir:
Ајкула 3 е од времето на Гоце Делчев, а тогаш имале само чкарт картонски црвено-зелени “3Д“ наочари. Тука станува збор за LCD 3D наочари, а LCD и картон...... :) Значи до кај 2212 година, ќе биде :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ајкула 3 е од времето на Гоце Делчев, а тогаш имале само чкарт картонски црвено-зелени “3Д“ наочари. Тука станува збор за LCD 3D наочари, а LCD и картон...... :) Значи до кај 2212 година, ќе биде :)
Нема врска тоа ти е за во IMAX и тоа не секаде. Традиционалните 3д проекции на аватар се со стандардни поларизирани 3д наочари а тие се евтини да се набават.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Нема врска тоа ти е за во IMAX и тоа не секаде. Традиционалните 3д проекции на аватар се со стандардни поларизирани 3д наочари а тие се евтини да се набават.
Е добро де, не толку чкарт црвено-зелени/плави наочари, и не од 50 туку од 150 ден. :)

IMAX is the shit!

Си гледал некогаш игра/слика/клипче/филм прво со чкартните наочари, после со LCD наочарите? Види што е разликата, и после кажи што е 3Д.

Значи кај нас БАШ 3Д (не чкарт) ќе има...... море ќе нема :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ти ако 2 и пол саати глеаш со тие црвено/плаво наочарите, после збогувај се со твојот вид. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Во Кореа Аватар почнал да се прикажува во кината во 4D!!!

Што е 4D? Киното има околу 90 подвижни седишта, се мрдаат, тресат, одат лево-десно, има вештачки ветер во киното, смрдеа на изгорено (експлозиви), вода што прска.... и сето тоа се гледа во 3D :)

Е кај нас ова мислам дека до идниот вторник ќе биде :smir:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Во Кореа Аватар почнал да се прикажува во кината во 4D!!!

Што е 4D? Киното има околу 90 подвижни седишта, се мрдаат, тресат, одат лево-десно, има вештачки ветер во киното, смрдеа на изгорено (експлозиви), вода што прска.... и сето тоа се гледа во 3D :)

Е кај нас ова мислам дека до идниот вторник ќе биде :smir:
Ако им се запали некој проектор во Рамстор, ќе искусиме и 4D - смрдеа на изгорено!!!

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ти ако 2 и пол саати глеаш со тие црвено/плаво наочарите, после збогувај се со твојот вид. :)
Не се работи за црвено плави наочари туку за граови има понови модели денес кои помалку го замараат окото, не се рамнат со Имакс да ама подобри се од 2д.

Kajgana Shop

На врв Bottom