Виктор Карамарков од Скопје е серискиот убиец - бројот на убиени сеуште непознат!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
па баш во таа несвесна состојба најмнгоу работи признава а кога е во свесна може и свесно да лаже!

Абе се е можно... :jaj: ова шо го кажа не да не држи вода ама ајде продолжете и дај кажи кога ќе го прошетаат по плоштат со јајца да го маваме па после да го запалиме .

А што ако ја признал вината под дејство на наркотици? Јбг наркоманче све може да каже. Треба да се донесе пресуда прво без разлика дали признал или не, а не одма тука вие бесилки му спремате ...:pop:

Полицијата го разоткрила по биолошките траги на неговата облека, но и од неговата изјава на полиграф, и неколкуте фотороботи направени од 200 сведоци. Сите го опишале ликот на овој човек - Виктор Карамарков.
Значи има и докази не се само она што признал и веќе го имале предходно видено кога сакал да нападне старица при излезот роднините го вишле човеков како трча, исто така и во Мавровка нели беше чистачката претепана скоро до смрт може го познала и она напаѓачот.. и да А1 и останатите сигурно ќе ставаат бомбастични наслови да имаат повеќе посети и читања на веста.

Прва грешка, колку што знам (а сметам дека знам малку), не можеш некого да обвиниш врз основ на негово признание. Што би се случило со мене ако сега влезам во најблиската полициска станица и речам дека Виктор не ги извршил тие дела туку јас?
Јас одма претпоставувам дека него ќе го пуштат, а мене ќе ме задржат.
Енивеј, не ми е мене толку голем, првиот проблем, колку што ми е вториот.
А втората грешка е, нели работа на МВР беше да ги докажува делата, а судија да каже дали некој е сериски убиец или не. Нели секој беше невин се дур не се ДОКАЖЕ спротивното. Докаже wild dolphin, докаже. А не признае.
Ќе повторам уште еднаш. Не бранам никого, бил или не бил сериски убиец. Ме мачи целава процедура.

тоа судијата ке го прогласи за сериски убиец кога ќе го изнесат пред суд а судот ќе ги цени докажите кои ги собрале крим техничарите така иде таа процедура неможе тебе судија сега да ти излезд и да каже дали е убиеец има тоа постапка прво иде преку МВР тие ќе поднесат кривична приајва и норамлно иде парво на суд и тогаш судијата ќе каже свое мислење!

па баш во таа несвесна состојба најмнгоу работи признава а кога е во свесна може и свесно да лаже! дури некаде имам слушнато дека кога те ставаат на полиограф те опиваат со некоја течност за да полесно излегува вистината на виделина!

Полиграфот не е валидно нешто премногу непознаници има во него.
Друго премногу паника се крева исто како за свинскиот грип. Секој што ќе дојде на врата да бара пари не е сериски убиец, уствари шансите да погоди човек таков се минимални. Ама пак од внимателноста е добро нешто, пазете внимателноста а не паранојата...

Абе се е можно... :jaj: ова шо го кажа не да не држи вода ама ајде продолжете и дај кажи кога ќе го прошетаат по плоштат со јајца да го маваме па после да го запалиме .

нема потреба од тоа кога ако го прогалсат за виновен му следи доживотна казна!

Полицијата го разоткрила по биолошките траги на неговата облека, но и од неговата изјава на полиграф, и неколкуте фотороботи направени од 200 сведоци. Сите го опишале ликот на овој човек - Виктор Карамарков.
Значи има и докази не се само она што признал и веќе го имале предходно видено кога сакал да нападне старица при излезот роднините го вишле човеков како трча, исто така и во Мавровка нели беше чистачката претепана скоро до смрт може го познала и она напаѓачот.. и да А1 и останатите сигурно ќе ставаат бомбастични наслови да имаат повеќе посети и читања на веста.

:nenene: Не виновен дур судот не донесе пресуда, може ке испадне нешто трето од кај знаеш ?

мада на овој мали му се шансите

:nenene: Не виновен дур судот не донесе пресуда, може ке испадне нешто трето од кај знаеш ?

да до тогаш е само главен осомничен!

Кога го видов на слика искрено жал ми падна.

да од една страна го жалиш заради ота што тој поминал како дете а од друга страна ти врие кога ќе помислиш на жртвите без разлика што се старици уфф греота!

Mi bese drugar do osnovno..zaedno ucevme.
Bese najdobar ucenik vo klasot,no bese mnogu tivok,povlecen,cuden.
Na odmori ke zastanese do radiator,i ne se mrdase..
Mnogu sakase da cita knigi,i na momenti se sozivuvase so niv
Sega i ne me cudi ova sto go napravil.

Да се укине Злосторство и казна од списокот лектири. Инаку, темава ми е језива, случувањата се крајно болесни, не сакам да мислам на малиов, пошто уште кој знае колку налик нему се шетаат по градов.

Mi bese drugar do osnovno..zaedno ucevme.
Bese najdobar ucenik vo klasot,no bese mnogu tivok,povlecen,cuden.
Na odmori ke zastanese do radiator,i ne se mrdase..
Mnogu sakase da cita knigi,i na momenti se sozivuvase so niv
Sega i ne me cudi ova sto go napravil.
:nesvest:

/scheise, scheise, unsere ТАUBE weise/

Голубе (бели), а кај ти беа очите да и кажешна класната?? или убо ви беше шо имавте некој за спрдачина или пак сречни бевте што маките се случуваат другему, не вам?

Ништо лично Taube!

Да се укине Злосторство и казна од списокот лектири. Инаку, темава ми е језива, случувањата се крајно болесни, не сакам да мислам на малиов, пошто уште кој знае колку налик нему се шетаат по градов.

:nesvest:

Така иде тоа. Ја викам да се воведе библија уште во прво одд. и сите што ке шетаат по улица ќе бидат ко Исус :toe:

Гарфилд, ако глеаш така, во секој клас има бар по еден несоцијализиран, во секоја фирма има барем еден мобингуван и шо? Ај да земат масакр да праат.

Уммммм, малку мрч-мрч... не требаше судот да докаже дека некој е виновен/невин? Или врз основ на признание кај нас тоа функционира?

Судот мора да докаже, врз основа на признание не се докажува. Може да признае, а да е невин(секако не за случајов) од претрпен страф од закани, лоша психолошка состојба и слично, не зборувам за случајов туку општо за судот. Мора да се докаже признанието е само 1 дел кој се испитува а несомнено е за типов дека убивал.

Како што ми кажаа прееска другари од маало,Виктор бил поставен на детектор за лаги и ги признал сите убиства...:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom