Gümüş - Ѓумуш

• Креатор на темата Креатор на темата DIJAMANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Од она што го видов, серијата е права класична сапуница, преубава. Приказната е одлична, глумците се одлични, планирам да ја следам, што е најважно - не е синхронизирана.
Не за џабе ЃУМУШ стана најгледан тв програм на Истокот, а 1001 Ноќ за жал само кај нас.

а 1001 ноќ ко што знам ти сметаше едно време??
Може да ми кажеш каде е разликата во овие две серии??

Разликата е во синхронизацијата пред се. Не знам каде сум рекла дека не ми смета 1001 НОЌ

Разликата е во синхронизацијата пред се. Не знам каде сум рекла дека не ми смета 1001 НОЌ

хахаха у репутација мене ми пиша на времето, ама среќа твоја поминала таа, и не ми ја дава веќе во панел, иначе еден скриншот ќе стаев.

он. онака поминав пред телевизор додека идеше и можам да кажам дека синхронијзацијата на 1001 колку и да беше смешна е права ствар во однос на иритантиот турски јазик што е на оваа.

да бев постар или поглуп гарант ќе заглеав асално една од серииве :)

Па ти го потценуваш турскиот јазик како јазик како што гледам и тоа ти е алиби зашто не ја сакаш серијата. А "турскиот иритантен" не е само на оваа, туку на сите можни серии и филмови од турска продукција. Па и шпанскиот беше иритантен за некои пред многу години кога почна експанзија на тие серии, па и германскиот беше иритантен, па и италијанскиот за некој.
Тоа е многу лоша констатација за тоа која серија е иритантна, која не.

Значи има ред во се. Се собираат сите телевизии на едно место и им се понудува филм на пример и кој ќе даде најдобра цена тој го добива исто и за спорт и за се и тоа е практика секаде во свет. Во никоја држава нема прикажување на исти работи во ист период. А за турските филмови беше договорено меѓу министрите значи не измислува некој топла вода туку само го спрроведува она што веќе е откриено. А милионерот на А1 е многу корисен за гледање прашањата склепани никој да не ги разбере камо ли да ги одговори :pos2::pos2:
Има правила за прикажување кој плати повеќе тој добива плус се договараат за да нема поклопување.
Немој да ги браниш А1, А2, Сител и Сител 3 сите се срање живо! Прво не трујат со шпански и хрватски серии, второ технички не се подготвени како што се презентираат Велија и Динго перат пари само преку телевизиите не е кко што ти си имаш замислено во твојата глава:smir:

Znaci i Bugarija,Romanija,Grcija,Germanija i cel istok napravile vakvi dogovori,ne znaev deka turskite ministri bile tolku superiorni,abe decki nemojte be ziti oci nemojte barem vo kinematografijata da ne postoi politika,nekoj pak veli ne sakam da go slusam turskiot jazik,pa dobro be koj te cuva da ja gledas serijata togas,aj SIKTER nemora da se prosiri nacionalnata omraza megu clenovite,a kako turcin se nerviram ponekogas i na Turcija pa sto majka barate da prodavate seriski filmovi na makedonceto,imas mnogu po jaki i po ceneti drzavi sto ja emituvaat serijata nemora na Republika Provincija da se prodade serijata kade sto na sekoj mozen nacin sakat da ja mesat politikata sekade a vo edno i se pluka sve sto e tursko,se nadevam deka Turcija ke se osvesti vo idnina pa da misli togas kakva politicka podrska ke ja pruzi na Makedonija:tapp: Zaradi nekoi bezobrazni gragani,a tie gragani vo Makedonija den po den raste,den po den se prosiruva omrazata protiv turcite,kako vo politicki temi taka i vo kinematografijata,site makedonski forumi se vakvi za zal luge so otrujeni mozoci,ne velam deka se site isti ama golem broj se,ponekogas se mislam dali grcite se vo pravo:toe:

Znaci i Bugarija,Romanija,Grcija,Germanija i cel istok napravile vakvi dogovori,ne znaev deka turskite ministri bile tolku superiorni,abe decki nemojte be ziti oci nemojte barem vo kinematografijata da ne postoi politika,nekoj pak veli ne sakam da go slusam turskiot jazik,pa dobro be koj te cuva da ja gledas serijata togas,aj SIKTER nemora da se prosiri nacionalnata omraza megu clenovite,a kako turcin se nerviram ponekogas i na Turcija pa sto majka barate da prodavate seriski filmovi na makedonceto,imas mnogu po jaki i po ceneti drzavi sto ja emituvaat serijata nemora na Republika Provincija da se prodade serijata kade sto na sekoj mozen nacin sakat da ja mesat politikata sekade a vo edno i se pluka sve sto e tursko,se nadevam deka Turcija ke se osvesti vo idnina pa da misli togas kakva politicka podrska ke ja pruzi na Makedonija:tapp: Zaradi nekoi bezobrazni gragani,a tie gragani vo Makedonija den po den raste,den po den se prosiruva omrazata protiv turcite,kako na politicki temi temi taka i vo kinematografijata,site makedonski forumi se vakvi za zal luge so otrujeni mozoci,ne velam deka se site isti ama golem broj se,ponekogas se mislam dali grcite se vo pravo:toe:

Ај препрочитај муабетот ми беше друг се прават договори за да не се повторуваат исти работи на тв. Се јавува понудувачот на филнмот и вика ние имаме серија дали сте заинтересирани и ако има некој заинтересиран крева два прста и вика ДА јас сум! и толку е! За министрите мислев се потпишаа договори за размена на проекти од културата лошо се изјаснив. Се извинувам! Другото не то го коментирам не се пронаоѓам :toe::toe::toe::toe::toe:

Ај препрочитај муабетот ми беше друг се прават договори за да не се повторуваат исти работи на тв. Се јавува понудувачот на филнмот и вика ние имаме серија дали сте заинтересирани и ако има некој заинтересиран крева два прста и вика ДА јас сум! и толку е! За министрите мислев се потпишаа договори за размена на проекти од културата лошо се изјаснив. Се извинувам! Другото не то го коментирам не се пронаоѓам :toe::toe::toe::toe::toe:

Muabetov ne mi bese licno tebe, tuku generalno:toe:

a vo edno i se pluka sve sto e tursko,se nadevam deka Turcija ke se osvesti vo idnina pa da misli togas kakva politicka podrska ke ja pruzi na Makedonija:tapp:

Никој овде не вмеша политика пред ти да почнеш, али ајде чисто онака да сме на чисто околу подршката, јасно ти е и тебе дека таа подршка е само ради инат на Грција, и ова глумењево ти проаѓа само кај ретки ментиши.

Zaradi nekoi bezobrazni gragani,a tie gragani vo Makedonija den po den raste,den po den se prosiruva omrazata protiv turcite,kako vo politicki temi taka i vo kinematografijata,

стварно се безобразни, не знам како не им е срам да заборават на 500 прекрасни години во мачење, колење, убивање силување и денес да се дрзнат да кажат лош збор за Ѓумуш.....баш е тоа стока неблагодарна ефенди

Znaci i Bugarija,Romanija,Grcija,Germanija i cel istok napravile vakvi dogovori,ne znaev deka turskite ministri bile tolku superiorni,abe decki nemojte be ziti oci nemojte barem vo kinematografijata da ne postoi politika,nekoj pak veli ne sakam da go slusam turskiot jazik,pa dobro be koj te cuva da ja gledas serijata togas,aj SIKTER nemora da se prosiri nacionalnata omraza megu clenovite,a kako turcin se nerviram ponekogas i na Turcija pa sto majka barate da prodavate seriski filmovi na makedonceto,imas mnogu po jaki i po ceneti drzavi sto ja emituvaat serijata nemora na Republika Provincija da se prodade serijata kade sto na sekoj mozen nacin sakat da ja mesat politikata sekade a vo edno i se pluka sve sto e tursko,se nadevam deka Turcija ke se osvesti vo idnina pa da misli togas kakva politicka podrska ke ja pruzi na Makedonija:tapp: Zaradi nekoi bezobrazni gragani,a tie gragani vo Makedonija den po den raste,den po den se prosiruva omrazata protiv turcite,kako vo politicki temi taka i vo kinematografijata,site makedonski forumi se vakvi za zal luge so otrujeni mozoci,ne velam deka se site isti ama golem broj se,ponekogas se mislam dali grcite se vo pravo:toe:

Не си во право:nenene: како прво моментално Македонија има нај добри односи со Турција,како второ заради некои луге не смееш да ги осудуваш сите,па и кај турците имат некои луге што се шовинисти,и сега јас како македонец треба да ги осудувам турците?,така е и кај нас македонците има и лоши и добри луге,а што се однесува за кинематографијата,турците имат одлична кинематографија,серијата е одлична,па заради тоа се емитувала и во--Бугарија,Грција,Романија,Германија и цел исток:toe:
И уште еднаш те предупредувам немој заради 2-3 ца да ги осудуваш сите:nenene:

Па ти го потценуваш турскиот јазик како јазик како што гледам и тоа ти е алиби зашто не ја сакаш серијата. А "турскиот иритантен" не е само на оваа, туку на сите можни серии и филмови од турска продукција. Па и шпанскиот беше иритантен за некои пред многу години кога почна експанзија на тие серии, па и германскиот беше иритантен, па и италијанскиот за некој.
Тоа е многу лоша констатација за тоа која серија е иритантна, која не.
Сине, не се узбуџуј и внесувај толку по сапуниците..Батали ги ти Ѓумуш, Шехерзад,
Погледни кроз прозорецот...и надвор е убаво знаеш ..

27657811autumncolorsint.jpg

:helou:

Значи има ред во се. Се собираат сите телевизии на едно место и им се понудува филм на пример и кој ќе даде најдобра цена тој го добива исто и за спорт и за се и тоа е практика секаде во свет. Во никоја држава нема прикажување на исти работи во ист период. А за турските филмови беше договорено меѓу министрите значи не измислува некој топла вода туку само го спрроведува она што веќе е откриено. А милионерот на А1 е многу корисен за гледање прашањата склепани никој да не ги разбере камо ли да ги одговори :pos2::pos2:
Има правила за прикажување кој плати повеќе тој добива плус се договараат за да нема поклопување.
Немој да ги браниш А1, А2, Сител и Сител 3 сите се срање живо! Прво не трујат со шпански и хрватски серии, второ технички не се подготвени како што се презентираат Велија и Динго перат пари само преку телевизиите не е кко што ти си имаш замислено во твојата глава:smir:
Те разбравме уште во првиот пост што ти беше поентата, знаеме и како оди понудата на филмови и серии, не мораше да напишеш есеј сигурно многу си ја намачи твојата глава, ослободена од милионерски прашања и шпанско турски серии, ама кога една ТВ почнува со еден проект, конкретно турска серија 1001 ноќ, а другата го прави истото по еден месец само што нивната е постара и се вика Ѓумуш е копирање, или може се договарале ај ке си купиме турски серии...се виде дека правата ја гледаат и ајде и другите ке купат, не мораше турска да биде ама тоа е кога е во прашање таа ТВ, а на министрите баш им е гајле кои серии ке се емитуваат, пред години кога беше трендот со бразилските серии сигурно и тогаш некој министер замешал прсти :pos2:...не бранам некои што си ги спомнал туку кажувам како што е, а колку се технички спремни свесни сме сите, а и тоа за перењето пари е познато, така да не кажа ништо ново и не се согласувам дека не трујат, имаме и други канали може да гледа кој што сака, ако изборот му е Ѓумуш, сеедно

Убичу се. Затоа телевизијата премина во so 5 minnutes ago.
Kaсандра беше интересна својствено за тоа време.

Сега има серии што во споредба со овие се.. Nevermind.

Само да кажам колку е идиотска синхронизацијава. :\

А замислете да се забранат ефтиниве Латино/хрватско/турски срања, а?
Не би имало посреќен од мене, мајка ми да не ме замара дури гледам фудбал.
:kez:

хахаха у репутација мене ми пиша на времето, ама среќа твоја поминала таа, и не ми ја дава веќе во панел, иначе еден скриншот ќе стаев.

он. онака поминав пред телевизор додека идеше и можам да кажам дека синхронијзацијата на 1001 колку и да беше смешна е права ствар во однос на иритантиот турски јазик што е на оваа.

да бев постар или поглуп гарант ќе заглеав асално една од серииве :)
Ама ајде смешно е да се брани аматерскава, никаква синхронизација, поголема глупост немало, на тв последниве 20 години.

А бе кај се тие турските филмови порано што ги имаше јас дете бев ќе се собереа мајка ми, тетки, вујни, стрини и ќе плачат на филмот. Тогаш пари ми даваа за еден турски или индиски за нив и еден за мене со боречки вештини па трк до локалната видеотека. Сега нема плачење на ова серииве :icon_lol:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom