Gümüş - Ѓумуш

• Креатор на темата Креатор на темата DIJAMANTE
  • Време на започнување Време на започнување
nikoj ne spomna deka momentalno se emituva na Alsat-m,nekade 40 episoda e sea.Spored mene podobro turski da gi daat,nego ovia meksikanskite(katastrofa nevidena).Sepak se raboti za dobar serial,pocnav i ja da go gledam vo posledno vreme:)

Има и мексикански добри серии, во последно време прават високобуџетни серии.

Серијава во Бугарија имала најголема гледаност од сите можни латино и турски серии, па актерите од серијата ја посетија и Бугарија. А пред тоа серијата била најгледана во Турција и во сите земји од Истокот каде се прикажувала, па бил отворен и посебен канал каде цел ден ќе може да се пратат епизоди од серијата, интервјуа со актерите. Од она што сум го видела и прочитала за содржината, мене ми се допаѓа многу повеќе од 1001 Ноќ и што е најдобро, нема да биде синхронизирана.
Серијата ќе се дава во ударен термин, така да загарантиран е успехот на Ѓумуш.

Не знам што се праите некои толку горди, не јас нема да ја гледам зошто е од турците, нема да ја гледам зошто таму играат муслимани или незнам што. Џабе зборите пред време, ке видите сите кога ке почне серијалот сите ке го гледате. Значи неможеш да речеш НЕ за некоја работа без да знаеш како е. Ко и за 1000 ноќ, пред да почне сите викаа нема да ја гледам, а сеа коа видоа дека каков е серијалот, сите точно у 8 саат се цртат пред ТВ..

Серијава во Бугарија имала најголема гледаност од сите можни латино и турски серии, па актерите од серијата ја посетија и Бугарија. А пред тоа серијата била најгледана во Турција и во сите земји од Истокот каде се прикажувала, па бил отворен и посебен канал каде цел ден ќе може да се пратат епизоди од серијата, интервјуа со актерите. Од она што сум го видела и прочитала за содржината, мене ми се допаѓа многу повеќе од 1001 Ноќ и што е најдобро, нема да биде синхронизирана.
Серијата ќе се дава во ударен термин, така да загарантиран е успехот на Ѓумуш.
Ѕинго ти ли си ?! хмм, значи каква неиновативност и непорфесионалност од страна на Сител. Ми се гади веќе тоа копирање на А1. Не дека и А1 е многу добра тв (според мене најнеморална во Македонија), но сепак се оригинални. Шехерезад да се врти и во 2 часот по пладне ќе биде по гледана од оваа новата на Сител, само заради тоа што Сител работи со непрофесиоален кадар и едниствена цел е да биде подобар од А1.

Не дека и А1 е многу добра тв (според мене најнеморална во Македонија), но сепак се оригинални. .
WTF???
Брат ти нешто си се збунил....или никогаш во животот не си гледал NovaTV...

А1 цела "иновативност" ја преземаа од NovaTV...и од каналите слични на неа(со огромен буџет)!

а А1 ќе ги мразам од дното на душата се додека еднаш...ама барем еднаш...некои Вести или емисија почне приближно 5 мин од закажаниот термин!...(на пример пишува у 20.30..почнува у 20.43)...а барем Сител у тој поглед се ко швајцарски саат у последно време!
:smir:

Ѕинго ти ли си ?! хмм, значи каква неиновативност и непорфесионалност од страна на Сител. Ми се гади веќе тоа копирање на А1. Не дека и А1 е многу добра тв (според мене најнеморална во Македонија), но сепак се оригинални. Шехерезад да се врти и во 2 часот по пладне ќе биде по гледана од оваа новата на Сител, само заради тоа што Сител работи со непрофесиоален кадар и едниствена цел е да биде подобар од А1.
Незнам кој кого копира, ама телевизиите Сител и А1 личат една на друга како близнаци. Инаку евидентно е дека и двете телевизии имаат квалитетен кадар, инаку не би биле најгледани. А1 изгуби многу од лугето бидејки не им плаќал Велија доприноси, ама сепак се држат. Сител многу се засили кадровски, го купија за големи пари нашиот најдобар дизајнер откај мене од агенција, а и неколку луѓе купиле од А1. А тоа која серија ќе биде погледана да почекаме да видиме кога ке почне.

Ми се допаѓа тоа што само врз база на најавата заклучивме дали нешто е шид или не. Па оваа Ѓумуш била една од највисоко буџетните турски телевизиски серии, во нејзе глуми турскиот Бред Пит, Киванч, кој е најскапо платен турски глумец на сите времиња. Инаку серијта на БТВ Бугарија имала рејтинг од 40%, и ги срушула сите рекорди на гледаност на серии во Бугарија. Инаку 1001 ноќ се емитува на Диема во Бугарија и нема некои посебни рејтинзи.

Ѕинго за тоа ли ве плаќа бе за по форуми да вршите маркетинг.:pos2::pos2::pos2:
Џабе во Бугарија била слабо гледана 1001 Ноќ кога тука народот ја гледа и тоа е факт.Незнам што гледате за Бугарија:tapp::tapp:
Инаку од оваа серија ништо нема да биде зашто покасно ке почне од 1001 ноќ и најверојатно во ист термин.Ако сака Сител да биде гледана серијава нека ја стави во др. термин.

Ѕинго за тоа ли ве плаќа бе за по форуми да вршите маркетинг.:pos2::pos2::pos2:
Џабе во Бугарија била слабо гледана 1001 Ноќ кога тука народот ја гледа и тоа е факт.Незнам што гледате за Бугарија:tapp::tapp:
Инаку од оваа серија ништо нема да биде зашто покасно ке почне од 1001 ноќ и најверојатно во ист термин.Ако сака Сител да биде гледана серијава нека ја стави во др. термин.
Тебе веројатно турчинот Велија те плаќа штом толку му ги браниш неговите турски серии. Јас не зборував дали е гледана серијата во Македонија или не, туку само кажав дека во Бугарија, Ѓумуш е многу погледана од 1001 ноќ. А не ми е гајле кога ке ја емитува Сител бидејки јас и двете не ги гледам

Тебе веројатно турчинот Велија те плаќа штом толку му ги браниш неговите турски серии. Јас не зборував дали е гледана серијата во Македонија или не, туку само кажав дека во Бугарија, Ѓумуш е многу погледана од 1001 ноќ. А не ми е гајле кога ке ја емитува Сител бидејки јас и двете не ги гледам

Велија не е турчин, да беше турчин серијата немаше да биде синхронизирана!

Уште некој кретенизам ќе стресите или нема потреба да чекам?

Веројатно мислиш дека он (Велија) серијата ја синхронизира или не зависно од своите верски и национални убедувања, а не од комерцијални причини на телевизијата ?!?

На повидок е новата Касандра..Има цела шутка децата да си ги крсти Џумуш со меко Џ :baeh:

Уште Ѓумуш фалеше :tv: :tapp:

Нема никаква врска ова со турскиот јазик,Отсега на А1 ќе се синхронизира се што е вон англиско говорно подрачје,значи без разлика дали било на турски,шпански,германски,француски итн,исклучиво англискиот јазик нема да се синхронизира,макар што во Германија и американските филмови се синхронизира на германски јазик:toe: Ама сепак мислам дека со синхронизацијата автоматски се намалува кавлитетот на серијата или на филмот како што напра А1:tapp:

Секогаш оригиналот е оригинал:smir:
Ево например СИТЕЛ нема да синхронизира ништо,па заради тоа квалитетот ќе излегува на виделина:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom