Gümüş - Ѓумуш

• Креатор на темата Креатор на темата DIJAMANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Те разбравме уште во првиот пост што ти беше поентата, знаеме и како оди понудата на филмови и серии, не мораше да напишеш есеј сигурно многу си ја намачи твојата глава, ослободена од милионерски прашања и шпанско турски серии, ама кога една ТВ почнува со еден проект, конкретно турска серија 1001 ноќ, а другата го прави истото по еден месец само што нивната е постара и се вика Ѓумуш е копирање, или може се договарале ај ке си купиме турски серии...се виде дека правата ја гледаат и ајде и другите ке купат, не мораше турска да биде ама тоа е кога е во прашање таа ТВ, а на министрите баш им е гајле кои серии ке се емитуваат, пред години кога беше трендот со бразилските серии сигурно и тогаш некој министер замешал прсти :pos2:...не бранам некои што си ги спомнал туку кажувам како што е, а колку се технички спремни свесни сме сите, а и тоа за перењето пари е познато, така да не кажа ништо ново и не се согласувам дека не трујат, имаме и други канали може да гледа кој што сака, ако изборот му е Ѓумуш, сеедно
А и ти многу кратко му одговори, според тебе Сител за само месец дена успеал да договори серија, да му ја испорачаат и да ја преведе. Веројатно и Алсат ја копирал А1 бидејки тие турска купија и пиуштија во Мај, ама можеби слушнале дека А1 се спрема да купи, па и тие купиле. Што се лажаме сите, Ера прва почна со турски серии пред 1,5 година, сите други телевизии видоа дека направи фантастични рејтинзи и купија и тие. Алсат, Сител и А1, секој си ја пушти својата серија зависно од програмската шема. Оваа беше кратко за да разбереш.

sitel i alsat ja davaat istata serija ,ova do sega e nevideno:pos2:

А и ти многу кратко му одговори, според тебе Сител за само месец дена успеал да договори серија, да му ја испорачаат и да ја преведе.

a ti sto mislis kvantna fizika e otkup na prava za emituvanje i prevod?ako imaat pari za pomalce od mesec dena se pravi toa.

А и ти многу кратко му одговори, според тебе Сител за само месец дена успеал да договори серија, да му ја испорачаат и да ја преведе. Веројатно и Алсат ја копирал А1 бидејки тие турска купија и пиуштија во Мај, ама можеби слушнале дека А1 се спрема да купи, па и тие купиле. Што се лажаме сите, Ера прва почна со турски серии пред 1,5 година, сите други телевизии видоа дека направи фантастични рејтинзи и купија и тие. Алсат, Сител и А1, секој си ја пушти својата серија зависно од програмската шема. Оваа беше кратко за да разбереш.

За болдот, не си ни свесна колку само го погоди!

Многу ефтина серија, едвај успеав да ја догледам епизодата.
Па Мехмет не е толку убав, како што го величаат, многу наликува на МекСтими од Анатомијата на Греј, ама во никој случај не е шармер како него

Ефтин обид да се копира 1001 Ноќ, дури и куќата е во комшии на мајка Периде
Па Ѓумуш е постара серија од 1001 Ноќ, така да твојата Периде излегува дека е копија.

a ti sto mislis kvantna fizika e otkup na prava za emituvanje i prevod?ako imaat pari za pomalce od mesec dena se pravi toa.
Незнам колку е сложена квантната физика, ама знам што е процедура на купување, испорачување и превод на серија. Инаку квантната физика можеби може да ја најдеме во тоа што Алсат ги копирал А1 иако пред нив емитуваше турска серија.

Многу сезнајковци има на темава па, па, па... Што е важно која ТВ прва почна со турски серии, муабетот беше дека Сител ја копира А1, не само со Ѓумуш чиј откуп најверојатно е договорен интергалактички и со многу сложени процедури неразбирливи за обичен човек, туку цела програма им е евтина копија. Еве сега ја сменија Ѓумуш во исто време со 1001 ноќ, дури сега ке проработат видеата :pos2:

Абе Вики, ај оди во темата на А1 и фали им ја програмата зашто мислењава ама ич не ти држат вода, тоа го докажува твојата неинформираност - Ѓумуш не се дава во исти денови со таа на А1

za boldot gresis bidejki Alsat dava turska serija pred A1...serijata Kurtlar Vadisi PUSU!

стварно овие сител копирачи маме им е*ам :uvo: се што прави а1 од другиот ден очекувајте и на сител.....глуперди.....

Значи тоално ме разочараа овие од Сител кога почнаа со серијава.. Каде даваа по некои шпански серии, сега почнаа и со оваа Турскава.. Не е тоа што беа порано.. :smir:

Многу сезнајковци има на темава па, па, па... Што е важно која ТВ прва почна со турски серии, муабетот беше дека Сител ја копира А1, не само со Ѓумуш чиј откуп најверојатно е договорен интергалактички и со многу сложени процедури неразбирливи за обичен човек, туку цела програма им е евтина копија. Еве сега ја сменија Ѓумуш во исто време со 1001 ноќ, дури сега ке проработат видеата :pos2:
Каква оригиналност во изразувањето, иста како и оригиналноста на А1, инаку 1001 ноќ оди во терминот на Ѓумуш, а не обратно, денеска А1 објави дека ке оди утре нивната турска, а Сител цела недела ја најавуваше нивната.

za boldot gresis bidejki Alsat dava turska serija pred A1...serijata Kurtlar Vadisi PUSU!
Па тоа и јас пробувам да го објаснам, дека овие од А1 не измислиле топла вода.

И додека трае лоботомијата,сите се пренесени и се прашуваат што ќе биде со лошите снаи,свекрви,квази ќерки...одеднаш...ШТАК:vozbud:
прекин....следува гласот(оној јакиот)

Наскоро0 на сител Нинџа:pos2: Само еден може да успЕЕЕ конечно..

КИНЏООО...

И потоа се враќаат пак во филмот

Сител го најавија Ѓумуш за секој работен ден во 18,45.

Сител по 15-ти пат менува термин - греота е Ѓумуш бре луѓе ја испрошетаа, ке заборават и тие што ја гледале во кој термин е :pos2:
и УУУУУУУУАААААА копирачи

Добро бе зарем оваа тема заслужува да се коментира.Стварно неможам да ве разберам:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom