Д
ДаркхарТ
Гостин
Јас мислам нема полошо од онаа година со Врчак Тамара и ГаџаНема ништо полошо од она лани :smir:
Јас мислам нема полошо од онаа година со Врчак Тамара и ГаџаНема ништо полошо од она лани :smir:
И тогаш не влеговме во финале или?Јас мислам нема полошо од онаа година со Врчак Тамара и Гаџа
Па од тогаш ни тргна да не влегуваме во финале :шмизл:И тогаш не влеговме во финале или?
Има има! :zlo:Јас мислам нема полошо од онаа година со Врчак Тамара и Гаџа
Kaко може да пратиш на евровизија некој што се вика "Billy Zver" :zid:
Има има! :zlo:
Од идна година да престанеме со учество на било каква манифестација затоа што додатно не исмејуваат.Од идна година да се важи само на публика гласање и крај.
Те подржувам целосно.Од идна година да престанеме со учество на било каква манифестација затоа што додатно не исмејуваат.
Ова беше единствената евровизиска песна која Македонија ја пушти да ја претставува.Ритамот,настапот и певливоста се бара.Гласот им беше фалш,но најдобро котираа.Kaко може да пратиш на евровизија некој што се вика "Billy Zver" :zid:
Има има! :zlo:
Абстиненцијата на Италија од Евровизија и понатаму продолжува. Инаку сега на Euronews видов вест за овогодинешниот Сан Ремо. Колку што дознав и таму имало несогласувања меѓу гласови од публика и жири.Леле само што дознав дека иде Ѓоко Таневски инаку од што бев разочарана од изборот на песни уште првата вечер не го проследив финалето а и не ми е криво бидејќи гледам не сум пропуштила нешто важно. Ѓоко Таневски со неговата песна уште на самиот почеток не ми остави некој впечаток, впрочем ниедна негова песна не била голем хит се се нкои просечни песнички... КАТАСТРОФА!
нема да ја гледам евровизја и онака нема што да видам!
некој ми кажа дека наводно оваа година и Италија ќе настапува, не го изгледав цело Сан Ремо но уште на самиот почеток нивните песни не ми се бендисаа.
Формула за победа е - политика и лобирање, квалитетот на изведбата и квалитетот на песната немаат никакво влијание (ок, многу мало). Убаво напишаа погоре, треба еднаш-засекогаш да се повлечеме од таа глупа Срањевизија и да не се бламираме повеќе.Ова беше единствената евровизиска песна која Македонија ја пушти да ја претставува.Ритамот,настапот и певливоста се бара.Гласот им беше фалш,но најдобро котираа.
И нинајнајна на Елена,се друго беше батак.
Со таа разлика што песните од Сан Ремо живеат и се преслушуваат, евровизија е европски турбофолк и лоу куалити шит, ништо повеќе.Абстиненцијата на Италија од Евровизија и понатаму продолжува. Инаку сега на Euronews видов вест за овогодинешниот Сан Ремо. Колку што дознав и таму имало несогласувања меѓу гласови од публика и жири.
Значи, и Сан Ремо е исто срање со балкансите Скопски фестивали, Дори и Беовизии во поглед на ферплејот. Единствена разлика е што може да се видат какви-такви уметнички вредности од другата страна на Јадранот.
Зошто да се повлечеме?Нит не тепа некој нит не коли.Си го вееме знамето си правиме промоција,нема некои големи трошоци околу целиот настан.Формула за победа е - политика и лобирање, квалитетот на изведбата и квалитетот на песната немаат никакво влијание (ок, многу мало). Убаво напишаа погоре, треба еднаш-засекогаш да се повлечеме од таа глупа Срањевизија и да не се бламираме повеќе.
Го пративме најдоброто од нашиве простори и пошироко и пак ништо...
Ќе добиеме мање брука Леа :kesa:Зошто да се повлечеме?Нит не тепа некој нит не коли.Си го вееме знамето си правиме промоција,нема некои големи трошоци околу целиот настан.
Ако не е Скопски,на кого ќе му се смееме и каде ќе увидиме на кое дно сме паднати.Две тркала,Универзална пред распаѓање,подвижна камера која ја влече човек два и половина часа,лево десно.
Што ќе добиеме ако се повлечеме,ајде да ставиме на вага,ќе добиеме што?
Па како прво, промоција под FYROM - не фала.Зошто да се повлечеме?Нит не тепа некој нит не коли.Си го вееме знамето си правиме промоција,нема некои големи трошоци околу целиот настан.
Ако не е Скопски,на кого ќе му се смееме и каде ќе увидиме на кое дно сме паднати.Две тркала,Универзална пред распаѓање,подвижна камера која ја влече човек два и половина часа,лево десно.
Што ќе добиеме ако се повлечеме,ајде да ставиме на вага,ќе добиеме што?
Англија од 0 бода погоре не се качила,па сеуште праќа пациенти.Исланд не отепа со балади,Скандинавците со некои чудни групи...Ќе добиеме мање брука Леа :kesa:
Но океј...Кога ќе видиш од друга страна па и останатите земји не се нешто поарно само што ние сме Македонија и сме безгласна буква.
Едит од Тончи: Без политика молам.Па како прво, промоција под FYROM - не фала.
Второ, каква промција, на Врќак и Вучиќ, на ќерка му на Boys? Јасно е кого праќаме на евровизија секоја година - тој што ќе плати, а не тој што е избран. (освен една година)
Помина тоа лузерското - "битно е да се учествува". Зошто да учествуваме некаде каде што знаеме дека немаме никакви шанси за некој значителен резултат.
Има други начини за промоција.