СРЕДБА ГРУЕВСКИ-ПАПАНДРЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата ogledalo
  • Време на започнување Време на започнување
А он зошто е Премиер???

Даде ветувања...а и на претседателската кампања исто-дека нема отстапки од двојната формула.

Чуму референдум-парадокс е...а и резултатот на истиот е однапред познат.

Од кај толку сигурен???

Само двојна формула и точка.

Реферундум....нема потреба бидејки очигледно е дека имаше ветувања од владејачката партија,и врз основа на тие ја доби довербата на народот...така да...страв ми е ако има референдум,а дотогаш не верувам дека кој и да е македонец ќе потпише да бидеме северњаци...тоа е одрекување од самиот себеси,од историјата,нејсе па и гоце делчев,и сите македонци одма ќе станат бугари...пошто ете се бореле ЗА МАКЕДОННИЈА-но НЕ СЕВЕРНА:toe:

Vo Obedineti nacii sme primeni pod referenca , privremeno ime znaci sme bezimeni,se soglasivme da pregovarame NEMA DA IMA DOGOVOR dodeka ne se soglasat dvete strani .PREDMET NA PREGOVORI e imeto na drzavata a ne narodot , kulturata ili nesto drugo.Znaci dodeka nema dogovor nema ni EU ni Nato ( za ovie bas me zabole dali ke bideme ili ne ).Ako bide Severna Makedonija togas narodot ne e Severnomakedonci .Eve primer za Severna i Juzna Koreja -zitelite ne se Severnokorejci i Juznokorejci tuku se Korejci.Ako se prifati toa potoa ke se otvorat drugi pregovori -Makedonci ke bide sporot a Grcija ke insistrira na Slavomakedonci.
Znaci nema resenie :helou:

Eve primer za Severna i Juzna Koreja -zitelite ne se Severnokorejci i Juznokorejci tuku se Korejci.

Примерот не чини.

Кореја.....една држава раздвоена од идеолошки причини.

Нашиот „проблем’’ има сосем поинаква природа......ај да не речам ...обид за софтициран геноцид

Јас мислам дека средбата и „куртоазниот телефонкски разговор“ се на место. Сепак во цел овој период ние иницираме и покажуваме човечки и културни вредности и меѓу-државни односи на едно повисоко ниво. Паметно е тоа што грков после неговите предходници одлучил да се врати во 21 век и да не се плаши од средба со МАКЕДОНЕЦ!

Еве Груевски сепак изјавува: „Референдум ќе има и за мене тоа е затворено прашање“.

Тоа го изјавува во неколку наврати , па и по средбите во Брисел и покрај притисоцитеи советите дадени оваа недела од „видните ЕУ“ личности кои толку ни го берат гајлето.
Би било иронија да одстапи радикално од своите позиции премиерот и владата после толку пати во подолг временски период изјавување исти став.

Факт е дека мора да постои договор со Грците, се надевам дека ќе биде добар и нема да измени ниту една буква од нашиот устав и нема да ги заборави 127те земји кои ја признаваат Република Македонија и милиони Македонски граѓани кои зборуваат Македонски јазик и се родени и живеат (или не) во Република Македонија.

А он зошто е Премиер???

Даде ветувања...а и на претседателската кампања исто-дека нема отстапки од двојната формула.

Чуму референдум-парадокс е...а и резултатот на истиот е однапред познат.
A што име ќе беше со таа двојна формула?Јас поглупо нешто не сум слушнал.Да се цркне човек од смеење.Република Македонија -Скопје.Без везе е.Замисли Република Бугарија Софија.Република Грција Атина.Сега сум Македонец.Кога би ја прифатиле двојната формула што ќе бидам.Не сум Скопјанец.

Vo Obedineti nacii sme primeni pod referenca , privremeno ime znaci sme bezimeni,se soglasivme da pregovarame NEMA DA IMA DOGOVOR dodeka ne se soglasat dvete strani .PREDMET NA PREGOVORI e imeto na drzavata a ne narodot , kulturata ili nesto drugo.Znaci dodeka nema dogovor nema ni EU ni Nato ( za ovie bas me zabole dali ke bideme ili ne ).Ako bide Severna Makedonija togas narodot ne e Severnomakedonci .Eve primer za Severna i Juzna Koreja -zitelite ne se Severnokorejci i Juznokorejci tuku se Korejci.Ako se prifati toa potoa ke se otvorat drugi pregovori -Makedonci ke bide sporot a Grcija ke insistrira na Slavomakedonci.
Znaci nema resenie :helou:
Абе прво научи како се викаат по устав двете Кореи па после покажувај колку си мал.

А и навистина да беа така Северна и Јужна каква врска има тоа со нашиот случај? Егејскиот дел е под грција и тоа не е име на држава туку на територија.

A што име ќе беше со таа двојна формула?Јас поглупо нешто не сум слушнал.Да се цркне човек од смеење.Република Македонија -Скопје.Без везе е.Замисли Република Бугарија Софија.Република Грција Атина.Сега сум Македонец.Кога би ја прифатиле двојната формула што ќе бидам.Не сум Скопјанец.

Хмммммммм...
Извини вака, ама знаеш што значи двоjна формула, нели!!?

Полека,двојната формула значи Р.Македонија за цел свет,а со грција заеднички прифатливо име.

Хмммммммм...
Извини вака, ама знаеш што значи двоjна формула, нели!!?
Не знам но го знам името на нашата ни мила и никогаш непрежалена држава Македонија.Нити двојна нити тројна формула.А го дадов гласот за Гвујо токму заради името.И сеа што формули таму ми спомнува?

Полека,двојната формула значи Р.Македонија за цел свет,а со грција заеднички прифатливо име.
Да ама јас сакам Република Македонија-Прилеп. И тоа само за грците а не и за цел свет.

Карлос излади малку и научи што е двојна формула. Како што ти напишаа погоре
Република Македонија со устав и за сите кои ја имаат признаено така а С.Р. Македонија за односите со грција. Или како и да е.
Доколку се донесе такво решение, размисли кој ќе биде за смеа и срамови ние или некој друг. Тебе цел свет ќе те вика Македонија, а некој (со комплекси) малку поинаку!!!
Ти си имаш име Карлос и сите твои пријатели како мал те викаа така, ама оние дериштата од соседството кои ти бе љубоморни на твоите пари, девојчиња, новиот велосипед и тн ... те викаа ќелеш .... разбираш ? :smir:

Definitivno ke ima referendum sto znaci deka nema promena na ime, na koj ne mu se dopaga moze da se luti, dozvoleno e.

Definitivno ke ima referendum sto znaci deka nema promena na ime, na koj ne mu se dopaga moze da se luti, dozvoleno e.

Некако не сум сигурен дека доколку има референдум нема да има промена на име. Лизгав терен е тоа.
Наjдобро е референдумот да остане само во наjава.

Некако не сум сигурен дека доколку има референдум нема да има промена на име. Лизгав терен е тоа.
Наjдобро е референдумот да остане само во наjава.

Jas licno mislam deka nema da ima resenie za da ima referendum ali i vo slucaj na referendum sum ubeden deka nema promena na ime. E sega e druga rabota sto nema da dojde voopsto za toa, jas imam kazano od mnogu odamna deka pricinata ke bide toa sto Grcite po nikoja cena nema da prifatat makedonski narod ( zatoa i gi izmestija pregovorite) a od nasa strana nema covek so tolkavi madina da potpise bez makedonski narod taka da ova sve e gubenje vreme i zivci, nema resenie.

Решение за името нема да се најде до декември - анализираат грчки експерти

getImageThumbnail.php

Средбата Груевски – Папандреу во Брисел е добар знак за решавање на проблемот со името, оценуваат дел од грчките аналитичари. Оптимизмот дека ќе се најде решение во скоро време постои, но тоа нема да се случи до декември. Аналитичарот Јоанис Михалетос смета дека до декември за грчката влада поприоритетно ќе биде турското и кипарското прашање, отколку спорот за името. Поради тоа, но и поради немањето заедничка стратегија на Унијата кога ќе ги прими земјите од Балканот, нема да се постигне договор за датум за преговори со ЕУ. Михалетос гледа можност за договор за името и покрај поставените црвени линии.

- Меѓу овие линии има простор за тактички маневар. За деталите можат да направат значителен напредок. Мислам дека новата влада навистина ќе се фокусира на прашањето за името, но не пред јануари, поради тоа што сега во Грција го имаме прашањето за грчко-турските односи и прашањето за Кипар. Така што мислам дека прашањето за името е на трето место, а можеби ќе биде на прво по почетокот на 2010 година, изјави Јанис Михалетос политички аналитичар.

Грчкиот професор Аристотел Циампирис за Гласот на Америка на македонски јазик оценува дека решението на проблемот е во географската одредница и немањето монопол врз историјата.

„Ако спорот се реши со име со географска одредница, тоа значи дека никој нема право да бара монопол врз историјата на регионот, идентитетот, симболите... Размислувањето е дека ако името е Северна Македонија – нешто што означува географија, но не идентитет или историја, тогаш никој не го монополизира името и она што доаѓа со него и сите тргнуваме напред“, изјави професорот Аристотел Циампирис за Гласот на Америка на македонски јазик.

Нова рунда преговори за името не се најавува. Причината, како што објави Канал 5 е што Грција се чувствува за неподготвена за нова средба со Нимиц. Не бил изграден консензус до каде би одела грчката влада во отстапките во договорот. Македонската страна ги демантира гласините во Грција дека веќе една недела се водат тајни разговори на дипломатско ниво.

30.10.2009​

izvor: http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=54863

Sekoj shto prodava prikaski za mali deca, deka ako se prekrstime vo severna demek nema nishto da izgubime, se nadevam deka e svesen za opasnosta po nego i negovata familija.....................................

Mislam deka sorosoidite i ostanatite prodadeni kopilinja treba da vnimavaat shto zboruvaat i pravat vo ovie teshki momenti za Majka Makedonija bidejki mirisa rabotata deka ke letaat glavi!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom