6-те најморничави места во светот

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Prypiat

Дефинитивно најморничавото нешто. Иако нема луѓе што умреле од радијацијата во градот, сепак е езиво :vozbud:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.077
Браво за темава.. само за шумата знаев нешто подетално ..и како во последно време преку интернетов младиве Јапонци се организираат за групно самоубиство таму .. :uvo:

Член од
26 октомври 2009
Мислења
5
Поени од реакции
1
јако е тоа со таблите за предомислување во шумата :vozbud:
ве молиме не се самоубивајте, тоадури дава ополнителен мотив:jaj:

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
верувале или не..да ми се даде шанса да го посетап припијат и чернобил без размислување би прифатил...едноставно ме привлекуваа таа мистериозност пошо иам играно игрички на PC кај шо се шеткараш низ градот...стварно ЕПСКО и СТРАШНО изглеа....затоа би сакал да идам...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Од она што го видов во темава, Припјат ми е дефинитивно најморничаво. Од секогаш ме плашеле празни, напуштени градови. А ова па како што е последица на радијацијата од Чернобил, не ни сакам да помислам што се можеби се крие во некоја од напуштениве градби.
Понекогаш е лошо да се гледаат хорор филмови со таква содржина. Можеби некое мутирано створење ќе се појави на некој прозор од зградиве.
Ууууу, се ежам...

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Напуштените градови се ептен мистериозни, посебно Припјат. Исто така и онаа шумата каде се самоубиваат. А, она со кучината е ептен мистериозна работа, доколку не се самоубиеле повторно се враќале да скокаат. :nesum: А и куќата сигурно крие многу морничави работи ...

ThE LaDy CrOfT

lovely...
Член од
11 јануари 2010
Мислења
31
Поени од реакции
0

Ова е исто едно место за кое се тврди дека е морничаво и дека има остатоци од вонземјани и НЛО летала...
Не верувам во НЛО ама можете да видите ако сакате :)

N

Nephthys

Гостин
3.Мистериозната куќа Winchester

Се наоѓа во Сан Хозе.Има 160 соби кои се конструирани како лавиринт со неверојатно долги ходници,тајни премини,ќор сокаци,врати кои не водат никаде и скали до таванот.

Направена е од Sarah Winchester,наследничка на богатството Winchester.При крајот на 19-от век длабоко ожалостена од смртта на сопругот и ќерката посетува еден видовит човек во Бостон кој и кажува дека ја прогонуваат сите жртви кои погинале во рафалните напади на Winchester и дека единствениот начин да биде во мир со нив е постојано да гради и да надоградува ЕДНА куќа.
Во 1884 година започнала изградбата на оваа куќа во Сан Хозе која не престанувала и во наредните 38 години кога Sarah починала.
Размерите и големината на куќата се такви што човек кој никогаш не бил со сигурност би се изгубил,а токму тоа и била намерата-духовите да се збунат и да се изгубат.
Во куќата преовладува и деталот на “пајакова мрежа“ и бројот 13.
Стивен Кинг ке биде инспириран од горенаведената приказна за да го напише својот роман "Rose Red"кој подоцна ке биде филмуван.Топло препорачувам да се погледне филмот:wink:

кога би имала шанса дефинитивно би ја посетила.

v140

giallorosso
Член од
26 август 2009
Мислења
193
Поени од реакции
5
воа шумава во јапонија дефинитивно морничаво место...
не се нормални тие бе :uvo:
треба една организиција да се исчисти се таму тие сранја :helou:

H

^HITMAN^

Гостин
6.Prypiat
Prypiat се наоѓа во северна Украина и порано бил населен од работниците и научниците на нуклеарката на Чернобил.Овој град основан во 70-те години “собирал“ 50 000 луѓе,но во 1986 година била забележана одредена дисфункционалност на Чернобилскиот реактор па од безбедносни причини бил евакуиран целиот град.
Според мене Припијат е најморничавото место на планетата. Сум гледал доста документарици за ова место, и не се работи за "одредена дисфункционалност" туку за нуклеарна хаварија. Скоро сите жители на градот беа озрачени пред да бидат евакуирани затоа што таа "дисфункционалност" не беше предвидена туку се случи ненадејно со пукање на еден од блоковите на нуклеарната централа. Повеќе од 15000 луѓе од градот починаа во вок од 1 година како последица на озрачувањето, а останатите живееја и живеат со големи здравствени последици и аномалии кај нив и нивното потомство.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
За "2.Мостот Overtoun" може некој да постира слики ?

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Гадна е шумата одкако ги видов сликите на линкот

Kajgana Shop

На врв Bottom