Какви спомени носите од претходните врски?

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Какви спомени носите од претходните врски, позитивни или негативни?
Посебно за оние подолги врски на кои е ставен крај.

Постојат луѓе кои ако им се спомне дечкото/девојката со која имале врска подолга веднаш почнуваат со тоа немој да ја/го спонуваш, не сакам да знам за него/неа, не знам како сум одел со таа личност толку време, сакам да заборавам на тој период итн.

А има лица кои воопшто не се каат што поминале месеци и години со одредена личност и тоа го сметаат како искуство и не се каат за таа врска иако завршила со раскин.

Иако позитивните и негативните спомени зависат и на кој начин завршила врската. Ако е со неверство најчесто се има негативни спомени. Ако е поради несогласувања, избледување на емоции тогаш зависи некогаш позитивно некогаш негативно.

Што е со вашите спомени од претходните врски, какви се? Позитивни или негативни?

Нормално дека кога сме раскинале неможе да биде позитивно.Ако некој ме праша некогаш за мојата бивша ќе му кажам.Не сум од типот ,,ај бе не ми ја спомињај".Било што било и завршило.Се што е поминато во животот е само едно големо искуство и памет за во иднина.

За едниот бивш ке кажам срценце од човек е никој никого не повреди едноставно љубовта исчезна и се разидовме на две страни.Но за другиот и навистина несакам името да му фо спомнам после него ми омрзнаа сите машки.Но срека на време сватив дека не се сите како него.

No comment за бившиот..

Будала јас, го сакав 3 години и си го губев времето за него додека сите околу мене ми викаа не е за тебе,остави го,не го заслужуваш јас не ги слушав...а кога ми заби нож во грбот едноставно срцето ми се скрши на илјадници парчиња,не можев да се соберам...толку бев изгубена...мислев дека неможам да го преболам,но некако успеав и сега и да му го спомнат не осекам ништо ни омраза ни љубов...едноставно секој си крена по свој пат.

Убаво беше и не се каам што сум поминала со него толку долг период. Н е бев лишена од ништо ниту од забави ниту од излегувања дружења, имавме заеднички лудувања, ама ете малце се смени у односот општо спрема сите и моравме да прекинеме да не стане полошо па после ич да не комуницираме. Еве сега уште си излегуваме заедно на кафе, у дискотека, си правиме одличен муабет, супер е има добра душа и никогаш нешто лошо не би сакала да зборувам за него а и немам слушнато нешто лошо он да каже за мене. Тој у осном за никого не зборува лошо ептен сеа ако му нема неш згрешено али таман си е човек со душа и карактер. Само позитивно со него, негативностите се малку и не забележителни...

Имам две долги врски. Со едната не разговараме веќе 4 години, со другата, онака другарско почитување. Сите сега имаме други сериозни врски така што, не гледам причина зошто да се лутиме.

Едноставно не профункционира тоа што го имавме и крај.

Уффф..... Искрено да се врати времето не би тргнала по тој пат со него, година и пол бев во таа врска и се што научив од неа е - како не треба да се биде, што и тоа до некаде е добро дека сега се трудам да не ги повторувам истите грешки... Како и да е, лоши спомени се тие што ми се враќаат најмногу зошто не успеав очигледно да го запознаам таа година и пол , туку ОТКАКО ставивме крај на врската, еее тогаш се појави неговото вистинско лице, затоа за во иднина МНОГУ ПОГОЛЕМА ПРЕТПАЗЛИВОСТ :)

Не сум имала долга врска, така да не можам да зборам за искуство од долги врски. :icon_lol: Инаку претежно имам убави спомени. Во принцип се што било негативно сакам да го отфрлам веднаш по раскинувањето, за да можам на раат да се сеќавам со убаво на врската.
Мразам негативности, мразам да зборувам лошо за некој шо ми значел некогаш... сакам позитивни работи... и позитивни спомени. :wink:

Ne deka imam nesto mnogu dobri spomeni, no koa ke razmislam dobro ne se ni tolku losi. Nikogas ne sum plukala po bivsite i ne sum zborela loso za niv, edinstveno nesto sto go kazuvam e deka ne funkcionirame veke dobro zaedno i toa e se. Recenici od tipot 'aman ne go spomnuvaj' ili 'da crkne daj boze' ne upotrebuvam. Ako ne ni bilo ubavo zaedno ne znaci deka toj ne vredi.

на почетокот од прекинот многу нормално е да викаш не му го спомнувај, кретен... но со тек на време тие негативни нешта ќе избледат и остануваат само позитивните нешта... нели само доброто се памети?! секако со тек на време и чувствата ќе бидат со послаб нтензитет така да и да се сетиш на спомените нема да ти пречи...
мене спомените ми се некаде на средина... ни позитивни ни негативни... бидејќи кога ќе ми текне на позитивното одма ми се уклучува ,,сијалицата" која ме потсетува на негативните работи, поради кои и се ставило крај и така се во круг... но знам дека уште малку и на негативното ќе гледам како да не се случило а на позитивното ќе се насмеам...

Убаво беше и не се каам што сум поминала со него толку долг период. Н е бев лишена од ништо ниту од забави ниту од излегувања дружења, имавме заеднички лудувања, ама ете малце се смени у односот општо спрема сите и моравме да прекинеме да не стане полошо па после ич да не комуницираме. Еве сега уште си излегуваме заедно на кафе, у дискотека, си правиме одличен муабет, супер е има добра душа и никогаш нешто лошо не би сакала да зборувам за него а и немам слушнато нешто лошо он да каже за мене. Тој у осном за никого не зборува лошо ептен сеа ако му нема неш згрешено али таман си е човек со душа и карактер. Само позитивно со него, негативностите се малку и не забележителни...

Да не го сакаш уште? Мала шала не се лути :)

само позитивни спомени...многу работи сме научиле еден од друг и дефинитивно ми требаше некој што така гледа на работите околу себе...никогаш нема да речам ај бе не ми го спомнувај или нешто слично...затоа што супер ни беше заедно а и уште ни е супер ама на другарска основа

И после се носам позитивни спомени. Неможам да ги заборавам тие 3 години поминати заедно. Научив толку многу работи, бев пресреќна и презадоволна, но имаше и моменти кога имаше големи падови, карања, плачки....Врската заврши многу неславно со огромна и мнооогу лоша караница, бришења од контакти и од сегде. Ме повреди премногу...Ама кога ќе ми текне на него, ми текнува само на убавите моменти што сме ги имале заедно. Беше голем дел од мојот живот....И ќе остане голем дел од минатото за кое нема да се каам никогаш затоа што ми е едно големо искуство и голема лекција за понатака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom