Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Се претворам во желе.
Не физички.

На местото на горчината и лутиот бес се повеќе надоаѓа шеќер, а ригидните рабови на „јас-сум-во-право“ стануваат се помеки. Мислам дека е време за спојување. Мислам дека овојпат ќе биде слатко и шарено. И меко. И создадено за прејадување.

All I really wanna do, is turn it into motion, beauty that I can abuse.
He smiles, while I do my time.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Елко, елко

Среде соба високо
елката ни стои
и ја красат играчки
во илјада бои.

реф. Елко, елко
порасни уште две-три педи
за да може Дедо Мраз
дарови да рееееедииии.

Тука е играчката
вчера што ја сонив
многу, многу бомбони
мноогу лампиони.

реф. Елко, елко
за да може Дедо Мраз
дарови да рееееедииии.

Тука е и Снежана
милно ни се смее
и ни вика дечиња
секој нека пее.

реф. Елко, елко
за да може Дедо Мраз
дарови да рееееедииии.

Болдираниот рефрен ме плаши. Од каде сеа во собата некоја Снежана? Која е таа? Која е таа мистериозна жена? Па и ги тера децата да пеат. Нешто во хор ли работи? Ај некој помош за женава да ја откријам која е.

Иначе, јас сум супер. Се спремам за SNG2010. Ке ми биде интересно овој пат. Тотално ново искуство за пречекот на 2010 (демек ако не ја чекаме годината, нема ни да дојде)

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Yesterday was a wonderful day..:pipi:

..Почнав да го прифаќам крајот барем така мислам.. и продолжувам во новиот почеток..
Не сум сигурна како тоа би можело да функционира како такво.. ама ќе видиме..

Може само сеуште се залажувам дека ги прифаќам работите такви какви што се.. До сега стопати се излажав себеси..:jaj:

Ајде.. уште само 2 дена..

Те сака
Насмеаната:back:

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
Халло Кеј :helou: Како си ? Денес ис да биг деј ќе има метал парти (again :vozbud:) :zver: ајде се најубавооо поззз

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
this is not happening :nerv:
ми ја намалиии. аааааааааа грозна коза смрдена. Ни чудо шо останала сама на 40 години! кој ќе ја сакат онаква дебела и ружна. И посакувам многу нервози во новата година, проблеми, несреќа, да и паднит косана, уште толку да се здебелит, да станит по грда, уште толку да ја замразат сите и к*у (извини наизраз) да не видит :nerv::nerv: курваааа!!! ма и немојт да е курва ко е онолку грозна!! прасица дебела!!!!! кутра тастатура ја искршив ради неа! после учениците ги оштетувале компјутерите. ПА НОРМАЛНО ко имат вакви дегенерици во образованиево. СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ЌЕ УМРИШ САМА!!!

здраво однапред

Член од
25 мај 2008
Мислења
547
Поени од реакции
14
Денот по утрото се познава, не?
Очекувам денов да биде неверојатен.
Со аптетитот сум во најдобри односи. Јадев али буквално се сабајлево. Благо солено од се по нешто.... х)
Чисто колку да ви ја доловам атмосферата.
Само по мене што не трчаше кумата, туку баба ми.
Нека е жива и здрава!!!
А јас и денеска останувам дома, доволно време да се довршат сите обврски.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
е драга и јас како и ПРЕЗЕРВАТИВ се нервирам заради оценките :toe: едни поправив други задржав а трети изгледа и ќе намалам. денеска на тестот ништо не решив се надевам на 2-3 да добијам ништо повеќе не барам само за да ја задржам оценката. имам фобија од тестови, а никој не ми верува :toe: мислат дека не учам дома и дека ништо не знам ама господ е сведок дали не учам и дали не се јадам заради оцениве . ако се на виделина ќе излез кога тогаш. сакам да имам и малку надеж ама постепено ја губам. сега треба пак да учам за ако добијам послаба(а сигурно ќе добијам) да одговарам демек. ќе нема време бла бла. а оној копињон не дојде да му е*ам мајката. ако правиме тест него го нема. гојдо. копиле. нека се мане еднаш за секогаш од мојот живот.

не сакам да се нервирам за луѓе кои не вредат ништо, а уште помалку да се нервирам за оцени, на крај има со сите 5 да завршам ветувам ај чао сега :back: утре држи среќа да си поминам убаво на школо и да се поНЕнервирам

S

StereoLove

Гостин
Kajгич моја

8000 илјади денари за фустан за Нова Година?па дефинитивно мрдната работа е ова мојава комшика,па и плус штикли од 3000 денари?:lud:ех па после се жали народит немало пари.Него кајги полека се оправувам од депресијава:pipi:конечно можам да кажам дека денот ми тече како што сакам јас:pipi:и постојано си потпевнувам песни,јбг предновогодишнo лудило ме фатило:tv:

Ај песна за тебе

:back:

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Maj Kajги,
нишо ново

се онака исто,
али да не ти се повторувам.
само да те поздравам:back:

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Здраво Кајги !!

Многу сум Хепи и едвај чекам да додјде Н.Година лудница ке биде!!!!!!!:vozbud::vozbud::vozbud:

Инаку ти посакувам Среќна Нова Година и Божикни празници :vozbud:

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
То е то, Кајги. Дојде крајот на годината.

На школо можеше и подобро, али то е. Второ полугодие се надеваме на подобро, со среќа во новата година. Инаку едвај чекам НГ, ептен лудници ќе биде. :vozbud:

Поздрав! :back:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Драга, заврши полугодиево и за мене. Очекувано, од прва до последна, сите оцени исти:):):)
Се случија некои работи lately кои дефинитивно ме вратија во колосек.
Вечер ќе си одам на Данијелчето на плоштад да ја слушнам и во живо малку. Од коа знам за себе само у мп3 формат ја слушам:)
Поздрав и држи ми среќа да не премрзнам. И онака веќе сум малку настинат.
гладиус:smir:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
this is not happening :nerv:
ми ја намалиии. аааааааааа грозна коза смрдена. Ни чудо шо останала сама на 40 години! кој ќе ја сакат онаква дебела и ружна. И посакувам многу нервози во новата година, проблеми, несреќа, да и паднит косана, уште толку да се здебелит, да станит по грда, уште толку да ја замразат сите и к*у (извини наизраз) да не видит :nerv::nerv: курваааа!!! ма и немојт да е курва ко е онолку грозна!! прасица дебела!!!!! кутра тастатура ја искршив ради неа! после учениците ги оштетувале компјутерите. ПА НОРМАЛНО ко имат вакви дегенерици во образованиево. СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ЌЕ УМРИШ САМА!!!

здраво однапред
е драга и јас како и ПРЕЗЕРВАТИВ се нервирам заради оценките :toe: едни поправив други задржав а трети изгледа и ќе намалам. денеска на тестот ништо не решив се надевам на 2-3 да добијам ништо повеќе не барам само за да ја задржам оценката. имам фобија од тестови, а никој не ми верува :toe: мислат дека не учам дома и дека ништо не знам ама господ е сведок дали не учам и дали не се јадам заради оцениве . ако се на виделина ќе излез кога тогаш. сакам да имам и малку надеж ама постепено ја губам. сега треба пак да учам за ако добијам послаба(а сигурно ќе добијам) да одговарам демек. ќе нема време бла бла. а оној копињон не дојде да му е*ам мајката. ако правиме тест него го нема. гојдо. копиле. нека се мане еднаш за секогаш од мојот живот.

не сакам да се нервирам за луѓе кои не вредат ништо, а уште помалку да се нервирам за оцени, на крај има со сите 5 да завршам ветувам ај чао сега :back: утре држи среќа да си поминам убаво на школо и да се поНЕнервирам
Абе не се замрајте со оценки бе, не ви вредат искинатите живци за тоа:toe:
Јас драга само колку да ти се пофалам дека математика 3 ми стави. Инаку друг статус на оценкиве ми е како Дарко, урнебес ми е ама уво не ме боли. Едвај чекам утре да дојде 18:30 и официјално да завршиме во оваа година со учењето:vozbud::vozbud::vozbud:
ЌЕ ИМА СЛАВЈЕ:eek:jea::party1:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ебате компјутерот...чисти го, бриши фајлови, пренесувај од Ц у Д, и пак џабе, неќе над 30 гб. да ми ослободи. :nerv:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ќе го омажам тој што ќе ме сќари на ваков шмекерски муабет.

О, Том.
О, животе.
О, судбо.

Ако ти кажам кај ќе идам у 10 саат, никад нема да ми веруваш. Затоа не ти кажувам.
Копиљацине праеја завршен тест денес, живи дупки се пустите. Слатки мали 8 годишни дупки. Ај ќе пораснат, и ќе научат, и ќе си лупаат главата во ѕид зошто научиле.
Ко ја што си ја лупам on a daily basis.

За Нова Година сакам 1350 евра за да си ги исплатам долговите на секаде.
А и два пати по исто толку денари би ми свршиле работа да му ја киднам некаде на 2-3 дена. Сама, или со него.
Сакам да поминат празниците и градот конечно да стивне. Да се врати назад кон својата безлична, еднолична, столична, сива деформирана форма.
Такво го сакам Скопје, зошто такво го знам. Не сакам сијалички и лампиони тропски палми и бикови и шмизли и калдрми на плоштад. Сакам смог, уличен метеж, ѓубре, портокалови чичковци на онакви мини-возила за чистење. Сакам полуфункционален крст на Водно и раскантани ЈСП автобуси и цигани што шиткаат петарди на семафор.

О, Том.
Те осудувам на рипит дур не излезам од дома.

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom