Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
До коа ке чекам асални хајлајтс?
Ајде првиот шо ке стаи 1000дарче зима хаха

честитки Миланези за пласманот

од играва не сум задоволен но сепак пласман си е пласман

и честитки ForzaMilan и со здравје да си ги трошиш парите
и ај части сега :smir:
еве го голот нивен
http://goalclub.eu/playvideo/champions-league/08.12.2009_Zurich-1-1-AC-Milan/547

:)

Mомци, ова од еден фан на Милан и добро другарче што го имам на фејс, цитирам :
'' Милан можат да здивнат, до крајот на сезоната во ЛШ сигурно нема да играат со екипа од рангот на Цирих ''

:tv:

Dida: 5 - Fumbled a few grabs and could have done better for Gajic's free-kick.

Antonini: 8 - Stunning performance from the full-back. Antonini will have Milan managers wondering why they ever left this player out of the side. Was unlucky not to score several times after getting in behind the defence. Ran his legs off all night and always provided Ronaldinho with options.

Thiago Silva: n/a
- Injured early in the first half.

Nesta: 5.5 - Always good with one-on-ones, but was beaten a few times by speedy attackers. Could have suffered more has Alphonse been a better striker of the ball.

Abate: 6 - Picked up a yellow card for a needless tackle, but ran wonderfully down the right at times to hook up with Pato.

Ambrosini: 5 - Didn't impose himself on the game as he probably should have. Playing against a less experienced midfield, the skipper should have been all over this one.

Seedorf: 7 - If only Seedorf shot more. Big Clarence held the ball up spectacularly well all match, but never seemed to have the feet to let a shot fly. Always used his space when on the ball to try and play in one of his team-mates.

Pirlo: 5
- Started off wonderfully, but quickly faded into darkness as the game wore on.

Ronaldinho: 6
- Was up and down for a lot of the match. The Brazilian's fancy footwork resulted in a few excellent through-balls, but Ronnie is far from the man he once was, despite what the media may say. Just does not have the legs to run past people any more.

Borriello: 5 - Looked extremely agile when the match began, but had a terrible time of it as he was inches from putting the ball in the net time and time again. Could have scored on a few occasions, but it simply was not his night.

Pato: 7 - Extremely dangerous when on the ball. Almost scored very early in the game and connected wonderfully with Abate several times. Milan struggled to get the ball around as much as they should have, but one has to wonder if Pato could have scored should he have seen more of the ball.

Substitutes

Kaladze: 6 - Stuck his neck out a few times to intercept build-ups from Zurich. Almost scored a nice header from a corner.

Flamini: 6 - Added a new dynamic to the Milan midfield, but it was a bit late in the game and the rest of the legs were clearly getting too tired.

Inzaghi: n/a
- Cameo appearance from the veteran.

Како и што претпоставував за Антонини. Сега со Господ (Рони) напред и да стигнеме до финале.

Галијани рекол дека утре ќе навива за Интер онака искрено од срце атер за Италијанскиот фудбаш :), и дека се надева дека ќе го избенеме Челзи...нешто на што и јас се надевам, Анчелоти овие ајвани како што ги изгради така и може да ги посере.
Ма додуша шокур бе, нека се падне кој сака бе пичка им матерна, има да го јадат ко цигани мрсул сите до финале!!! :icon_lol:

од каде таа информација за Т.Силва? оти сеуште не е завршен медицинскиот преглед, а се очекува најдоцна до утре односно сабајлево да се знае колку ќе паузира

од каде таа информација за Т.Силва? оти сеуште не е завршен медицинскиот преглед, а се очекува најдоцна до утре односно сабајлево да се знае колку ќе паузира

изгледа Club Doctor Massimo Manara им се јавува директно :smir:
не се знае уште за повредава се е шпекулација додека нема официјално соопштение

Честитки Миланези :vozbud:

Идеме кон 8 титула :pipi:
champions-league-cup.jpg

п.с Неше не доаѓаш во ск? :(

:nenene: лошо.

- Негово место кој ??? ( Бонера или Оневу ) ама дали се фит за настап.
Каладзе ич не го сакам у прв тим.
Незнам дали ја гледаше утакмицата...Влезе дибекот Каладзе и одма на неговата страна топка у празно во која тој доцнеше,среќа овој неписмениов од Цирих ја акна над гол...
Иначе да ремизирам,ептен слаба игра.Ама изгледа сум навикнат да го гледам Милан у вакво издание против тапа џонсон екипи...
Рони во свој стил си ја изигра утакмицава иако беше многу нервозен,во еден момент се обиде да удри еден играч со лакт и ако го закачеше сигурно ке си лапаше црвен!и така битно отидовме даље...

Немам друго што да кажам освен-Нека му ја мислат!

Сега сите се потешки противници и фаворити има само на Хартија,кој и да се падне ќе биде тешко.Милан секогаш оди далеку во ЛШ,да се надеваме и оваа година дека ке идеме!Многу помотивирани се против појаки екипи така да кој и да се падне нека му ја мисли!Forza Milan,andiamo ! :vozbud::smir:

ForzaMilan најпрвин браво за ливчето , а Baze Sk ако може да не напиња толку и да си ја гледа неговата Рома :wink: Инаку ја гледав утакмицава на стрим малце ми сецкаше убаво почнавме ама првиот проблем дојде при повредата на Тиаго Силва и влегувањето на Каладзе најголемото дрво што постои во Милан моментално.Од кога влезе после 3 минути падна голот за него мислам дека беше крив Амброзини ама не видов убаво ми падна нетот баш во тие моменти.Масимо денеска многу слабо беше заменет со Фламини,Пирло исто така влечуга по терен,Рони според мене добро имаше некој добри акции.Од Милан man of the match Лука АНТОНИНИ момаков по лева страна играше одлично се надевам дека и понатака Лео ќе смета на него во првиот состав.Сега за ждрепкава што знам јас би ги сакал Манчестер ни лежат тие пацери,или па тие Романците или Бордо :) Во никој случај не би ја вметнал тука Барса ако заврши прва во нивна група.

AC Milan Vice-President Adriano Galliani: I Will Be Cheering For Inter On Wednesday Night
:) Ја наместиле оваа чим ќељавиов ќе навива за нив големи пари се во прашање x-1

AeRoDrOm напиша:
ForzaMilan најпрвин браво за ливчето , а Baze Sk ако може да не напиња толку и да си ја гледа неговата Рома :wink: Инаку ја гледав утакмицава на стрим малце ми сецкаше убаво почнавме ама првиот проблем дојде при повредата на Тиаго Силва и влегувањето на Каладзе најголемото дрво што постои во Милан моментално.Од кога влезе после 3 минути падна голот за него мислам дека беше крив Амброзини ама не видов убаво ми падна нетот баш во тие моменти.Масимо денеска многу слабо беше заменет со Фламини,Пирло исто така влечуга по терен,Рони според мене добро имаше некој добри акции.Од Милан man of the match Лука АНТОНИНИ момаков по лева страна играше одлично се надевам дека и понатака Лео ќе смета на него во првиот состав.Сега за ждрепкава што знам јас би ги сакал Манчестер ни лежат тие пацери,или па тие Романците или Бордо :) Во никој случај не би ја вметнал тука Барса ако заврши прва во нивна група.

AC Milan Vice-President Adriano Galliani: I Will Be Cheering For Inter On Wednesday Night
:) Ја наместиле оваа чим ќељавиов ќе навива за нив големи пари се во прашање x-1

Ај еве ви и highlights :tv:
http://www.goalsarena.com/video/champions-league/2009.12.08-zurich-1-1-ac-milan-2_en.html

http://sportski.mk/statija/3193
> Леонардо: И да победевме пак немаше да бидеме први
-
“Воопшто не ми се допадна како одигравме во првиот дел. Имамвме потешкотии пред натпреварот, неколку фудаблери се пожалија на повреди. Мислам на Тјаго Силва, Роналдињо и Амброзини.“
Сега можно е да ни се паднат и Челзи и Анчелоти, но кој и да биде најважно ќе биде да имаме пристап натпревар по натпревар.“ - заврши Леонардо.

( секогаш се заебаваме со помали тимови од нас :tapp: ке ја наебеме некоја ден )

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom