Потврдено „да“ за визна либерализација

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа наголемо започнаа припремите за големата преселба....на народите...:helou:
Па фино де.После ќе имаме најмала невработеност во Европа.:helou:

Па фино де.После ќе имаме најмала невработеност во Европа.:helou:

Изгледа бугарскиот рецепт е ефикасен:pos2:....ако не можеш да ги вработиш луѓето прати ги по белиот свет...:pos2::pos2:

Потврдено „да“......за уште поголем ремет на Македонците!Ремет до даске, него дали се наоѓа некое од тие жолтите комбиња, да знам да си правам бизнис........
Работава е „фрли рипче, фати крапче“ или на кратко „ебиветар“.
Големото чудо, пак ти треба работна виза за работа во Европа, а таа малку потешко се добива; со ова Европјаните добиваат, само симпатиите ќе се зголемат а Македонецот како и секогаш, на крај со палецот во уста завршува, или во кабинет под маса кај Иванов и Груевски.

Њемачка мисли му ја....:vozbud:

здраво егеју здраво пирину многу време помина

Конечно со ова се поврзуваме со Европа ќе можеме да излеземе од земјата и да видиме разлика помеќу нас и Европската Унија, голем чекор за Македонија БРАВО секоја чест

Скептичен сум во врска со укинувањето на визиве. Можеби де факто ќе бидат укинати, меѓутоа вистински тиа пак ќе постојат, доколку ти побараат под предпоставка за три месеци средства, ретко кој од нас ќе има по 100 евра дневно или 9000 во џеп. Tие што имаат толку и денес имаат безвизен режим. Дај Боже да грешам...

Вон темата : Мислам дека темава е од домашна политика. Не постои никакова толеранција за било каков коментар и било што, макар и најмала ситница околу внатрешната политика. Ако навистина се сака да се придржува кон ова треба да се придржува за се, а не само парцијално.

Овие форуми се најнезависните и објективни медиуми каде секај може да си го каже својот став, а другите оценуваат за исправноста на сатвовите на секој од нас. Мислата неможе да се забрани, колку и некои да се надеваат на тоа...

Изгледа бугарскиот рецепт е ефикасен:pos2:....ако не можеш да ги вработиш луѓето прати ги по белиот свет...:pos2::pos2:
Бугарите ги испратија жените а мажите живеат од заработката на нивните жени кои патем добиваат и хранарина :pusk:

Мој е живот Швицарска :pos2:

Скептичен сум во врска со укинувањето на визиве. Можеби де факто ќе бидат укинати, меѓутоа вистински тиа пак ќе постојат, доколку ти побараат под предпоставка за три месеци средства, ретко кој од нас ќе има по 100 евра дневно или 9000 во џеп. Tие што имаат толку и денес имаат безвизен режим. Дај Боже да грешам...

не е така ...
си правиш резервација од хотел 10дена ... патничко осигурање за 10дена .. 1000евра у џеб и леташ ...
имаш право да останеш 90дена макс ... како турист се разбира без право на работа .. освен на црно :)

Честитки пред се, требаше ова, целта ми е Германија после толку време, па и други европски земји, многу ке ни олесни оваа укинување на визите, колку и да е голема процедурата, пак нема да е ко до сега. :smir:

Не знам зошто, ама скептична сум на секоја одлука (без разлика дали е позитивна или негативна) која ја носи ЕУ во врска со Македонија. Не и верувај на ЕУ и тогаш кога ти носи подарок. :wink: Макар што и ова не е подарок, него заслужено... Мислам супер е одлуката, да сме живи и здрави, ама... ете нешто ми вели дека се е ова само дел од целиот тој циничен проект на “онаквоење во ребро/мозок и останати делови од телото“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom