Потврдено „да“ за визна либерализација

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Рано е.Наместо светло на крајот од тунелот не чека Гејлада.
За визна либерализациja мислам дека нема да блокират,но за започнуване за преговори со ЕУ може да направат блокада.

Kako be taka,sega bugarive ne ke mozat da napravat biznis so bugarskite pasosi,,,,tuuuuuu beeeee otide biznisot,golema steta za bugarite:tapp:

Go gledam dene onoj groteska od Evrointegrativen guru sto cel godina so zenamu i keraka mu ne pripremaa deka Eu i oficijalno ke donese ukaz so koj makedonija ke ja smesti kako zemja od arktikot dokolku normalno ne napravi ova ili ona... i vidi cudo dve golemi vesti od integrativnite procesi a on vo akcija so babickite da izmeri kolku decibeli imalo vo cafe trend breeejjjj ... falese uste toa tipceto so brkcinjata vo ocaj da krikne: so vakva li bucava sakame vo Eu lugjeeeeeeee

Ne be sto treba da se ukina viza.

Sto mi trebate ovde, da mi prajte bela.
Pa ke mi dojdat polni gosti.
Sigurno ke nemat pari za hotel nego uraa kaj mene.

Aj ostanite kade sto ste , zatoa sto kakvi sto ste za nikade ne ste :) :)

БЕЗ ВИЗИ ОД 19 ДЕКЕМВРИ

Европскиот парламент денеска усвои резолуција со која се препорачува укинување на визите за Македонија, Србија и Црна Гора од 19 декември годинава наместо на 1 јануари 2010 како што предложи Европската комисија.

Во дебатата што почна доцна синоќа европарламентарците искажаа поддршка за симнувањето на визната бариера за трите земји, а еврокомесарот за правда Жак Баро го оцени овој чин како „историски“.

Известувачот на Европскиот парламент за визната либерализација, словенечката европратеничка Тања Фајон, изрази задоволство поради скорешното укинување на визите за трите земји, чии граѓани, како што посочи, досега беа поизолирани и со поограничени права и слобода на патување од времето на поранешна Југославија.

Резолуцијата што ја изгласа денеска Европскиот парламент не е обврзувачка, но има политичко влијание при носењето на одлуките во ЕУ.

Конечната одлука за симнувањето на шенгенската визна бариера за Македонија, за Србија и за Црна Гора треба да ја донесат министрите за внатрешни работи и за правда на земјите членки на ЕУ на 30 ноември. Одлуката не се носи со консензус туку со квалификувано мнозинство, односно треба да ја поддржат две третини од земјите членки на Унијата. Доколку биде усвоена, одлуката треба да биде објавена во службениот весник на ЕУ, а вообичаено согласно правната процедура, стапува во сила 20-от ден од објавувањето.

ЕК на 15 јули препорача укинување на визната бариера за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора. Со тоа, државјаните на трите земји веќе нема да мора да поминуваат низ долготрајните процедури за добивање визи и ќе можат слободно да се движат во државите од Шенгенскиот договор. Се оценува и дека олеснетото патување во ЕУ значајно ќе придонесе и кон процесот на евроинтеграција на земјите од Балканот.

http://www.sitel.com.mk/?ItemID=038EE866DA5FFF40B309763A8A3429B1

како шо разбрав 500+ гласале ЗА - 50+ гласале Против - така нешто ..

ООО ЈЕЕЕ ЌЕ ПУКААААМ :pos2:
ПОЛСКА АЈМ КАМИНГ :drk:

Kako be taka,sega bugarive ne ke mozat da napravat biznis so bugarskite pasosi,,,,tuuuuuu beeeee otide biznisot,golema steta za bugarite:tapp:

Ха ха глеj тебе си бре, не се кахари за нас.
Сега ние може да почнем да бараме мак пасоши:pos2: пак ке има бизнис

па фала богу веќе ќе можам да шетам низ европа од брегот на Португалија до високите планини на Полска без да се замарам и да чекам 2 месеца виза да извадам и да давам пола пари а уште не сум тргнал на пат :pos2:

Ај малку превод сега овде: куртуливме со визиве, ама за влез душа ќе ни извадат! АМА ИСКРЕНО ОВА Е ТОА ШТО НИ ТРЕБАШЕ!!!! Не ни требаат глупаците од ЕУ ама ни требаше ова визно ослободување. ФАЛА!!!! :pipi::pipi::pipi:

Ајде,ајде,се надевам нема нешто да излезе на 2-3 дена пред официјалното стапување во сила на визната либерализација.

Изгледа наголемо започнаа припремите за големата преселба....на народите...:helou:

Што преселба коа после со шлепери ке ги враќаат назад како илегалци...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom