Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
- Член од
- 16 октомври 2009
- Мислења
- 7.349
- Поени од реакции
- 7.606
Дали, ти, треба да бидеш понижуван од некоја поедина причина, која не можеш да ја смениш? Пример, еден од твоите родители да е албанец, или да си ретардиран, хендикепиран, имаш црвена коса, пеги .... итн.Еве вака да разгледаме - значи тоа се исфрустрирани луѓе кои цел живот биле понижувани(со причина)
Сите овие работи и една долга низа на други, може да биде нечив материјал да те понижува. Само затоа што си роден каков што си роден, и не можеш да смениш ништо во врска со тоа.
Никој не ти се смее, нити го прави за некаква одмазда.. Работава и не е баш за смеење. Се работи за сериозен простест (НЕ парада).и сега сакаат да се одмаздат со тоа што јавно, во лице би ни се смеале на сите.
А кој фактор си ти да диктираш што смее а што не смее? Тоа само во твојот измислен свет може.Не дозволувам такво нешто.
Со овој пост, и ти се приклучи на групата понижувачи. Сега баш ќе имаат причина.Нека си парадираат пред тие што ги понижиле,јас не сум должен да гледам сосила ретардирани на сред плоштад.
Не си должен да гледаш, затоа можеш да се завртиш на другата страна.
Не бил должен човекот ...
И јас не сум должен да слушам турбофолк по кафичи, или уште полошо кога некоја Сека или Цеца ќе се растури од урлање на плоштад или кое било место, па пак ги слушам, без да сакам. мене ме прашува некој? Имам право да си сменам кафич или место. И/или да игнорирам.
Дали ти веруваш или не тоа е една работа, а што ќе се случи, тоа е друга. Треба да се извести полицијата 48 саати пред протестот, за да може да ги направи потребните подготовки. Ќе оди спротивно од Уставот ако не се појави. Должна е да помогне на секој кој има потреба од нејзината помош.А да,би излегол и на контра-протест,а не верувам дека Владава би преземала нешто за заштита на позадинците.
За двете страни, не само едната. Супер, може ќе делиме кревет во болница :helou:Во секој случај,ќе биде гадно.
Овој дел е малку заебан. Велиш
Едноставно, гледај на друга страна. Нема да се окупира цел плоштад. И јас можам да се жалам за многу рабпти па не се жалам.Што со моето право да не гледам такви глупости на плоштад тој ден?
Да, во дамнешни времиња. Денес, посилен, не значи прав. "Прав" во овој случај.Во ваква околност, кога нема прав или крив, посилниот победува.
Секогаш било така.
Ја објаснив поентата погоре, можеш и ти да пробаш, да видиш како е. Барем тогаш ќе збориш од лично искуство, не од тепка, како што ти текнало.А право, и тој има да протестира затоашто сака да се плеска анално (која поента)
Секако дека може, прашањето е дали сака? Ако не сака, оди против правниот систем. Злоупотреба на функција.и јас да го спречам во тоа. Судот тука праведно не може да пресуди.
Можат, и имаат право на тоа. Ако тоа им се ускрати, губат едно од правата.Ама право на брак не можат да добијат.
Објаснив и јас под кои околности можат, и треба да добијат право на брак.Поради ХХХХ околности, да не навлегуваме сега во нив (или ете ако сакаш можеме и да навлеземе), заклучокот е дека не можат да го добијат тоа право на брак.
Може не. Ама во училиштата се уште постои.Дискриминацијата на работното место не постои во земјава.Барем не во аспект на сексуалноста.
Да. Геј-парада. Не геј-протест. Проетестираш со гордост ли? Тебе ни безбол палица нема да те вразуми, иако си знаеш убаво за што збориме цело време. Само провоцираш. Од прост инает. Тоа ти е целта. не се гејците кои провоцираат. Туку луѓе како тебе.И геј-парадата најчесто се интерпретира како искажување на гордост да си геј. I am gay and proud of it. Тогаш безбол палица помага.