Дали машките знаат вистински да сакаат?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.073
Eдна од по-омилените тематики на аda. Полово генерализирање.
Кријте се да не ве види.

Инаку да, знаат. Нема потреба од потење.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Жената љуби кратко и слатко,мажите долго и интензивно.

Жените се заљубуваат повеќе пати,мажите поретко.

Кога жената љуби е рај,ама кога мажот љуби,тогаш тоа е благослов.

Да,машките знаат вистински да сакаат,дури и подобро од жените.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
хахаха ете гледате колку сериозно не сфаќате нас жените... љубовта спрема нас се споредува со љубов спрема фризби и пиво хахаха
Ти го поставив веќе еднаш прашањето, не го одговори, си реков да бидам можеби ироничен и да се праам смешен, може ќе ме забележиш и ќе ми одговориш.. Ама глеам, не се дешава тоа..

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Мал упад...Даваат награда на форумов за безвезе теми, а ја со тоа не сум упознаена?:nesum:

С

Спенсер

Гостин
хах... нормално дека знаат... само потешко е машко да се заљуби,ептен... вистински да се заљуби е малце тешко, и ретко се дешава тоа...

(што барам па ја у овие теми да се мешам...:pos2:)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Шо е обично, а што вистинско сакање?
не постои обично сакање..или сакаш или не сакаш:toe:
а да сакаш не значи само да бидеш со тој некој туку во вистинско сакање спаѓаат многу работи меѓу кои почитта спрема партнерот, да не ти смета ништо кај него, да мислиш на него цело време, да му простуваш се, да не мислиш на други машки/женски да му ги сакаш дури и сите негови мани да не ти сметаат итн..
машките знаат да сакаат многу повеќе од женските ама за да засакаат им треба многу време аки кога ќе се случи тоа тие би направиле се за таа некоја..за разлика од женските кој многу лесно се заљубуваат и одљубуваат..

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
почитта спрема партнерот, да не ти смета ништо кај него, да мислиш на него цело време, да му простуваш се, да не мислиш на други машки/женски да му ги сакаш дури и сите негови мани да не ти сметаат итн..
Ко ќе ми најдеш девојка што вистински сака според твојава дефиниција, кажи ми сместа, ќе ти ја купам...

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Ко ќе ми најдеш девојка што вистински сака според твојава дефиниција, кажи ми сместа, ќе ти ја купам...
зарем ќе ме купиш???

ја ти кажав според мое мислење како изгледа вистинското сакање.. е сега секој си има различен начин на сакање...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
зарем ќе ме купиш???
Поооолека, лакше тамо, не си ласкај:smir:
Ја сум тука за тоа..:smir:
Али тоа, накнадно, сеа, да се вратиме на темата..

Сааш да ми кажеш, дека вистинска љубов е коа го сакаш безразлика дали коа навечер хрчи се корнат прозорци, спремна да му простиш се, подразбира да му простиш неверство, спремна да не мислиш на никој друг, туку само на него и неговите лоши манири на маса, го сакаш без разлика шо знае да биде страшно глуп на моменти..итн..

Ако ова е вистинска љубов, ондак вистинска љубов е мит што ни митбасатерс не би пробале да го докажат..

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Еве ќе кажам за мене како машко.
Мислам дека ние машките знаеме да сакаме само кога ќе ги поминиме фазите на созревање и добивање на соодветното искуство низ годините.Мислам дека машко кое имало повеќе женски,кое се "издувало" на некој начин,и кое со текот на годините ќе свати дека сето тоа било само некоја незрела,но неминовна фаза од животот,е машко кое е спремно вистински да сака.Значи се е до зрелоста.Кај секого е индивидуално,некои остануваат "зелени" и кога ќе остарат,меѓутоа сметам дека до 21 год. машките и не знаат да сакаат.После тоа добар дел од нив веќе знаат што сакаат од животот,па и со жените и љубовта како негов составен дел.
така јас мислам:toe:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Незнаат. Ни ја сечат таа емоција заедно со папочното црево на раѓање.

I

InF3cTeD

Гостин
не постои обично сакање..или сакаш или не сакаш:toe:
а да сакаш не значи само да бидеш со тој некој туку во вистинско сакање спаѓаат многу работи меѓу кои почитта спрема партнерот, да не ти смета ништо кај него, да мислиш на него цело време, да му простуваш се, да не мислиш на други машки/женски да му ги сакаш дури и сите негови мани да не ти сметаат итн..
машките знаат да сакаат многу повеќе од женските ама за да засакаат им треба многу време аки кога ќе се случи тоа тие би направиле се за таа некоја..за разлика од женските кој многу лесно се заљубуваат и одљубуваат..
зарем ќе ме купиш???

ја ти кажав според мое мислење како изгледа вистинското сакање.. е сега секој си има различен начин на сакање...
a ти со овоа сакаш да кажеш дека си совршена девојка која ако се заљуби ќе го почитува партнеро,ќе ги сака неговите мани,нема да и смета ништо кај него,не мислиш на друго машки итн итн...:uvo: не оди тоа така....никој не е совршен

Фала Пријатно

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Поооолека, лакше тамо, не си ласкај:smir:
Ја сум тука за тоа..:smir:
Али тоа, накнадно, сеа, да се вратиме на темата..

Сааш да ми кажеш, дека вистинска љубов е коа го сакаш безразлика дали коа навечер хрчи се корнат прозорци, спремна да му простиш се, подразбира да му простиш неверство, спремна да не мислиш на никој друг, туку само на него и неговите лоши манири на маса, го сакаш без разлика шо знае да биде страшно глуп на моменти..итн..

Ако ова е вистинска љубов, ондак вистинска љубов е мит што ни митбасатерс не би пробале да го докажат..
ок ајде батали мои размислувања за љубовта дај кажи ми ти што е според тебе вистинско сакање???

a ти со овоа сакаш да кажеш дека си совршена девојка која ако се заљуби ќе го почитува партнеро,ќе ги сака неговите мани,нема да и смета ништо кај него,не мислиш на друго машки итн итн...:uvo: не оди тоа така....никој не е совршен

Фала Пријатно
не реков дека сум совршена туку мислам дека знам да сакам и како ја го чувствувам сакањето...

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.510
Поени од реакции
2.192
Има бе златна, всичко има ама тешко се намира. Обично тие не се најгласните, со најубавата кола, центарот на внимание во друштво, или многу преставителни тоест не се прв пик на драфтот. Седат понастрана си пијуцкаат лагано и си палат цигарче без многу галама, без спектакли. Ама па тие не ви се интересни. Епа јеби га, фраерот фраерски игра. Ако налетувате цел живот на кучки или на јебовци до вас е проблемот најчесто.
Цар! Скоро све е кажано... Сами сте си криви бе... Емоциите многу тешко се контролираат, али не се жалете ако увек се залетуете по некои идиот(к)и...

I

InF3cTeD

Гостин
не реков дека сум совршена туку мислам дека знам да сакам и како ја го чувствувам сакањето...
едно е да МИСЛИШ дека знаеш да сакаш а друго е да сакаш вистински...па ќе речам ни машките ни женските не се совршени и мислат дека знаат да сакаат...а тоа дека не мислиш на други машки..хмм..ниедна женска нема да ме убеди во тоа....

Kajgana Shop

На врв Bottom