Мендух Тачи на ТВ Клан

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа што Макс Вело го кажува дека исламизираните албанци се против Америка и Еу, испаѓа обратното. Дека баш Македонците сонуваат распад на таа моќна империја Америка и Еу, за да тие некад испливаат на површина(!). Неразбирливо, колу Макс Вело не ги знае работите, изгледа неговите православни браќа не знаат кај тераат, и кај бараат сојузници.
Abe jas kazav i prethodno, Maks Velo ti e eden "izguben germanec" sred Balkan, zadna dupka na supelka vo Tirana.
A eve na primer recimo, Pandeli Majko, eden od najcenetite javni licnosti od site albanci na ovie prostori, smeta deka tokmu Islamot gi pravi posebni i pojaki albancite od Makedonija vo sporedba so drugite albanci od regionot t.e. muslimanstvoto kaj albancite od Makedonija go gleda kako pretdnost :toe:

Abe jas kazav i prethodno, Maks Velo ti e eden "izguben germanec" sred Balkan, zadna dupka na supelka vo Tirana.
A eve na primer recimo, Pandeli Majko, eden od najcenetite javni licnosti od site albanci na ovie prostori, smeta deka tokmu Islamot gi pravi posebni i pojaki albancite od Makedonija vo sporedba so drugite albanci od regionot t.e. muslimanstvoto kaj albancite od Makedonija go gleda kako pretdnost :toe:

Јасно е тоа, Албанците од горна река се стопија во Македонци, а оние католиците или му ја ф'ршнаа во Хрватска или назад во Албанија или и тие се претворија во Православни.

Катастрофа е бе еј.

Maks Vello navistina ne e normalen. On ne e politikolog, niti analist, tuku umetnik,slikar i teska pijanica i golem anti-islamist.

Celo vreme samo za Islam zboruvase. A i toj Fatos Lubonja ne e podobar, isto e iskompleksirano magare, celiot negov zivot go pomina vo zatvor od Enver Hoxha, a sega pljuka po site albanci vo Albanija, Kosovo i Makedonija, ko da site mu se krivi.

A lugeto ne znaat deka da ne bese Islamot, odamna ke bevme asimilirani od slovenite.

^Ах вистината боли...:toe:
Затоа нема потреба од ваков напад на писателот....

Maks Vello navistina ne e normalen. On ne e politikolog, niti analist, tuku umetnik,slikar i teska pijanica i golem anti-islamist.

Celo vreme samo za Islam zboruvase. A i toj Fatos Lubonja ne e podobar, isto e iskompleksirano magare, celiot negov zivot go pomina vo zatvor od Enver Hoxha, a sega pljuka po site albanci vo Albanija, Kosovo i Makedonija, ko da site mu se krivi.

A lugeto ne znaat deka da ne bese Islamot, odamna ke bevme asimilirani od slovenite.

Ееееее ова ти се вика јој куку ноне!!! Сега овие се пијаници и плукаат по Албанците муслимани или Меднух Тачи ги средил?! Ќе мора да се договорите :pos2::pos2:
Патем ако не ве исламизирале Турците ќе сте останеле Католици а тоа се вика смени вера за да спасиш глава :toe:

Во Македонија на никого не му смета што сте муслимани! Мене лично ми смета што практицирате радикален Ислам е тоа е веќе друга тема на разговор. А за Пандета но комент среди ситуација набрзина кажал едно кажал друго мислам дека е потрошена хартија :toe: јас имам такво мислење

добро размислување од албанските интелектуачци браво за нив

Во Македонија на никого не му смета што сте муслимани! Мене лично ми смета што практицирате радикален Ислам е тоа е веќе друга тема на разговор. А за Пандета но комент среди ситуација набрзина кажал едно кажал друго мислам дека е потрошена хартија :toe: јас имам такво мислење
Po koj osnov ti zakluci deka praktikuvame radikalen Islam?
Znaes sto e radikalen Islam? Znaes kako, kade i dali voopsto nekade se praktikuva? Me znaes mene, si me videla, kako sum oblecen, kako izgledam, so sto se zanimavam, kaj iskacam, kaj se zabavjlam, so ebam, vo globala sto kur pravam u zivoto? Znaes ili ne... onaka samo, treses po default....

p.s. Pandeli moze da e se, ama potrosena hartija ni pod razno. :toe:

Ајдееееее испадна дека пропаднатите политичари Тачи и Мајко сепак биле во право.Гледаш ние луѓето го слушаме она што сакаме да го слушнеме.

А ти си прошетал низ чаршија скоро? Јас бев вчера и да ти кажам право се преплашив!!!!!!! Куп жени забулени од глава до пети со црни бурки мислам дека видов доволно за да можам да ти кажам дека повеќето практицираат радикален Ислам, НО не пресудив по облеката! Тоа беше само мал дел. Другарката со која бев живее во Тетово, знае албански (и тоа може да се пофали дека знае неколку дијалекти меѓу кој и Струшкиот кој важи за најпочитуван колку што разбрав се извинувам ако грешам) и си седнавме на кафе и многу убаво си направивме муабет за Албанските муслимани во Тетово. Каде и што ебеш ако ебеш ич не ми е гајле ама со сигурност тврдам дека повеќето практицираат радикален Ислам!!! И по Скопските џамии има проблеми имаше по телевизии а бидејќи си Муслиман слободно распрашај се барем тоа треба да е лесно :toe::toe:
Повеќето албански муслимани не се сите се извинувам за генерализирањето!

А ти си прошетал низ чаршија скоро? Јас бев вчера и да ти кажам право се преплашив!!!!!!! Куп жени забулени од глава до пети со црни бурки мислам дека видов доволно за да можам да ти кажам дека повеќето практицираат радикален Ислам, НО не пресудив по облеката! Тоа беше само мал дел. Другарката со која бев живее во Тетово, знае албански (и тоа може да се пофали дека знае неколку дијалекти меѓу кој и Струшкиот кој важи за најпочитуван колку што разбрав се извинувам ако грешам) и си седнавме на кафе и многу убаво си направивме муабет за Албанските муслимани во Тетово. Каде и што ебеш ако ебеш ич не ми е гајле ама со сигурност тврдам дека повеќето практицираат радикален Ислам!!! И по Скопските џамии има проблеми имаше по телевизии а бидејќи си Муслиман слободно распрашај се барем тоа треба да е лесно :toe::toe:
Повеќето албански муслимани не се сите се извинувам за генерализирањето!

Па треба да сме слепи за да кажеме дека во државава нема радикален исламизам .....во шетањето низ Скопје и сегде кај што ги има на моменти е како да се наогаш во Багдат ..ке поминат 5...6 жени заедно сите забрадени како нинџи .......:toe:

и плус рапуват тоа оџите секое утро како небаре живееме во 13 век....кога се довикувале и му пееле на народот молитва зш немало тогаш ТВ..НЕТ...ТЕЛ...па морало да се гради ракета за да слушне цело село

Д-р Каплан Resuli-Burovich: - Еднаш дури и Енвер Хоџа бил принуден да признаам дека
Албански наука недостасува научната објективност. Албанската поетеса Мимоза Erebara
во наука Академијата побара од нив директно се она што беше ситуацијата со моите
научни откритија. Тие имале и 'реков: â € œWe знам дека многу добро, дури и пред
Каплан, но сега не е време за сето тоа да биде toldâ €? Бидејќи во
објавување â € œYLBERIâ €? (излегува од 1993 година, во Женева), а особено
albanological низ мојата колекција Илирите и Албанците јас
демонстрираа во писмена форма моите гледишта, албанскиот академик Винсент
Golleti, во печатените медиуми изјави: â € œThe ставови на Каплан за Burovich
на albanological проблеми, особено за проблемот на потеклото на
Албанците, треба да се поздрави повеќето топло, додека студиите што тој ги објавува
во врска со тие проблеми треба да се пропагира низ целата територија на
научни worldâ €?. По него следи албанскиот научник д-р Адриан Qosi кој
во средината на Тирана јавно се спротивстави на хипотезата за илирското потекло
на Албанците. Со мене се согласија, преку печатените медиуми, неколку други помлади
научници, од кои особено би се спомене Фатос Lubonja, д-р Адриан Vebiu
и др. Можам да кажам дека денес се појави група на нови албански научници кои
не се согласувам со лажните митови и храбро ја прифати научната вистина.
Горд сум што сум доведе оваа група и дека тие од мене ја презеде неопходните
научни храброст. Зашто, верувајте, дека не е лесно на сите, како екстремен
Албански националисти, chauvinists и Racists предводена од Исмаил Кадаре, преку
најтешките форми на chicanery и satanising се обидуваат да ги замолчат нас
секоја цена. Спомнатите д-р Адриан Qosi кога тој изјави дека хипотезата за
илирското потекло на Албанците е неоснована, додаде: â € œBut е подобро
да не зборуваме за тоа, затоа што ќе прогласи нас анти Albaniansâ €?. И тие
направи. abe necinat ovie necinat onie :) e cini adem demaci i ismail kadare :):pos2::pos2::pos2::pos2:
ubavo se kazuva ima mladi prosperitetni albanci koj nuti malku neim e vazno dali se gegi iliri ili marovci:).na nam makedoncite pak uste pomalku ne zabole sto ste i kojste :) toa e vo vas interes da znaete kojste i sto ste. neytreba da ziveete vo 19 vek vo zabluda so germanskata istorija i istoricari. wake up, open eyes.VISTINATA LEZI VO V13:toe:

Iako odluciv poveke da ne pisuvam na temava, oti ke zaglavami bajagi, ipak, moram da interveniram... :)

Baci, ja nigde ne spomenav deka ne me interesiraat albancite od Kosova i Albanija u kontekst da jas sum razlicen i nemam dopirni tocki so niv. Toa nikad ne sum go izjavil i ne ke go storam dur sum ziv ( osven ako bidam vo poremetena mentalna sostojba :)).

Poentata mi bese da ne se obidue nekoj da me natera da se zadovolam samo so blagosostojbata na albancite vo Kosova i Albanija na moja steta tuka vo Makedonija, sto bi se reklo cist mazohisticki pristap t.e. abe nema vrska jas kako ziveam tuka, vazno tamu moite brakja si ziveat ubavo.
E u toj kontekst jas pak ke kazam, ne me interesiraat tie tamu, sakam tuka jas samiot za sebe da si ja naredam onaka kako sto sakam i zasluzuvam. :toe:

Точно Кварк нормално е да го имаш правот да бараш да си ја наредиш како што ти сакаш и ти сметаш дека заслужуваш, ама мора да имаш на ум дека со тоа се нарушува нешто фундаментално што сметаат многу луѓе во истата таа твоја куќа (држава) дека го заслужуваат.
И тука постои конфликт, токму ради тоа треба овој конфликт на интереси да сереши за да има мир во куќа а што е можно повеќе и двете страни да добијат тоа што тие сметаат дека го заслужуваат.
Може си се откажал на оваа тема да пишуваш ама оваа проблематика не е нова и нема да се реши ако не ја дискутираме и само се држиме настрана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom